Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, muzu k vam vtrhnout a nakouknout a poprosit o vas nazor nebo zkusenost…Vezmu to ve zkratce, mame za sebou uz nekolik
odberu, zadna
embrya…atd a ted po case nam zbylo po pgd jedno embryo, ale s mozaikou, zkratka neni uplne stoprocentni a ceka nas pohovor, co je za rizika a tak…Vubec netusim, co delat, je to takove zklamani, nevim, porad premyslim. zvazuju..Proste takova bezmoc…Co by jste delaly vy nebo mate nektera takovou zkusenost? Na dalsi stimulaci atd.uz ted ani nemame a vse v podstate k nicemu…:-(
My máme taky ještě 4 mozaiky. Dr. říkala, že se tím zatím nemáme zabývat (měli jsme ještě 2 zdravá), že po gen. konzultaci se sice zavádí, ale hlavně u párů, u kterých je to třeba poslední možnost. Že je to riskantní, ale zase to má velkou šanci se samo opravit. Vše záleží na konzultaci s genetikem. Pokud už nemáte jiné východisko, já bych na tu konzultaci určitě šla. Dáš potom vědět, co vám tam říkali? Samotnou by mě to zajímalo, když máme 4 takový kousky zmražený. Třeba to nebude až tak hrozný.
Tak jsem dnes byla po 3 týdnech v poradně. Mile mě překvapila váha, že to pořád jde. Jinak dr. nedělal utz, asi proto, že jdu příští týden na screening. Tak jsme jen probrali, jestli něco potřebuju a čau za měsíc. A tak jsem se aspoň cestou do práce stavila na nákupech a koupila si tílko (byla mi děsná zima, tak jsem si ho hned v práci oblíkla), dvoje teplý punčochy a nový kalhotky. A zkoušela jsem si těhotenský kalhoty. Strašně příjemný, hned bych je brala. Ale jako veškerý ostatní kalhoty v poslední době mi vůbec nesedly přes pipinu. V čem já budu chodit
![]()
@Lalunta ja to měla u syna stejný, akorát nemuseli brát ty kleště.
Jinak se cítím jak na houpačce. Zacala mi svrbivka z utrose.
Snad to dopadne, protože další IVF nám pojišťovna neuhradí.
Zdravím Vás, holky
,
tak se hlásím z první prohlídky
. Byla jsem tam s manželem a nelituji jediné vteřiny
. Doktor udělal UTZ přes bříško
. Malá se teda pěkně předváděla, až jsme se museli všichni smát
. Mávala tlapkama, otáčela se z boku na záda, změřit se ji podařilo asi po 2min. Má od hlavičky po zadeček 2,9cm a srdíčko tlouklo jak po 8 šálcích kafe.
. Dostala jsem průkazku a pár domácích úkolů, ale krásných úkolů
. Doktor s manželem vtípkovali, jako by se znali 20 let. Celá dnešní návštěva byla ve velmi přátelském a srdečném duchu. Jsem velmi štěstná. Mám úžasnýho gynekologa, ale ještě úžasnějšího manžela
. Moc se těším, až budeme v květnu o dalšího človíčka bohatší
![]()
@Lalunta S tím ovu testem bych to nenapsala lépe
. A jak se Vám oběma vede? Co Tvoje nevolnosti? Je to lepší? ![]()
@missy-m Oblečení, denní téma, že? Už Ti roste bříško? Kalhoty jsem také odložila, fakt to už nejde a na těhotenské, myslím si teda, že je ještě brzy.
Vyřešila jsi to vskutku skvěle. Punčošky a šatečky. Budu Tě muset okopírovat, jinak to nejde. Přes zimu teda nevím, snad si pořídit pořádný ruský kabát…Nebo dvoje punčošky
@Lilly15 No já mám břuch i normálně, že
Takže jestli někde něco roste, tak pod špekem to moc vidět není. Tak jsem si řekla, že je fuk, na jaký břicho ty kalhoty budu mít. Oblíknu jen jedny rifle a v těch pořád chodit se mi teda nechce. Každopádně šaty a sukně budou tvořit asi většinu mého těhotenského šatníku. A přes zimu přes punčocháče nadkolenky. Už koukám, kde seženu nějaký teplý. Spíš se děsím toho, až vytáhnu zimní kabát a zjistím, že ho nezapnu. Tak to bude teprve žůžo
![]()
Jo a gratuluji k takové krásné kontrole
Já beru manžela poprvé až na ten screening, tak doufám, že to bude stát za to.
@missy-m Dívala jsem se na Tvoje doporučení na H&M a bylo tam několik krásných kousků. No, jako správná ženská jsem si i objednala, že, ale k meritu věci. Byly tam i těhu bundy a fakt super. Krásný a v H&M mají i kvalitní materiál. Takže asi kolem Vánoc nebude už čas na nic čakat. Kabát zatím dopnu, po dnešní zkušennosti mám ještě celkem dost místa, ale co bude za 2 měsíce.. ![]()
K té módě ještě, jak byl ten dokument Čtyři v tom 3, moc se mi líbilo oblečení Katky, lékařky. Pohodlné a přitom hezké pro oko… Moje budoucí inspirace
Manžela beru na každou prohlídku. Moc si to zaslouží. Ve 40 letech je to jeho první miminko. Tak si říkám, když už tak dlouho čekal na potomka, tak proč mu to čekání neudělat ještě krásnějším.
@Lilly15
Jééé, tak to je krásný. Gratuluji k tak krásné kontrole!
Moje nevolnosti jsou mnohem lepší, za týden jen jedna, tak uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál. A Tvoje? A máte už jméno?
@montty
Ty už jsi byla 4× na IVF, že na další už nemáš nárok?
@missy-m
Takže Ty jsi dneska prcka neviděla? To je škoda. Ale tak příští týden budeme mít podrobné zprávy z Veveří.
Kde koupím ty těhu kalhoty? Já sice ještě nepřibrala, ale furt tahám jedny, tak si chci něco vyhlídnout.
@Lalunta byla jsem na 3 IVF. poprve mi zavadeli 2,tak nemám nárok na 4.IVF.V případě neúspěchu se chci zeptat na další možnosti. Ale nehodlám dat majlant.
@montty
Ajo, poprvé jsi měla zavedený 2. Ale tak nad tím neuvažuj, teď máš v sobě prcka a ten se už chytne.
Budeš mít tři chlapi v chalupě. ![]()
@Lalunta teta mi říkala, ze ji kartarka řekla, ze budu mít 2 kluky
I kdyz na to moc nejsem, tak doufám, ze měla pravdu
Kočky, já se zeptám jen tak mimo. Vy, co jste měly vyšetřený embryjka. Byl k tomu nějaký důvod (výsledky z genetiky nebo něco) nebo vám to nabídli jako standartní „službu“?
@missy-m ahoj ja mam dve po vysetreni a prave stimuluji sliznici na ket. Tak uvidim jak se mimi chytnou. Ja to mam kvuli tomu ze se tri et pred deseti lety nepovedly. Ikdyz byl tehdy jiny partner a mohla byt chyba u nej tak mi to dr. Vesela z Repromedy dala na pojistovnu s nynejsim parnerem.
@missy-m u nás nic nezjistili. nabidli mi to kvůli 2 zamlkym těhotenství.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.