Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@missy-m My bychom žádný problém co se týče genetiky mít neměli, ale nabídli nám to s tím, že máme dobrou kombinaci pojišťoven (oba VZP), takže bychom to měli zdarma, tudíž proč toho nevyužít… ![]()
@missy-m
My jsme u 1.IVF embrya vyšetřený neměli, bylo nám řečeno, že žádný důvod nemáme, ale 2 transfery se nevydařily. U 2.IVF už sami nabídly PGS. Nechci se rouhat, ale Peťka a Netaneta měly vyšetřený embrya už u 1.IVF a mrzí mě, že nám to taky neudělaly hned, když máme oba VZP. Kdybych to bývala věděla…
@pajinkapajinka @montty @Peťka26 @Lalunta @kratjana
Berušky, díky vám moc za odpovědi. Psala jsem si totiž s jednou kočkou, co začínají a dr. jim rovnou řekla, že udělají pgd, ovšem všechno si musí hradit a tak se jim to hned takto z nástřelu vyšvihlo na 70 tis. Podotýkám, že genetika jim vyšla dobře, žádné potraty. A teda jiné centrum. Tak jsem se chtěla optat, jak jste to tu měly, nás se to tenkrát netýkalo. Tak ještě jednou díky moc ![]()
Ahoj holky,
jak to máte se zubařem? Vyčetla jsem, že po dobu těhotenství má žena nárok na 3 prohlídky. No, snad se to dá stihnout
. Objednala jsem se a první návštěvu mám za díky bohu za měsíc. Kdybych šla dřív a zubař mi do pusy strčil byt jen zrcátko, asi bych ho…
… ![]()
@Lilly15 No to se nedivím… taky už začínám pociťovat tyhle „krásy“… zatím jsem to většinou rozdýchala, ale přijde mi to horší a horší. Nemám ale vyloženě ranní nevolnosti, ale kolem oběda a pak večer kolem 18-19hod… takový návaly horka a hromadění slin v puse… fuj ![]()
@pajinkapajinka začínám špinit. Myslim, ze se mi rozjíždí mrcha.jsem paty nebo šestý den(nevím jestli se počítá i den transferu) a test bily. U Adámka jsem měla uz ducha ![]()
@Lilly15
Já byla poprvé v 8.tt ale to jsem neříkala nic o těhotenství a i přes lehké nevolnosti jsem to zvládla..
no a druhá prohlídka mě čeká za týden s tím, že mi musí opravit plombu..
tak uvidím jak to budu snášet..začínají mě pobolívat občas dásně a nějak nemám ani pomyšlení na to že se mi bude 15-25 minut rýpat v pusině.. ![]()
@montty tak pokud jen spinis tak to se urco jen zavrtava… to by bylo brzicko na ms neeee?? Tak drzim pesti, aby to mimi ustalo
. Jeste nehazej flintu do zita!!!
@montty Mě v Repromedě řekli, že v prvním týdnu špinění je spíše pozitivní… že to většinou znamená, že se mimčo zavrtává a připravuje se děloha… takže držím palce ať je to tvůj případ! ![]()
@Peťka26 U mě též ranní nevolnosti jsou jen název. Mám je přesně, jako Ty. Po obědě a pak večer a funěla jsem až do usnutí. Po týdnu a něco mě to fakt přestalo bavit, zázvor a další rádo by účinné metody už vážně nefungovaly a hledět celý den po koupelně, ne ne ne. Lékař mi napsal Degan. Užívám jej druhý den a cítím se jako v novém těle. Sice venku prší, ale mám pocit, jako by tam bylo to nejkrásnější počasí…
Tobě pomáhá nějaký medikament, pravidelná strava nebo to necháváš přirozeně plynout?
@oskárek59 Jéjda, plomba
! Oskárku, držím palce a přeji co nejmíň nepříjemností! Necháš si píchnout mesocain?
@montty Nevěš hlavu, holka! Mě též v R. říkali, že špinění v prvním je dobrým signálem. Každé miminko je jiné a i uhnizďování je jiné. Co bylo u Adámka nemusí být u dalšího kulíška
. Mám už dvě děti, ted čekám třetí a zkušennost je taková, že co kus, to skutečně originál
. Od početí do dneška ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.