Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Peťka26 veškerá vyšetření co jsem měla za těch 12 mesicu je stalo asi 102000,–
Já si celou dobu myslím, že je to tak, jak píše @ilia.katka . I na jejich stránkách je to tak. My máme určitě PGS - screening embryí. Máme to v informovaném souhlasu a taky ve zprávě z provedeného KET („přeneseno jedno embryo ve stádiu blastocysty, euploidní po preimplantačním genetickém screeningu“). Je to i ve zprávě o provedení IVF cyklu. „Provedení PGS: ano.“
@ilia.katka
Ze začátku taky vůbec nic. Až tak týden po transferu - sem tam píchání v podbřišku, jakoby tahání. Lehké nevolnost mi začaly asi 10 dní po transferu, větší 12 dní po, ale to už jsem měla //. Přeju hodně štěstí!!!
![]()
Ahoj holky, zajimalo by me, jestli se dela po PGS ET nebo KET az dalsi mesic? A u PGD je to stejne, ze? Dekuji za info.
Ahoj, u PGS se určitě jde až další cyklus, u PGD hádám že to bude stejný.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, zajimalo by me, jestli se dela po PGS ET nebo KET az dalsi mesic? A u PGD je to stejne, ze? Dekuji za info.
Ano stejny
Tak jsem po dvou měsících přišla na to, že nám také dělali PGS… nevím proč jsem žila v tom, že PGD
.
Jinak holky začínám mít celkem nervy… jsem dnes 10.den po KETu, 29.den cyklu. MS dostávám nejčastěji 26.den… ale co mě docela vyděsilo bylo, že včera a předevčírem jsem večer měla lehce růžový výtok… nevím jak to popsat. Přišla jsem na to vždy při zavádění večerní dávky utrogestanu… na toaleťáku nic, ale po utření prstů takový růžový výtok… ráno pak už nic. Ale stejně se dost bojím bojím… břicho bolí sem tam, jinak nevolnosti, bolesti prsou žádné…
Těhoteský test nás čeká v úterý - přítel chce být přítomen, ale už teď mám strach z výsledku… holky, taky jste před testováním měly nervy? Nebo to přeháním?
![]()
@Peťka26 Moc držím pěsti, aby bylo úterý dnem slavení
Já taky krom sem tam bolení břicha neměla žádné příznaky a byla si jistá, že to neklaplo. Tak ať se štěstíčko usadí i u vás ![]()
@missy-m Děkuju Ti
Já mám jeden den pocit, že to vyšlo, že musí, když bylo všechno tak krásně nachystané a embryo bylo v dobrém stádiu, druhej den mám pocit, že to nevyšlo a že mám smůlu… prostě to mám jak na houpačce… ![]()
@Peťka26 Já ti tak závidím ten 10. den
Já jsem teprve 2., když nepočítám den transferu. Tos vydržela tak dlouho netestovat? Já to zkusím už v pátek, tj. 7.den. Ale na víkend jedeme pryč, tak si zase nechci kazit náladu, kdyby byl negativní… Někde jsem četla, že kolem 7.-8. dne po ET může být krvácení, protože se embryo uhnizďuje. Ale zdá se mi to docela pozdě. Já myslela, že se uhnizďuje hned na začátku, po transferu.
@Peťka26 Špinit můžeš kdykoli během prvního trimestru a nemusí to nic znamenat. Hromadová mi říkala, že to embryo se pořád zahnizďuje, roztahuje a to to taky může způsobit. Já jsem dnes ráno taky našla na intimce lehké hnědé špinění. Jsem trochu na nervy, ale holky tady psaly, že taky špinily, tak mě to trochu uklidňuje. Odpočívej, nic nedělej, citróny, pohanku. Musíš vydržet, ty dny do testu jsou nejhorší, nejhorší nervy, mě až tekly slzy, jak jsem se bála. Určitě nepřeháníš!!! Držím palce!!!
Drž se! ![]()
@missy-m
Tak to je super, jak jste si to užili. To Ti přeju, konečně trochu klidu!
V jakým jsi vlastně týdnu?
@Lalunta Měla bych být dnes 10+5tt. Tak snad tam kuliferda pěkně bydlí a vše je OK. Se do tý kontroly asi zblázním. Tak snad mi doktor udělá UTZ, protože jinak budu muset ještě týden vydržet do screeningu. A to už mě regulérně klepne ![]()
@missy-m
Ty jo, Ty už seš tak daleko! Za chvíli budeš vědět pohlaví. ![]()
Do každé kontroly je to šíleně daleko, souhlasím. To by se člověk zbláznil. Já jdu zítra a vzhledem k tomu špinění posunuju ručičky hodin pořád dopředu! Jak to dělaly ty naše maminky bez utz, to nechápu. Možná prostě žily ve sladké nevědomosti.
@Lalunta Jo, přesně to mě napadlo taky, jak to ty mamky dělaly. Žádný UTZ, kontroly jen tak, děs. Ale možná ta nevědomost byla lepší.
No jo, třeba nám už za těch 14 dní řeknou, jestli mám v bříšku holčičku nebo chlapečka. Stejně je to zázrak. Každopádně hlavně budu ráda, když nám řeknou, že je vše v pořádku, miminko zdravé a jestli to je kluk nebo holka je vlastně úplně jedno.
Tak ať jsou zítra jen dobré zprávy a špinění je jen maličkost. Budu držet pěsti. A pak pěkné lenošení doma a prima plánování miminkovských věcí ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.