1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
BeldaR
13.6.12 11:47

My spermie nejake mame, cca 100tis, celkove vic. Pohyblivost mame ojedinelou a 100% patologickych spermii. Jinak manzel je vrcholovy sportovec, je mu 30let, nekouri nepije, zijeme zdrave strava vitaminx atd.
Nerekli nam proc to nevyslo, rekli ze to nevi. Ale priste asi bude to Pgd.

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
13.6.12 11:48

Jo a sanci na otehotneni IVF ty procenta tam dole mame 99, 8%, ale jsem proste neverici Tomas, nechci aby z nas tahali jen prachy!

• Citovat
  • Upravit
12651
13.6.12 12:41

Holky klid. My měli běžně 0% rychlých a 0% pomalu se pohybujících a morfologicky dobré kolem 6-10%. To byl takový průměr. jednu chvíli se to zlepšilo (po vitamínech atd.) a já 2× normálně otěhotněla!!! Takže základ: NIC NEČÍST!!! Beldo, už jsme o tom spolu mluvily, ne? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.6.12 14:43

Haha tak to je asi nějaký stejný vzorek :mrgreen:, můj muž má 29, vrcholový sportovec :mrgreen:,pravděpodobnost na IVF 99, 8%, celkov množství 119 milionů, rychlé 0, progrsivně pohyblivé 15% a 6% neprogresivně pohyblivých…Normální morfologie, lae pomalé - 8%, defekt hlavičky 78% :lol:, závěr: Asthenoteratospermia - množství pohyblivých spermií kriticky nízké, zstoupení spermií správné stavby nízké. Porucha ztekucení znemožňuje oplodnění přirozenou cestou…a do toho můj Robertson a hledali jsme se, až jsme se našli :lol:…tož tak…Takže horší to určitě nemáte a neboj, vyjde nám to všem ;), jednou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.6.12 14:44

Jo a těch 99, 8% nemáme u IVF pardon, ale u ICSY…IVF máme taky 0% :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.12 15:02

Ono je dobré udělat dna -fragmentaci. protože ta určí zda i poškozené spermie mají dobrou genetickou informaci. manža mám 99% morfologicky špátných, ale pouze 22% z toho má špatnou genetickou informaci což je super. Tak doufám, že nám další 4 IVF konečně vyjde.

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
13.6.12 15:04

Jo my taky ICSI. Libi se mi, ze jsi pozitivni. Jessi mi rikala, ze nemam nic cist, a ja si cetla a pak me chyta panika. Ty zensky pisou ze se 100% patologii mame hledat darce :( Takze tak.
A co dela manzel za sport?

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
13.6.12 15:11

ÁÁÁÁLE, prdlačku :jazyk:. Já to beru opravdu úplně v klidu…Mě jen štvou ty peníze, ale pomalu si na ten pocit, že někdo vydělává na neštěstí jiného, zvykám…a říkám si, holt, každý si nějak musí vydělat..A kdyby nebyly tyto kliniky, tak my dva děti třeba ani mít nebudeme…Aspoň, že ty jsi v pořádku, ber to tak, to já nejsem a ještě u m vady chromozomů hrozí, že nedonosím :roll:, takže já nebudu mít vyhráno dost dlouho…Ale já jsem opravdu pozitivní člověk, my s mojím se všemu smějeme, děláme si z toho srandičky, že jsem ted opíchaná víc, než jindy, s tím perem mě to baví a líbí se mi to, takže to chce asi brát takto…netuším, jaký přijde pocit po nezdaru, ale věřím, že lahvinka vínečka mě pak opět nakopne k dalšímu kolu :mrgreen:…Ty začínáš stimulovat teď přesně kdy??? Ať se můžeme podpořit…Ale věř tomu…léto nám vyjde oběma :potlesk:, já už hledám na netu kočárky…hihi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.6.12 15:12
@Anonymní píše:
Ono je dobré udělat dna -fragmentaci. protože ta určí zda i poškozené spermie mají dobrou genetickou informaci. manža mám 99% morfologicky špátných, ale pouze 22% z toho má špatnou genetickou informaci což je super. Tak doufám, že nám další 4 IVF konečně vyjde.

Tak my musíme stejně na PGD oba a tam to prej zjistí také :palec:, tak snad nám něco vyberou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.6.12 15:16
@BeldaR píše:
Jo my taky ICSI. Libi se mi, ze jsi pozitivni. Jessi mi rikala, ze nemam nic cist, a ja si cetla a pak me chyta panika. Ty zensky pisou ze se 100% patologii mame hledat darce :( Takze tak.
A co dela manzel za sport?

Hádej :lol:, teď na to čučíme každý den :mrgreen:…fotbal…Ale dělal i na vysoké úrovni atletiku a házenou, teď jezdíme v létě po velkých fotbalech a v zimě po sálovkách…Takže mu to tam pořád hopsá, v zimě, v teple…a to je asi i onen problém…Nedá se, pořád lepší, než nějaký povaleč a piják. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
13.6.12 15:17

Nad tou fragmentaci uvazuji, uz jsem to napsala doktorce Hromadove, ze byvhom to chteli.
Ja zacnu pichat na konci mesice 2. den ms, ale to pichani beru taky dobre i tu punkci, vsechno se da prezit pokud je na konci uspech :) Docela se tesim na dalsi pokus, ale moc bych si prala, aby se to povedlo!!! Ja jsem zdrava, jen mam mensi AMH- zasoba vajicek, takze jich mam min a proto nas IVF stoji vic penez.
Ale je fajn si psat, povzbudi to! Kocarky me taky bavi vybirat :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.12 15:21

Dna -fragmentace se, ale nedělá při IVF oni se totiž spermijky tímto vyšetřením zničí a nevím zda to děla Repromeda. Je to metoda nějakého prosvěcování a dle toho to pak hodnotí.
Vyšetření trvá tak caa. 14 dni dle toho se doporučuje PISCI výběr zralých sperminí či IMSCI morfologicky dobrých pod mikroskopem. Někde se dají všechny metody kombinovat někde ne. K těmto oboum se samotřejmě musí příčíst částka i za ISCI.

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
13.6.12 15:25

No vidíš to, už se asi i usmíváš, na jakou jsi to natrefila střelenou učitelku co??? :mrgreen: Neee, opravdu, já i při své práci musím pořád vtipkovat a snažit se nebýt smutná, děti to poznají a to není dobré. Je do svého osobního života tahat nechci.A pak mi to holt vydrží i doma ten smích :lol:…Já už dokonce na www.laclik.cz kupuju tak rok oblečky, je to bazárek, ale překrásný, chodí mi to z tama navoňané, oprané a kolikrát i s cedulkama,takže prostě, já to nevzdám, protože do dupaček se nevlezu ani já, ani manžel…Ani naši dva králíčci, co máme :lol:…Na konci měsíce bych měla jít asi nějak na ten odběr, podle toho, co tady píšete. Zítra jedu na první ultrazvuk a taky se moc těším, ráno krev, pak půjdeme do Olympie na kafíčko a obídek a ve 12 na utl.Takže výletek s manželem… 8) Já ti mám něco taky jaksi snížené, ale nedali mi papírek z toho hormonálního profilu. Prý mám pokles nějak ale potom doplňkový hormon - antimiler…cosi…mám v pořádku, tak to je prý hlavní…Tak snad ví, co dělají…Je mi jasné, že při druhém, třetím pokusu to člověk asi už i vidí jinak a není tak happy jako já. Ale třeba se nějak vzájemně nakopneme a prostě to vyjde. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.6.12 19:22

@kaspluc Tak to my máme tu pravděpodobnost stejnou 0%-0%-99, 8% A stejně jsem do toho vlítla 2× přirozeně. A podotýkám, že s manželem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
13.6.12 20:04

Jessi ty jsi moje nadeje! Moc me to tesi slyset toto! A co Simonek?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.