1. IVF - Repromeda

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
12.6.12 08:38

@kaspluc Normálně je zastava řekni jim, že prostětěm ternmínům nerozumíš, a´t ti to vysvětlí jako laikovi. Oni doktorři teď bývají hodně zvyklí, že především ženy, které IVF potřebují, mají vše načtená a nastudované a rozumí jim. Ale ne vždycky to tak je. Jsi zákazník a já jsem přesvědčená, že v Repromedě jim to určitě vadit nebude :palec:
Gratuluju k první injekci, nebylo to tak hrozné, že? ;)
Jinak, mně řekli, že takový normální průměr a dobrý výsledek je 12-13 odsátých folikulů (z nich se pak vybírají ta zralá vajucha).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
12.6.12 09:16

No docela jsme se tam jednou i nasmali, kdyz jsme na sebe s manželem čučeli jako ropuchy a netušili, o čem je řeč :-). Ale teď už si i něco studuju…takže snad to bude lepší a lepší…Ono totiž, když do toho člověk nepronikne, tak je to stejně všude psané jinak a jiné léky a vše je hodně individuální ;) .
A docela jsem se divila, že ten Gonal je opravdu úplná pohodička a to jsem se toho tak bála…Ale jak mi bylo řečeno, prý dávání čoček do oka je horší a ty jsem zvládla se naučit za 20 minut, takže asi zase taková posera, jak jsem si myslela nejsem :potlesk: .Jen je mi dneska jaksi šoufl a bolí mě trochu břicho…snad to tak má být…Ale nic hrozného, sedím v práci a učím dětičky, takže na umření to není :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.6.12 13:26

kaspluc mrkni na tohoto pruvodce. Je to tam krásně rozepsané dá se stáhnout i do PC http://www.ivfbrno.cz/info.asp?…

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
12.6.12 15:03

Dekuji moc! To jsem moc rada…uz lezim v posteli, nejak mi neni dobre. Znam tedx prijemnejsi zpusob, jak delat deti:-)No, neda se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.6.12 08:13

Holky mám opět dotaz :D, když jdu ve čtvrtek na krev a ult.,jedu tam pres hodinu, picham si o pul 8, tak mam to pichnout pred tou krvi, nebo radeji az po ni? Nebo vadi, ze si to jednou pichnu v 6 ráno???A na té kontrole se dozvím prosím copak? Jinak, první pero už je šlus a zítra ráno začínám druhé…oni ty dávky potom snižují nebo spíše zvyšují? Děkuji…a pěkný pršivý den. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.6.12 08:31

@kaspluc Zvýšení nebo snížení dívek záleží na výsledku krve a UTZ. Musí se prostě opatrně, aby nebyl hyperstimulák a naopak, aby nebylo málo vajíček. Proto ty kontroly.
Gonal je úplně jedno, jestli ho píháš přesně po 24 hodinách, prostě to dělej ráno. Takže klidně v 6. Mně se třeba stalo, že jsme měla píchat určitou dávku, ale neměla jsem jí v den UTZ celou, tak mi já sestřička pak dopíchla.
Přesně v deset večer jsme pak musela píchat akorát Cetrotide a pak v 9 Ovitrelle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.6.12 08:33
@Anonymní píše:
kaspluc mrkni na tohoto pruvodce. Je to tam krásně rozepsané dá se stáhnout i do PC http://www.ivfbrno.cz/info.asp?…

Jinak ten průvodce je úplně super, konečně tomu všemu začínám rozumnět :lol:, opravdu moc děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.6.12 08:44
@jessikka píše:
@kaspluc Zvýšení nebo snížení dívek záleží na výsledku krve a UTZ. Musí se prostě opatrně, aby nebyl hyperstimulák a naopak, aby nebylo málo vajíček. Proto ty kontroly.
Gonal je úplně jedno, jestli ho píháš přesně po 24 hodinách, prostě to dělej ráno. Takže klidně v 6. Mně se třeba stalo, že jsme měla píchat určitou dávku, ale neměla jsem jí v den UTZ celou, tak mi já sestřička pak dopíchla.
Přesně v deset večer jsme pak musela píchat akorát Cetrotide a pak v 9 Ovitrelle.

A ty další dva, to jsou také ta pera??? ;) Pořád si říkám, že je to jaksi „podezřele“ vše až moooc příjemné…tak čekám na nějaké překvápko…Kromě teda účtu, který nám dají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.6.12 08:51

@kaspluc nene, to jsou normální injekce :mrgreen: ale neboj se, jehla je stejně krátká a tenká jak u pera. prostě tam jen píchneš celou dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.6.12 09:05
@jessikka píše:
@kaspluc nene, to jsou normální injekce :mrgreen: ale neboj se, jehla je stejně krátká a tenká jak u pera. prostě tam jen píchneš celou dávku.

Ježišmarjááááá :mrgreen:, budu opíchaná jako jehelníček :lol:…A bolí to, tedy nebolí to jako u pera??? Ale má to výhody, můj manžel mě teď neskutečně obdivuje, jaká jsem statečná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.6.12 09:13

@kaspluc Je to srovnatelný s tím perem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.6.12 09:28

Ufff :jazyk: Díky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
BeldaR
13.6.12 10:23

Holky ja jsem chytla trosku paniku. Cetla jsem si diskuze, ze nektere pary s nasim problemem musi uvazovat o darci :( Jsem z toho spatna, doktorka o tom nemluvi tak negativne, ale co kdyz chteji jen vydelat. Nevim 100% patologickych spermii zni hrozne no :( :(

• Citovat
  • Upravit
3Lu
14272
13.6.12 11:27
@BeldaR píše:
Holky ja jsem chytla trosku paniku. Cetla jsem si diskuze, ze nektere pary s nasim problemem musi uvazovat o darci :( Jsem z toho spatna, doktorka o tom nemluvi tak negativne, ale co kdyz chteji jen vydelat. Nevim 100% patologickych spermii zni hrozne no :( :(

A jak to máte ten spermiogram??? Nejsem si jistá, ale máme ho také špatný…takže doma se kuknu, teď jsem v práci…My máme 0% na normální graviditu, 8% pomalých, ale morfologicky dobrých, jinak špatná konzistence, špatný vzhled, pomalé…taky docela mazec…A dole jak jsou ta procenta, máte jich kolik na úspěšnost IVF???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3Lu
14272
13.6.12 11:36

Na ivf máme dole psáno 99% úspěšnost…ale jinak se docela divím, můj je mladý, 28, sportovec, nepije, nekouří…zdravě jíme…také mi přijde docela divné, že má takový výsledek…no a proč ti řekli, že to nevyšlo? Měli z manželova odběru co vybírat???Nebo jak to hodnotili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.