Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky mám dotaz. Pregnyl se píchá všem, nebo jen když je ket v nativu. V přirozeném cyklu. Já mám hormony. Estrofem 1-1-1 a utroš 2-2-2. Pregnyl píchnutý nemám. Děkuji. ![]()
@irci2 Jo jo jenom v nativu, aby se spustila ovulace. Při stimulaci není co spouštět ![]()
@Kikuška90 Ja vim jsk to myslis ohledne pgs. Kazda dalsi technija je pro vyhoda, to je samozrejme.Ale cekaka jsem od pgs vice.Jsem v jine skupince kde zenam vkladaji embrya ne po pgs, a je tam vice tehotnyxh nez tady a to mate vsechny pgs.
To je pech, ze se ty vejcovody meni! Ja v nich mela zanetlivou tekutinu, co branila k uhnizdneni embrya. Delohu a vahecniky mam Diky Bohu v poradku.Ted jenom dobre pripravit sliznici.Hsem zvedava, zda budu po stimulaci ovulaci, myvam ji pravidelnou! Cekala jsem silene mesicky a ony byly v pohode. Jenom je mam delsi. A ut zacinam mit chut na sex
kez by to bylo dobre znameni. Nevim, zda si to namlouvam, ale jak jsem vypila 1dcl cerveneho tak uz jsem mela chut.
@adrusenkaaa
To já mám normálně i po KETu chuť, dodržujeme jen těch 7 dní co doporučují. To PGS je dobré prostě do budoucna, k uchycení embrya je to prakticky skoro na nic… s tou ovulací uvidíš
Já jí měla hned měsíc po OPU, jen místo 18DC, tak 27 DC
.. A kdy máš kontrolu sliznice a ovulace? ![]()
@Kikuška90 Rano jsem sla z povinnosti na krev.Ve 12h jdu k doktorovi. Domluvim se s nim. Chtela bych ket asi v prirozenem cyklu, uvidim co mi na to rekne. Urcite ma statistiky a rdkne mi co vychazi lepe.Ja se bojim, ze mi bude chtit delat ten utz
rikala mi to i sestricka
Podle me je to zbytecne. Stejne tam ovu jeste neuvidi a pro me kdyz jeste mam mesicky to bude neosobni.Jsem zvedava na cem se domluvime. Testovala jsi?
@adrusenkaaa Né né, počkám do pátku (11. den) a pak vysadím Utrouš. Už mě to nebaví zavádět, když je to k ničemu, navíc mi to prodlužuje cyklus, dneska jsem už 34 DC ![]()
Tak držím palce ať se odpoledne nějak domluvíte ![]()
@Kikuška90 Ja ti verim.Taky jak jsem mela 11 den po et negativni test vsechno jsem vysadila. Nechapu proc doktori naopak reknou zvysit davku
Pak dam vedet co mi rekl, samozrejmw vim, ze hcg bude 0
Ale tobe preji pozitivni test. ![]()
Byla jsem u doktora hcg samozřejmě 0. Citím v duši smutek a prázdnotu. To na čem jsem pracovala, věřila, doufala, udělala a výsledek je 0! Vím, že mi bude za pár dní dobře. Už nikdy neřekneme lidem, že jdeme na ivf. Sice to vědělo jen pár lidi, ale bylo to hrozné, pořád mi psaly, tak co? už víš? Dokonce švagrova mi psala už mamino
Naposledy co to věděli lidé kolem.Bude to jako při 1 ivf, nikdo nic nevěděl. Od tedka už jenom rodiče. Někteří lidé jsou opravdu netatkní. ![]()
Kontorola sliznici bude příští týden, to budu 10 dc. A doktor mi řekl, že chce abych to měla v nativu, že jsou lepší výsledky. Ale že mi neslibuje, že to bude tento měsíc, jelikož můžou vaječníky po stimulaci nebýt v kondici, že to uvidí další kontrolu.
@kratjana píše:
Ona mi hromafova říkala o yim že laparka a hysteroskopie se dá udělat dohromady ale já se bojím tě laparky. To se jde prý přes pupik
Ja jsem byla zároveň na laparce i hysteroskopii a když mluvím za sebe, tak jsem byla ráda, že si mě tam nechali 3 dny.Asi záleží, jak kdo to snáší a co najdou. předtím ještě zkoušeli průchodnost protazenim tlakem, ale ne každému to jde. A to je bez narkozy.
@adrusenkaaa Adri, to mě strašně moc mrzí
Držím ti palce, aby ses brzy dočkala a přeji hrozně moc síly… ![]()
Holky, takže z desíti vajíček jich bylo dobrých devět, 5 jich je oplodněných, tak doufám, že výběr spermií pomůže a PK se dožije víc než jedno… To mi budou volat v úterý… ![]()
@T.martasek Držím palce
A potom půjdou všechny embryjka na PGD?? ![]()
@Kikuška90 Děkuji
Jj, všechna půjdou na PGD, takže selekce jak blázen…
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.