1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3Lu
14272
11.6.12 18:54

A holky prosím co je to stimulační protokol krátký a dlouhý, jak tady o tom píšete???Mám krátký, to je dobře, nebo zle? DĚKUJI…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
11.6.12 19:28

Ja mam davky 450 takze jsi v poho :) Ja jsem mela dlouhy protokol, nevim podle ceho to je. Ale proste se dele stimuluju, predpokladam. Ale co je lepsi netusim.

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
11.6.12 19:42

Aha, tak tak jsem to pochopila dobře asi…jedu tam už ve čtvrtek na kontrolu…:-), kéž by to všem vyšlo hned poprvé…ještě mi říkali, že budu brát cetrotide…to je na co prosím?a to se opět píchá? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
11.6.12 19:43

A dneska jsem tam viděla samé mladé páry…tak mi z toho bylo úplně smutno, jaká je to zlá doba a kolik lidí má problémy s možností mít dítě… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
11.6.12 19:59
@BeldaR píše:
Ahojky, ano to jsme skoro stejne stare. U nas je problem manzeluv spermiogram - oligoteratozoospermie, ma jo opravdu velmi spatny a nic nepomaha :(
Ja bych mohla prirozene otehotnet, ale mam taky jako ty snizenou zasobu vajicek, takze pri prvnim odberu mi vzali jen 7vajicek, ale lepsi nez nic :) ale kdyby bylo vic tak je vetsi sance pro manzelovi hrozne spermie.
Nas prvni Ivf stalo 56 125Kc, bez PGD. Ja potrebuji velke davky Gonalu, takze je to velmi drahe. A kdyz to jeste nevyslo tak co na to rict :( Ale kaslu na prachy! Dalsi problem co mame ze nam PGD nehradi pojistovna takze priste ho budeme hradit sami - 65 000.
Ale pokud se to ma s tim povest tak budu hrozne setrit abych na vse mela.
Miminko moc chci, ale bojim se, pt manzel ma opravdu velmi spatne spermie!
Jinak jdu na to hned za mesic jak jsem ti psala takze snad to nic neudela s mym telem ty davky hormonu!

Jinak jsem někde na netu našla článek, že právě, když se jde na IVF podruhé, je nejlepší jít co nejdříve, když je tělo nadopované hormonama a je tam nejvvětší šance…Tak ti mooooc držím palečky a uvidíš, že to jistě vyjde!!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
11.6.12 20:02

Cetrotide jsem nemela takze netusim. Moc bych ti prala aby ti to vyslo poprve, ale me rikala doktorka, ze poprve nemam ocekavat uspech. Ale v diskuzich jsem cetla, ze se to holkam hodne povedlo. Takze sance jsou :)

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
11.6.12 20:03

Dekuji za podporu, verim porad :)

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
11.6.12 21:22

Kez by to vyslo…uz jen kvuli tem silenym penezum.Nebo aspon abych mela nejaka ta vajicka na dalsi pokus.Ale jak jsem to tady tak prochazela,tak nadbytek ma malokdo.A ta jdes take na tu metodu PICSY nebo tak nejak?Jak se emnrya zavadi az za mesic?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
11.6.12 21:41

Picsi pomaha u vyberu spermii. Ale to nam nepomuze takze to nechceme. Mne zavadeli embryo 5.den po punkci.
Ale upozornuji te, ze nejhorsi cast podle me je to cekani po zavedeni embrya jestli se to povede. Ale samozrejme predtim jeste zda se vajicka oplodni a pak embrya dobre vyviji a nejlepsi stadium embrya je expandujici blastocysta. My jsme meli kompaktni morulu.
Takze ta punkce je nakonec jeste v pohode!

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
11.6.12 21:43

Jinak kdyz se embrya zavadi pozdeji tak to je Ket, to jsou zamrazene embrya. Ale nam zadne nezbyly, mely jsme jen jedno a to se zavadelo. Takze musim vsechno odznovu :(

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
11.6.12 21:53

Aha takze mozna je to jeste neco jineho,ale jdeme i na to PICSY.Vim,ze p.doktorka rikala neco o tom,ze mi to nezavedou ten 5.den,ale az za mesic.Ze vajicka vysetri,spermie take,oplodni a embrya zamrazi.A zavedou az pak.Pry je to v necem vyhoda,ale nereknu ti v cem,moc si toho nepamatuji.proste se nezavadi 5.den,ale az za dalsi mesic…ale KET ne,rikala,ze je to nejaka novinka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
11.6.12 21:56

Tak to mne mrzi…ale urcite to ted uz vyjde.A kdyz jsi psala,ze jsi jich mela malo,tak kolik vajicek je malo a kolik je dost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
11.6.12 22:45

Tak asi to PGD ne? No mne rikala ze kolem 14 je dobry, ze kdyz je moc tak ze zase nemusi byt kvalitni.

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
12.6.12 08:09

Já ti nevím…popravdě, z těch jejich termínů a stylu mluvy jsem docela rozčarovaná. Mluví se mnou, jako bych byla z lékařského oboru, tak i proto jsem hledala nějakou diskuzi, kde to bude vše „polopatisticky“ vysvětlené. Ten pan doktor včera byl lepší v tom, že nepoužíval cizí názvy, ale prostě na moji otázku, zda mohu chodit do sport centra cvičit mi řekl - hrozí, že se vám přetočí vaječníky, bude to neskutečná bolest a musíte na operaci…A je to proto, že jsou při stimulaci veliké jako pěst. Takže takhle kdybyl mluvil každý, tak je to super…Ale jakési, blastocosi, embryonální, ovarinální, genocosi,karyotyp, translokátor…tož to je mazec. Připadala jsem si kolikrát jako z jiné planety :roll: …Navíc, když se mnou doktoři mluví jako s člověkem, tak jsem mnohem klidnější, než když z tama odjíždím a vlastně nevím, co mi řekli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
12.6.12 08:17

A HURÁÁÁÁ, píchla jsem si sama ten Gonal :potlesk: , jsem dobrá :lol: . Manžel si musel zadělat rukou obličej, bylo mu z toho chudáčkovi špatně :jazyk: …No jo no, my ženy asi zvládneme všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.