Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ISMT slyšely jste o tom? šanci na úspěšné uhnízdění embrya lze zvýšit přenesením malého množství speciálního implantaci podporujícího media (ISMT) do dělohy ještě před vlastním embryotransferem. V naší roční studii bylo otěhotnění ve skupině žen po užití ISMT o 23% vyšší než ve srovnatelné skupině pacientek bez ISMT.
@adrusenkaaa To je zrovna takové, jako ta procenta s PGD a PGS, když nevěříš tomu, oč by toto mělo být lepší?
Adri, to je těžký, někomu může pomoct to, někomu něco jiného a někomu nepomůže nic…
Hrozně mě bolí břicho… Oproti minule, to jsem si nemusela brát ani prášek… Teď to bez něho nedám, sotva se ploužím… ![]()
Holky je mi líto že to žádné nevyšlo ;( já to nechápu. Adi byvhom se jich měla zeptat na přesně ptocenta úspěšných transferu u nich. Když bych se zeptala osobně tak snad se nebudou cukat.
@Kikuška90 Kiki já jsem si o to vyšetření řekla sama. Kdy plánujete další ket? Já si říkám. ze vbkvetnu už bude pěkně…
@adrusenkaaa byl to náš první pokus. Problém je u mne. Mám nízké amh 0,49. Nízkou zásobu vajíček. Tím i nízká kvalita. Proto jsem asi čtyřikrát potratila. Stimulovala jsem gonalem 400j a ten jsme museli zvýšit na 500j aby vůbec něco bylo. To nás stálo hromadu peněz. A jen jeden pokus. Určitě se miminka dočkáme. Jen si na to musíme počkat.
@kratjana No teď mi jedna slečna od nás ze skupinky poradila, že jí dělali hysteroskopii + průchodnost vejcovodů (to se dělá při laparce) dohromady ambulantně, tak se zeptám Kafky jestli mi u toho taky zjistí průchodnost, pokud ne, tak se objednám tam kde byla ona. Nechci kvůli laparce ležet 3 dny v nemocnici. Já spoléhám na to.. neprůchodnost snižuje šanci na uchycení embrya. Takže až po tomhle se budeme rozmýšlet kdy další KET.
@adrusenkaaa píše:
Holky však tedka začíná jaro. Podle čínského horoskopou začalo už v unoru. Podle mě to je všechno o štěstí, je jedno, zda máš ebrya po pgs nebo ne.Je to štěstí a osud! Co takhle naplanovat ket podle Jonáše?
Já si myslím, že to jedno není. Vem si, že skoro každému nějaké embrya odpadnou při tom PGS/PGD - to není „test“ uchycení, tyhle testy zjišťují, jestli je embryo geneticky v pořádku - to znamená, že po PGS/PGD je minimum SP nebo ZT.
@Kikuška90 píše:
@kratjana No teď mi jedna slečna od nás ze skupinky poradila, že jí dělali hysteroskopii + průchodnost vejcovodů (to se dělá při laparce) dohromady ambulantně, tak se zeptám Kafky jestli mi u toho taky zjistí průchodnost, pokud ne, tak se objednám tam kde byla ona. Nechci kvůli laparce ležet 3 dny v nemocnici. Já spoléhám na to.. neprůchodnost snižuje šanci na uchycení embrya. Takže až po tomhle se budeme rozmýšlet kdy další KET.
Ona mi hromafova říkala o yim že laparka a hysteroskopie se dá udělat dohromady ale já se bojím tě laparky. To se jde prý přes pupik
@kratjana Já jdu určitě do toho. Pokud se tam najde nějaký problém tak se to potom řeší podle toho problému právě buď laparo nebo hystero. Ale na průchodnost a zkontrolování dělohy to stačí.
![]()
@irci2 píše:
Byla jsem na záchodě a mám na slip. vložce krev. Červenou a jasnou. Když mi prcka zaváděli měla jsem na vaječníku cystu asi 3 cm. V neděli mě dost pálivě bolelo břicho na tom místě kde se vaječník nachází. A včera večer taky. Tak nevím co se tam stalo. Takovou zvláštní bolest neznám. Takže negativní test a krvácení, no jestli jsem věřila, že se ještě stane zázrak, tak teď už nedoufám.. Jestli se to do zítřka rozkrvácí budu volat co mám dělat. Brát dál léky nebo je vysadit.
To mě moc mrzí, uvidíš ještě zítra
![]()
Mě Utrouš asi dost brzdí MS, to, že to přes něj nedostanu vím, ale tentokrát je to docela brutus. Bolí mě už druhej den dost břicho
Počkám ještě do soboty, ať mám fakt jistotu jistou a vysadím nebo prasknu ![]()
@Kikuška90 @kratjana Ta laparo nic není, mně pustili ten den domů, udělali mi tedy dvě dírky do břicha, jednu nad pupíkem a druhou nad levou kyčlí, přes pupek mi to nedělali…
@T.martasek píše:
@Kikuška90 @kratjana Ta laparo nic není, mně pustili ten den domů, udělali mi tedy dvě dírky do břicha, jednu nad pupíkem a druhou nad levou kyčlí, přes pupek mi to nedělali…
Woow a kde jsi byla?? Všude čtu, že byly holky den před zákrokem, druhý den byla laparo a třetí den šli domů. No já půjdu na to, co jsem posílala @kratjana… to je takové 2v1 ![]()
@T.martasek píše:
Hrozně mě bolí břicho… Oproti minule, to jsem si nemusela brát ani prášek… Teď to bez něho nedám, sotva se ploužím…
Jen si ho klidně dej, já to na podruhé nevydržela a řekla si o kapačku na bolest
Jak jsem probrala z narkózy tak jsem myslela, že mi pravý vaječník vyskočí z břicha ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.