1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
BeldaR
8.6.12 18:13

Chtela jsem se zeptat, jestli nekdo nevite, zda nevadi jit na dalsi ivf hned dalsi mesic? Bojim se abych nemela nejake zdravotni problemy. Diky za rady!

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
8.6.12 21:06

Určitě to nevadí, jelikož mně paní Veselá naplánovala, že kdyby mi to nevyšlo v červenci, tak to stihnem ještě v srpnu. Pro mě jsou tyto měsíce stěžejní, jsem učitelka a nemůžu si brávat volna, když o tom v práci nikdo neví…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
10.6.12 17:43

Narkoza

Holky prosím u odběru vajíček, jak je to s tou narkozou? Ještě nikdy jsem ji neměla, tak se docela bojím…A bolí něco potom? Teda, řeknu vám, začínám asi závidět těm, co na to „hupsnou“ a nic neřeší… :hug: A když jedu zítra pro první dávku hormonů, nevíte, za jak dlouho asi pojedu na nějakou kontrolu a jak ta kontrola vlastně probíhá??? Děkuji těm zkušenějším za osvětlení… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
10.6.12 22:01

Ja jsem byla take poprve v narkoze, mela jsem to jako ty, byla jsem vydesena. Ale jde to rychle, prijdes na sal a za chvilku spis a ani nevis, co se deje a probudis se na pokoji. To urcite zvladnes, zvladli to prece vsichni tak proc ne ty, to si vzdycky rikam :) Kolik ti je roku?
Jinak kdyz jdes na prvni injekci, vse ti ukazou, je to jednoduche. A od toho za cca 6dni kontrola, rano vezmou krev a potom v poledne ultrazvuk.

• Citovat
  • Upravit
kas
10.6.12 22:33

Ahojky,ja mam29 let…a kdyz to pak vyjde na vikend,tak to tam take jsou?no…mam z toho vseho hlavu jako balon…jsem proste posera.ta narkoza je injekcni nebo inhalacni?snad se po ni probudim:-)

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
10.6.12 23:07

Mne je 28let, a jaky mate problem? Daji ti injekci do zily, pak uz nic nevim. Taky jsem se bala, ale chci miminko.
Jinak me bolelo bricho ten den, lezela jsem.

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
11.6.12 09:35

Tak to jsme téměř stejně staré…No, já už několik let vím, že mám Robertsonskou translokaci a šanci na zdravé dítě kolem 30%, hrozí tam Downův syndrom, nedonošení, potraty atd…Takže jsem se s reprem smiřovala několik let a zvažovali jsme i možnost to risknout a zkusit normálně. Nicméně po rozhovoru s několika gynekology a jejich upozorněním, jaký by byl ten nejhorší scénář - několik potratů, záněty dělohy a pak nemoci mít třeba dítě vůbec…jsme se rozhodli, že tedy riskovat nebudeme. A udělali jsme velice dobře, protože nyní, když už jsme se to konečně rozhoupali „udělat“, zjistili i manželovi, že má špatný výsledek ze spermiogramu - malá pohyblivost atd…šance na klasické otěhotnění 0%. Takže bychom na IVF stejně museli, jen s tím rozdílem, že bysme se třeab několik let snažili zbytečně…Takže tak 8o je to u nás…Prostě jinou možnost nemáme, takže i kdybych se bála sebevíce, tak se nedá nic dělat. Řeknu ti, kdybych měla třeba 10 let čas, tak to řeším klidně za 5 let. Ale z hormonálního profilu mi vyšlo, že mám již pokles hormonů, takže se mé tělo chová na více let, než mám a případné problémy s otěhotněním přijdou za pár let. Takže to řešíme nyní, navíc, jsem učitelka, takže mne čekají prázdniny a budu mít klid od práce, tak i proto. Snad to při případném nezdaru stihneme 2×, ale také záleží na penězích, protože musíme i na PDG. Jaký máte problém vy? A kolik vás to vyšlo při prvním pokusu a kolik teď? Třeba si tak říkám, že to podruhé nebude taková pálka :mrgreen: , jelikož my teď budeme platit kolem 50.000,– :roll: , což je masakr…takže ani nevím, jestli na to budeme ještě někdy znova mít…pak ti nevím, co bych dělala. Takže já se ani tak nebojím možná průběhu, ale nezdaru z důvodu financí. Je super rada - nemysli na to!!!!jojo, když je to naše několikaměsíční výplata, tak to se na to hned jaksi myslet musí :cert: ne?
Snad to prostě vyjde napoprvé…paní doktorka nám nabídla i možnost nějaké novinky, kdy je větší šance na otěhotnění…vajíčka mi budou brát teď v čevnu a zavádět embryo až při dalším cyklu…takže tělo se lépe připravý, berou se nějaké uhňyzďovací léky, děloha se lépe prokrví…tož moc tomu nerozumím, ale snad to tak je. Navíc, prý se mezi 2. a 5. dnem od odběru některá embrya chovají jako „špatná“ a oni je hned vyloučí a ony potom jsou po několika dnech ok, ale je pozdě na přenos…takže tímto se prý šance zvyšuje.
Prosím tě a po té narkoze jsi byla doma jen ten den nebo je třeba i nějak být doma déle???Já se snažím teď v té práci vydržet, nikdo to totiž neví, ani rodina…a myslíš, že když to ten 6.den vychází na víkend, tak že tam jsou i o víkendu???To by bylo úplně super.Díky moc za informace,když tam jsme, nic moc nepoberu, jsem tam jak Alenka v říši divů a na vše zapomenu. Takže jsem ráda, že tato diskuze je…docela jsem si něco početla i tady, tak už se tak moc nebojím. Přece jen je lepší, když člověk o tom něco ví a manžel se o mě moc bojí, takže s ním své pocity probírat nemohu, protože bych ho nervovala ještě více a to nechci…Opravdu díky moc :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
11.6.12 10:11

@kaspluc Přesně, my jsme za to smaé platili bez asi bez tří korum 50 tisíc. Byli jsme teda příjemně překvapení, protože jsme si mysleli, že to bude i víc.
Ono hodně záleží na dávkáh léků - já měla takovou „normální průměrnou“ dávku. Léky za cca 7000. A pak také na tom, kolik bude vajíček, protože jen nějaké jaou vždy v tom yákladním balíčku, další se doplácí zvlášť. My jich měli na PGD 8 a v ceně 18400 (pokud máš VZP) jich je jen 7. Tak to osmé nás vyšlo na 7000 samotné. Ale to pak fakt záleží jen na vás, všechno s vámi konzultují a patají se, kolik si jich teda přejete.
Všechno dělají i o víkendu, jinak to v téhle branž nejde, určtě neplánují kontrolní vyšetření atd, ale pokud jde o OPU nebo ET, tak to udělají.
Po narkoze je třeba být ten den doma. A ještě by s tebou doma měl někdo být, kdo tě bude kontrolovat. Taky nesmíš sama domů, ale musí tě nekdo odvézt.
Já myslela, že teprve začínáš stimulaci a podle toho, co píšeš, to vypadá, že už máš OPU minimálně naplánované :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
11.6.12 11:47

Ahojky, ano to jsme skoro stejne stare. U nas je problem manzeluv spermiogram - oligoteratozoospermie, ma jo opravdu velmi spatny a nic nepomaha :(
Ja bych mohla prirozene otehotnet, ale mam taky jako ty snizenou zasobu vajicek, takze pri prvnim odberu mi vzali jen 7vajicek, ale lepsi nez nic :) ale kdyby bylo vic tak je vetsi sance pro manzelovi hrozne spermie.
Nas prvni Ivf stalo 56 125Kc, bez PGD. Ja potrebuji velke davky Gonalu, takze je to velmi drahe. A kdyz to jeste nevyslo tak co na to rict :( Ale kaslu na prachy! Dalsi problem co mame ze nam PGD nehradi pojistovna takze priste ho budeme hradit sami - 65 000.
Ale pokud se to ma s tim povest tak budu hrozne setrit abych na vse mela.
Miminko moc chci, ale bojim se, pt manzel ma opravdu velmi spatne spermie!
Jinak jdu na to hned za mesic jak jsem ti psala takze snad to nic neudela s mym telem ty davky hormonu!

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
11.6.12 11:49

Jeje co je to OPU?dnes si zacinam neco pichat,prej max.12 dni a pak odber vajicek a v dalsim mesici prenos.teda asi pokud vse pujde dle planu…a ty to mas jakpak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
11.6.12 11:49

A jessika ti na vse odpovedela, ale kdyz tak se jeste ptej :)

• Citovat
  • Upravit
12651
11.6.12 11:50

@kaspluc OPU je odběr vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
11.6.12 11:50

Opu je ten odber vajicek

• Citovat
  • Upravit
12651
11.6.12 11:51

Ján jsme si začala Gonal píchat DC a 15DC jsem byla na odběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
11.6.12 11:55

aha uz mi tvuj prispevek dosel.tak to je mazec ta castka.a jak to,ze vam pgd poj nehradi?my jsme u vojenske.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.