1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1019
2.10.15 20:23

@kratjana to je mi líto. Načerpá nové síly a přijde na lepší myšlenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
2.10.15 20:24

@Peťka26 Určitě bude dálnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
2.10.15 20:30

@montty Kéž by :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
2.10.15 21:01

Konečně mám čas napsat náš příběh.

Do Repromedy jsme začali jezdit v květnu 2011, v říjnu jsem podstoupila 1. IVF a měli jsme 2 blastocysty, které mi zavedli. Mimoušci se chytli, ale v 9. týdnu už nebyla srdeční akce, tak jsem podstoupila revizi. V červnu 2012 2.IVF jen jedno embryjko ve stádiu kompaktní moruly (nic moc) opět se chytlo, ale podezření na mimoděložní těhotenství a hospitalizace v nemocnici. Naštěstí se to nepotvrdilo a já nemusela opět na revizi, ani jinou operaci. V prosinci 2012 3. IVF, tentokrát s PGD, 4 kousky geneticky vyšetřili a 3 jsou OK :dance: 7.ledna 2013 mi zavádí embryo, 12. 1. //, těhotenství jak na houpačce. Neustálé krvácení, návštěvy nemocnic, podezření, že mi nefungují ledviny atd. atd. 8. a 9. měsíc jsem se cítila naprosto skvěle. Pak nastal ten pravý kolotoč :roll: Porod naprosto skvělý 10. září(mohla bych rodit na zakázku) a pak. Hned po porodu mi Adě vzali, že se jim nezdá dýchání a ať manžel přijde si ho nafotit. Když tam přišel už byl okolo malého šrumec, dusil se a dali ho na jipku. Druhý den, když vcházím na jipk, slyším jak telefonuje doktorka a říka:,,Převoz Adámka do Brna" Myslela jsem, že se sesunu na zem. Mohla jsem za ním než přijede sanitka z Brna, která je speciálně vybavená na novorozence. Diagnóza,,atrezie jícnu" což znamená, že nemá napojený jícen na žaludek. Druhý den operace, naštěstí něměl tu nejhorší formu a šlo to napojit. (má pouze zúžené místo zešití a musíme hlídat, aby jedl malé kousky) Po 14 dnech nás pouští z Brna. Najednou telefon od obvodní doktorky, že ji přišly odběry z patičky a malý má podezření na cystickou fibrózu. Dotoho dstáá zánět ledvin a jdem si lehnout na 5dní do nemocnice. Tam dostávám já žlučníkový záchvat. Přijedem domů, následují testy na CF, naštěstí je jen nosičem. Dostávám další záchvat a jdu na 12 dní do nemocnice, kde mi pan doktor pijde říct,,máte rakovinu jater¨ Holky v tu chvíli by se ve mně krve nedořezalo, naprosto odpadávám. Psychicky jsem na dně. Veškeré další vyšetření jsou OK, ale on mi pořád tvrdí je to zhoubné. Posílá mě na mag. resonanci za 2 měsíce, která to prý jen potvrdí. Jedu odevzdat papíry mé obvodní doktorce a ta, když mě viděla v jakém jsem stavu, tak mi domlouvá resonanci na soukromé klinice a za 5 dní(a to je v tom i víkend). Tam udělali hodinové vyšetření, které jsem probulela a při pohledu na mě mi řekli i výsledky, že je to ok. Jinak je posílají až za týden. Holky si nedovedete přestavit ten stres. a v lednu jsem po dalším záchvatu šla na operaci. Manžel se staral o malýho na jedničku a od té doby říká, že mateřská není p.del (všechno zlé je po něco dobré) a zbytek už víte. V září nám zavedli holčičku, ta se nechytla a příští pátek jedem pro posledního bojovníčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
2.10.15 22:01

@montty
Ty brďo, tak to je mazec! Co Ty sis toho musela vytrpět! Smekám před Tebou, jsi neuvěřitelně statečná! V pátek držím palce, ať vám další miminko nosí jen radost, to bude za odměnu! ;)
P. S.: A vy jste měli nějakou konkrétní chorobu v genu, že jste byli na PGD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
2.10.15 22:22

@Lalunta na nic nepřišli, ale nezdálo se jim, ze se bubliny chytnou a pak to vzdaji. Zrovna byla akce PGD zdarma, tak nám to Hromadova nabídla. Ona je zlata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
542
2.10.15 22:50

@montty
Aha. Já jsem myslela, že PGD se dělá kvůli konkrétní chorobě, tak právě jsem přemýšlela, co vám hledali… :think: My jsme měli PGS, to jestli jsou embryjka geneticky v pořádku, a to jsme měli v rámci VZP zdarma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
2.10.15 22:56

@Lalunta se budu muset podívat do papíru jestli to bylo PGD nebo PGS, ale mluvila o PGD :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
3.10.15 04:15

Ahoj kocenky. Řekněte mi rozdíl mezi pgs a pgd? My měli právě domluvený pgs a v papírech pak bylo pgd. Nedávno jsem si nechala vyjet papíry co mi proplacrla vše VZP za posledních 12mesicu a tam pgd :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
3.10.15 08:21

No když to tak čtu, tak si tedy taky nejsem jistá, co jsme vlastně měli za genetické vyšetření… ale v papírech máme PGD, ale žádnou genetickou vadu nemáme… tak nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.10.15 09:09

Po kolikátém dnu od transferu jste začali něco pociťovat? Mě včera potransferujenom bolela celý den hlava, ale ode dneška necítím vůbec nic. Žádnou bolest podbřišku ani jidne, píchání nic, jak kdyby bylo všechno při starém.

Jinak PGS je podle mě vyšetření, jestli je správný počet chromozomů. Jestli nění nějaký zdvojený nebo nechybí. A PGD je podrobnější, vyšetřuje ty chromozomy i „uvnitř“. Kdežto PGS jenom „zvenku“, jenom je spočítá. To PGD se spíš dělá, pokud má někdo nějakou genetickou vadu, u sebe nebo v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
3.10.15 09:10

@kratjana Můžu se zeptat, kde a jak se takový výpis získá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3647
3.10.15 13:20

@ilia.katka ahoj zajfi na VZP a pozadej o to ;) vyjedou ti to ihned a zadara. Máš na to právo 1× za rok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
3.10.15 13:50

@kratjana Taky to mám v plánu zajít pro výpis… docela mě to zajímá kolik přispívá VZP…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
721
3.10.15 18:16

Ahojte holky, omlouvám se za prodlevu, ale vyjeli jsme s manželem na dovolenou a já nějak neměla čas číst a psát. Měli jsme se výborně, pět dní plných výletů a téměř každý den sluníčko. No paráda. Jen jsem taková dost nervózní, protože mi přestalo být špatně a tak vlastně nevím, jestli kuliferda pořád bojuje. Šílený… A na gyndu na kontrolu až 12. To nevydržím. Snad je vše ok. Tlak se ustálil díky té jedné tabletce denně, tak snad to bude dobrý. Tak jdu dočítat, jak bojujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.