1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
BeldaR
24.5.12 07:11

Ahoj holky, tak v noci jsem mela dva solidni stavy bolesti v podbrisku a celkem dlouho. Takovy tlak, normalne me to vzbudilo tak snad je to v poradku? Jessi tady psala ze to mela v praci, ale ja to mela tak 30min a pak to ustupilo, brutus tlak, a to nejsem zadnej posera.

• Citovat
  • Upravit
12651
24.5.12 08:28

@smiley1 Ahoj. Já jsem na tom úplně stejně - dvě ZT a pak PGD. Celé nás to se vším všudy vyšlo na 50 tisíc, ale podotýkám, že jsem u VZP a ta na pGD hodně přispívá. Já za to platila 18400 za 7 embryí a za osmé doplácela dalších 7000. Pokud je to bez příspěvku pojišťovny, tak se slatí 73000 místo 18400.
Měla jsme krátký protokol (asi ho budeš mít taky, protože jsi 2× otěhoteněla předpokládám přirozeně, tak budeš hormonálně v pořádku) a měla spíš nižší dávku léků (Gonal F - nejdřív 112, pak 150 a nakone 225 jednotek denně). No a k PGD musíč mít ISCI, to stálo nějakých deset tisíc. A pak nějaké věci kolem, jako narkoza, pobyt na lůžku a péče o embrya, celkem nějakých 5 tisíc.
OPU probíhá standardně v narkoze, cca 5 minut, pak se dospíš na pokoji. ET probíhá 5. den po OPU.
My měli 8 embryí, přes PGD prošlo jedno jediné a dneska ofiko začínám 5. měsíc. Tak moc držím palce!!!
Jinak já osobně můžu Repromedu doporučit, ničeho se neboj, všichni jsou tam milý. Původně jsme na konzultace chodili k primáři Veselému, UTZ během stimulace mi dělala doktorka Hromadová, OPU doktor Koukal a ET opět Hromadová - ta je fakt takové sluníčko :-)
Pak jsem tam šla 13 den na krev (11. den po ET jsem našla //) a pak za dalších deset dní na UTZ a už tam bilo srdíčko :-)
Jinak, jak píše Belda - my to měli docela rychlé. Sice tam byla nějaká vyšetření, ale jakmile jsme se rozhodli tohle podstoupit, tak jsme čekali na mou MS, hned druhý den cyklu začala stimulace a 15 DC jsem byla na OPU. Takže hodně rychle. Záleží případ od případu, jak moc potřebuješ připravit a tak. Ale je fakt, že nějaký vyšetření před tím budou.
My jsme tam byli poprvé v srpnu 2011, odebrali nám krev na genetiku, mně HP, a trombofilní mutace. Výsledky za 3 týdny. Pak imuno, zase to trvalo asi měsíc. V podstatě nic nenašli, tak jsme se asi v listopadu rozhodli, že do PGD půjdem, ale veškeré UTZ i OPU by vycházeli akorát mezi Vánoční svátky, tak jsmese rozhodli počkat ještě jeden cyklus. Těhotenství počítám od 19.1.
Ale jak říkám, jakmile jsme se rozhodli, mohli jme to mít hned první cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
24.5.12 08:28
@BeldaR píše:
Ahoj holky, tak v noci jsem mela dva solidni stavy bolesti v podbrisku a celkem dlouho. Takovy tlak, normalne me to vzbudilo tak snad je to v poradku? Jessi tady psala ze to mela v praci, ale ja to mela tak 30min a pak to ustupilo, brutus tlak, a to nejsem zadnej posera.

Já bych řekla, že to dobrý je :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
24.5.12 11:09

Celkem se toho bojim, jednou se mi stalo v minulosti, ze jsem mela zrejme zamkly potrat, ktery mi nedokazali. A bolelo me bricho podobne, ale pak se to vystupnovalo ta bolest a pak jsem dostala menstruaci tak z toho mam strach :( Doufam ze embryjko bojuje :)

• Citovat
  • Upravit
3106
24.5.12 12:52

@jessikka Moc děkuji za reakce. No já genetiku mám - to je ok, jinak našli MTHFR homozygot, takže jsem píchala clexane a stejně to nepomohlo. Navíc mám ještě ted domluvené imunologické vyšetření u Prof. Ulčové Gallové. Pak se tam se všema výsledky chystám..Myslíš, že i tak to bude dlouho trvat?
Jinak gratuluji k 5. měsíci a jen tak dál :dance:

@BeldaR píše:
Celkem se toho bojim, jednou se mi stalo v minulosti, ze jsem mela zrejme zamkly potrat, ktery mi nedokazali. A bolelo me bricho podobne, ale pak se to vystupnovalo ta bolest a pak jsem dostala menstruaci tak z toho mam strach :( Doufam ze embryjko bojuje :)

Držím moc palce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
24.5.12 13:16

@smiley1 Já myslím, že by nemuselo. Když už ti žádná další vyšetření nebudou, tak by rovnou mohli naplánovat stimulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3106
24.5.12 17:41

@jessikka Jeee, to by bylo super… A jak dlouho dopředu jsi se objednavala? Vzali tě hned? Nebo se čeká dlouho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
24.5.12 18:59

@smiley1 Já myslím, že to bude trvat tak dva týdny. A opravdu moc doporučuju říct si o paní doktorku Hromadovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
24.5.12 19:01

Ja souhlasim, doktorka Hromadova byla fajn, ale i doktor Koukal byl dobry, ten mi delal zakrok i et.

• Citovat
  • Upravit
3106
25.5.12 14:17

Takze je lepší se rovnou objednat k MUDr. Hromadkove, že? Aspon na prvni konzultaci.. Nebo co vám dělali hned na prvni schůzce? Vím, že se ptám jako trotl, ale nevím, co očekávat. A musíme hned na první konzultaci oba???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
27.5.12 13:13

Ahoj Smiley, ano rekni ze by jsi chtela k Dr. Hromadove. Na prvni konzultaci jsme byli oba, ale nevim zda musite oba. Ale pokud si dobre pamatuji tak jsme vse probrali a brali krev a sprrmigram. Ta druha schuzka byla o vysledcich a urceni postupu. A pokud dobre vim, tak krev na hormony se brala 2.den menstruace.
Jinak ja uz jsem 6.den po et, ale jako tehotna se necitim :( Nekde jsem cetla, ze to zena pozna :(

• Citovat
  • Upravit
3106
27.5.12 23:02

Belda, já nevím jak po ivf, ale já byla 2× těhu a ani jednou jsem to nepoznala.Po příhnacích ani památky… Ale když se nedařilo, tak jsem se cítila těhu pokaždé, takže tak :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.5.12 12:08

@marsimi Tak co, kdypak budeš testovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.5.12 12:09
@BeldaR píše:
Ahoj Smiley, ano rekni ze by jsi chtela k Dr. Hromadove. Na prvni konzultaci jsme byli oba, ale nevim zda musite oba. Ale pokud si dobre pamatuji tak jsme vse probrali a brali krev a sprrmigram. Ta druha schuzka byla o vysledcich a urceni postupu. A pokud dobre vim, tak krev na hormony se brala 2.den menstruace.
Jinak ja uz jsem 6.den po et, ale jako tehotna se necitim :( Nekde jsem cetla, ze to zena pozna :(

Já těhotentví poznala při druhém těhotenství a po IVF. Už jsem tu psala o těch implantačních bolestech, v termínu MS slabounké špinění. Den na to tam byly v obou případech //.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
28.5.12 14:42

Jessi a kdy je termin MS? Ja mela dlouhy protokol, takze nevim. Ale asi od et predpokladam 8 - 12. den. Zitra budu 8.den takze uvidim, dnes jsem si koupila testy :) Asi prvni udelam 10. Nebo 11. Den. Dej se vule bozi :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.