Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Peťka26 Peti, dej pak vědět, jak jsi dopadla…
Myslím na Tebe a držím palečky!!! Tak tfuj tfuj tfuj ![]()
Stimulace jen sliznice. Mame darovane embryjka. Deti zatim zadne. Pred trinacti lety trikrat et s darovanymi vajicky s exmanzelem. Ted jiny muz a cele darovane
. Snad maji lepsi metody a vysetreni embryjek tehdy taky nebylo ![]()
@pajinkapajinka Máš pravdu! Za poslední rok mi přijde, že proběhla taková velká revoluce v IVF. I my jsme využili nové metody a musím v duši poděkovat všem vědcům a lékařům, protože jinak bychom se dětí nikdy nedočkali.
Až je mi někdy za média trapně, všude samá takzvaná a někdy samozvaná Superstar, ta změnila účes, ten strááášně ztloust, blablabla…, ale opravdový velcí lidé jsou veřejnosti skrytí a bezejmení. Jen jednou ročně člověk s úžasem hledí na úžasné pokroky, když se předává Nobelova cena.
Taky jste si myslím užili svoje, za každým člověkem stojí příběh, dlouhá cesta… Takže, at Vám vše vyjde a brzy se dočkáte vytouženého miminka. Věřím, že vše zlé už je za Vámi a ted je čas na všechno dobré ![]()
@Lilly15 Jj ono těm, co o to malé tak nebojují to nepřijde
.. ty stresy, to věčné čekání ty mezikroky, než dojde opravdu k tomu že máš mimi u sebe a pak to hlavní, jestli to vyjde
. No musím doufat. Já jsem tedy optimista, ale někdy mě to taky přepadne. Děkuji za držení pěstiček
![]()
@pajinkapajinka Myslím, že nejsi sama, koho občas přepadnou negativní myšlenky
.Každý bojujeme s něčím. Když ne o to mít vlastní miminko, tak třeba s nemocemi, strachem, sami se sebou…
13 let je opravdu dlouho, klobouk dolů. Tento rok je zlomový, uvidíš. Pod vánočním stromečkem už budeš hladit bříško
Ze srdíčka Vám to přeji
![]()
@Lilly15 já kalhoty skoro nenosim, po stimulaci jsem si říkala, že buď otěhotním nebo zhubnu a nebudu si teda kupovat žádné větší. Nosim skoro pořad šaty a leginy nebo punčochy. Nakupuju přes online HM, zatím netehotensky volnějšího střihu, ale už mám i nějaký základní kousky tehotenske, punčochy, leginy, tričko s krátkým a s dlouhým… Nechce se mi za to moc utrácet. Navíc mi zatím nic nenarostlo, vážím pořád stejně, ale břicho jsem neměla nikdy plochý. Ještě podprsenky musím nakoupit, kostice mi dávají zabrat, tak taham pořád jednu a tu samou sportovní nevystuzenou.
Ahojte holky, vcera jsem podstoupila hydrolaparoskopii a zjistili mi pravy vejcovod nepruchozi a druhy je pruchozi castecne.Jaem v soku a psychicky v prdeli.Mam snizenou sanci na prirozene otehotneni, doporuceno ivf. Doktorka ni rekls, lepsi by bylo vejcovod odstranit, ale ja nechci, nevim. nemate zkusenost od nekoho odstraneni vejcovodu? Takova bolest, bezmoc co zazivam, je to strasne.
@adrusenkaaa
ahoj Andrušenko..přesně vím co zažíváš..potkalo mě téměř to samé..ba ještě horší já nemám ani jeden vejcovod..
![]()
měla jsem v jednom zánět o kterém jsem nevěděla a druhý byl prorostlý cystou..
takže jsem v roce 2013 prodělala operaci a jsem bez vejcovodů..moje bývalá gynekoložka totálně zanedbala ultrazvuky a moje stížnosti na bolest..
hodně jsem si pobrečela ale byla to jediná možnost jak být těhotná i když jen po IVF..protože i Hromadová mi řekla, že pokud je vejcovod neprůchozí a je v něm riziko infekce tudíž i po IVF hrozí, že embryjko zahubí ta infekce a já neotěhotním..
takže i když to zní divně jsem ráda, že se na to přišlo ještě před tím než jsme začaly podstupovat IVF..držím palce ať se rozhodneš jakkoliv ![]()
Ahoj, tak my máme těhotenství potvrzené Repromedou
. Zatím je samozřejmě hrozně brzo, takže byl vidět jenom váček a nic víc… Ale prý je zatím všechno v pořádku a uvidíme za 10dní na další kontrole. Akorát jsem se nezeptala na hodnotu HCG (abych řekla pravdu, tak jsem myslela jenom na to, kdy si budu moct lehnout a prospat se
), ale v papírech jsem viděla nějakou zakroužkovanou hodnotu hcg 2515 a pod tím ještě jeden řádek s hodnotou 1238. Ale to je nějak moc, ne? to se mi nezdá… i když je pravda, že u dnešního ranního testu vyšla testovací čárka skoro silnější než kontrolní…
Teď už se jenom modlím, abych měli srdíčko a bylo všechno v pořádku…
Holky, děkuju moc za podporu, jste zlatíčka ![]()
@adrusenkaaa To mě mrzí, kdo nezažije, asi nepochopí, co prožíváš… Ale i když jsem to nezažila, tak přeji ať třeba i pomocí IVF k mimču dospějete a to co nedjříve… Těžko soudit, ale pokud opravdu hrozí nějaká infekce, tak bych možná zapřemýšlela nad odstraněním… ale sama nevím co bych dělala… Držím Ti palce ať tohle byla poslední špatná zpráva a teď přijdou jenom ty dobré a povzbuzující ![]()
@Peťka26
Gratuluji!
Hodnotama se netrap, hlavně, že Ti řekli, že je vše v pořádku! teď těch 10 dní bude ještě hodně dlouhých, ale až uvidíš
, uleví se Ti! ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.