1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
31.5.12 18:17
@BeldaR píše:
Dobre zvysim na dve. Ale mrzi me, ze na testu nic neni, spousta holek uz melo aspon ducha. U me bilo.

Však počkej, každý má jinou hodnotu hCG. A kup si Mamatest, tam jsem měla pěknou čárku, kdežto na tom jejich v ten samý den ze stejné moči jen ducha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
31.5.12 18:19

Ja mam nejaky clear cosi, ale je to na tech 10jednotek. Tri jsem koupila za 260kc dost drahy ne? Tak snad neni spatny :)

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
31.5.12 18:56

Tak uz je to pryc Jessi, uz je i krev :( Dekuji za podporu a preji ti moc moc stesticka a zdravicka!!!
Nevis jaka je pauza mezi IVF?

• Citovat
  • Upravit
12651
31.5.12 19:36
@BeldaR píše:
Tak uz je to pryc Jessi, uz je i krev :( Dekuji za podporu a preji ti moc moc stesticka a zdravicka!!!
Nevis jaka je pauza mezi IVF?

To nevím, ale určitě ne moc dlouhá. V podstatě jsi dostala MS. Jen tak bych si tipla - tak tři měsíce? Ale fakt nevím. Je mi to líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lajkaaa
2.6.12 10:19

Gonal!!!

Hezký den těhulky nebo snažilky jako já!!!CHtěla jsem vás požádat o radu jdu na své první IVF. Čekám na MS a pak začnu stimulovat. Moc by jem vás chtěla požádat o radu nebo zkušenost.Před menses trpívám docela velkým premenstruačním syndromem/otoky ,napětí prsou,nafouklé břich,apod./asi většina zná,ale v Caru jsem na hormonální stimulaci obdržela Gonal ,prednison,anopyrin. Ovšem Gonal v dávkách 2DC 600 jednotek ,3DC 600 jednotek ,4DC 600 jednotek 5DC 450 jednotek.Nevím zda má na dávkování vliv váha ,výška ,ale pro jistotu uvedu 160cm a 46kg.Docela se obávám hyperstimalačního syndromu,vzhledem k takto vysokým dávkám Gonalu.Teda z mého pohledu vysokých třeba se pletu a někdo z vás mě uklidní za čož by jsem byla moc vděčná.Máte prosím někdo jakoukoliv zkušenost s tímto dávkováním .Předem děkuji za jakoukoliv odpověd. Se srdečným pozdravem Jana

• Citovat
  • Upravit
12651
2.6.12 14:46
@Lajkaaa píše:
Hezký den těhulky nebo snažilky jako já!!!CHtěla jsem vás požádat o radu jdu na své první IVF. Čekám na MS a pak začnu stimulovat. Moc by jem vás chtěla požádat o radu nebo zkušenost.Před menses trpívám docela velkým premenstruačním syndromem/otoky ,napětí prsou,nafouklé břich,apod./asi většina zná,ale v Caru jsem na hormonální stimulaci obdržela Gonal ,prednison,anopyrin. Ovšem Gonal v dávkách 2DC 600 jednotek ,3DC 600 jednotek ,4DC 600 jednotek 5DC 450 jednotek.Nevím zda má na dávkování vliv váha ,výška ,ale pro jistotu uvedu 160cm a 46kg.Docela se obávám hyperstimalačního syndromu,vzhledem k takto vysokým dávkám Gonalu.Teda z mého pohledu vysokých třeba se pletu a někdo z vás mě uklidní za čož by jsem byla moc vděčná.Máte prosím někdo jakoukoliv zkušenost s tímto dávkováním .Předem děkuji za jakoukoliv odpověd. Se srdečným pozdravem Jana

Dávkování se určuje na základe předchozích vyšetření včetně UTZ, kde zjistí, kolik máš vajíček ve vaječníkách. Určitě se nemusíš bát. Co tak čtu, tak v Repromedě spíš dávají míň než víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lajkaaa
2.6.12 21:50

Gonal

Děkuji,za odpověd!Snad máte pravdu a moje obavy jsou neopodstatněné,ale byla by jsem opravdu o hodně klidnější,kdyby jsem věděla,že dávkování někdo ze snažilek tady měl a bylo to ok.I když chápu,že je to naprosto individuální,ale přece jenom,jedna bezproblémová zkušenost určitě nejenom uklidní,ale i potěší.Fakt mooc klidná nejsem a mooc mě mrzí,že jsem nebyla tak obezřetná a v caru se nezeptala,jenže jak jsem psala je to moje úplně první zkušenost a o léky ani dávkováníjsem se předtím nezajímala.Moje chyba a teď moje obavy.Jinak ovšem děkuji,že jste reagovala.S pozdravem J.

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
3.6.12 19:54

Ahoj Lajko, ja mam prvni IVF neuspesne. Mela jsem taky hodne vysoke davky. 450 jednotek. Zalezi to na Antimulerianskem hormonu, jakou hodnotu mas? A co je vas problem?

• Citovat
  • Upravit
Lajkaaa
3.6.12 23:08

hormonální stimulace

Hezký den,
tak to je mě opravdu moooc líto,že IVF nebylo úspěšné.I přesto,že jste měla vysoké dávky.No proti mě hraje hlavně věk jsem ročník 1973 a tím i nízká hladina AMH.O miminko se pokoušíme asi 2 roky a nakonec jsem skončila v Caru a čeká mě moje první IVF a je to pro mě vlastně úplně první zkušenost s carem vůbec.Opravdu se obávám hyperstimulačního syndromu.Zatím koho jsem se ptala se docela těm dávkám diví. Obdržela jsem krátký stimulační protokol. A od 2dc si budu aplikovat 600 jednotek první den ,druhý den taky 600,a třetí den 600 a poslední 4 den 450 jednotek,Takže v průběhu 4 dnů do sebe musím dostat 2250 jednotek.A pátý den bude ultrazvuk.Podle mě docela mazec.Snad vědí co dělají,nerada by jsem si přivodila nějaký hormonální kolotoč/myslím tím např. onemocnění štítnou žlázou nebo něco podobného/A u vás stimulace proběhla v pohodě,jak jste ji snášela/ty vysoké dávky hormonů/ a co vedlejší účinky těch léků včetně prednisonu???A co další IVF ? Už uvažujete nebo váháte?S pozdravem J.

• Citovat
  • Upravit
123
4.6.12 12:20
@BeldaR píše:
Nevis jaka je pauza mezi IVF?

Ahoj, nam take nevyslo prvni IVF. Podruhe jsme sli mesic po prvnim neuspechu a tentokrat uspesne cekame miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
4.6.12 16:35

Opravdu zalezi na AHM. Ja jsem sice mlada, ale mam ho take nizky, 0,75. Mela jsem dlouhy protokol, ale nas problem nejsem ja, ale muj manzel a jeho spermie.
Ja jsem mela obrovske davky, za celou dobu jsem do tela dostala 4950 jednotek. Vedlejsi ucinky jsem mela jen opuchlost, asi jsem i pribrala, moc jsem nemluvila, jako by me to utlumilo. Ale jinak jsem to nejak prezila, ale spis tezsi cast je to cekani na to jestli se to povedlo.

• Citovat
  • Upravit
BeldaR
4.6.12 17:16

Versusko a to bylo po Ivf se vsim vsudy? Hned za mesic dalsi? Nebo ket? A byli jste v Repromede? My jdeme zitra na schuzku.

• Citovat
  • Upravit
2
4.6.12 19:44

Ahojky holky moc se omlouvám,že vám sem tak vpadám,ale potřebovala bych poradit?Pred rokem jsme s manžele podstoupily IVF+ICSI neuspěšně,asi 2 měsíce na to jsme sly na KET taky neuspěšně.Ted nás čeka 2 KET ale nepočítám stím že by se to mohlo povést,v protokolu jsem si přečetla,že mi byli zavedeny 2 komaktní moruly a na internetu jsme se dočetla že nejsou tak kvalitní?Když nám ted KET nevyjde chceme s manželem zkusit vše od začátku a moje gyn.doktorka nam doporučila PDG ale to se prý dělá když je špatná genetika a tu mi mame dobrou.Tak jsem s echtěla zeptat jestli by jsme touto technykou dospěly k blastocistám,protože ty jsou nejlepší na vložení,nebo existuje nějaká jina metoda děkuji za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
4.6.12 20:00

@Kykuš2 My jsme měli taky genetiku dobrou a díky PGD jsem těhule. Už jsem to tu psala víckrát, mrkni zpět :-) A Šimonek je taky morulák :)
Ono je víc postupů PGD. V Repromedě dělají kontrolu všech párů chromozomů. To, že se špatně některé páry propojí a zpřehází nemusí být způsobeno špatnou genetikou rodičů, ale prostě náhodou. No a oni jí eliminují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.6.12 20:14

Takže tady je šance že bych mohla z moruly otěhotnět?Tak to je fajn ted mám sílu jít do dalšího KETU a doufat že se nám to povede protože to jsou šílené nervy?Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.