Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kikuška90 Byla jsem v Opavě 2012, já teda těch zákroků měla víc, ale zdá se mi, že jsem tam fakt nezůstávala, zkusím prohledat nějaký papír… ![]()
@Kikuška90 Jj, dala jsem si Algifen, bolí mě i hlava, a mně zase hrozně bolí levý vaječník až mě to překvapilo, když to bylo minule tak v pohodě… Dneska mi ani proti bolesti nic nenabídly… ![]()
@T.martasek píše:
@Kikuška90 Byla jsem v Opavě 2012, já teda těch zákroků měla víc, ale zdá se mi, že jsem tam fakt nezůstávala, zkusím prohledat nějaký papír…
Tak to je fajn
Prý se na to chodí po MS, tak za měsíc po téhle MS mě snad vemou
A upříměn doufám, že tam snad i něco najdou, protože jinak už jsem fakt bezradná ![]()
@T.martasek píše:
@Kikuška90 Jj, dala jsem si Algifen, bolí mě i hlava, a mně zase hrozně bolí levý vaječník až mě to překvapilo, když to bylo minule tak v pohodě… Dneska mi ani proti bolesti nic nenabídly…
Já byla po prvním IVF taky v pohodě, to druhé mě dost položilo
Zachránila mě až MS, jinak bych jisto jistě praskla vejpůl. ![]()
Holky dneska mi volali, tak nam zustalo 1 miminko, budu doufat ze je to ten nas vítězný co se u me zabydli ![]()
@Katjus píše:
Holky dneska mi volali, tak nam zustalo 1 miminko, budu doufat ze je to ten nas vítězný co se u me zabydli
Huh.. držím moc palce a kdy bude KET? ![]()
@Kikuška90 ve čtvrtek jdu na kontrolní utz to bude 10 DC tak si myslím ze potom za tyden, ale fakt nevím jsem novacek. Dekuji ![]()
@Kikuška90 Ja mam taky laparo rano jsem prisla a na druhy den odesla.Co se tyce pgs stejne nemas jistotu, zda miminko bude zdrave.To slysim poprve, ze nepruchost snizuje zahnizdneni ![]()
@Kikuška90 Ty budes mit pruchodnost v poradku, jelikoz jsi prirozene otehotnela.
@Kikuška90 píše:
Tak to je fajnPrý se na to chodí po MS, tak za měsíc po téhle MS mě snad vemou
A upříměn doufám, že tam snad i něco najdou, protože jinak už jsem fakt bezradná
Tak, vím, že mi dělaly klystýr, potom jsem se musela vyčurat, to mě nutily a potom si pamatuju, že mě strašně pár dnů bolely klíční kosti, to tedy ale ukrutně…
Ale fakt si myslím, že jsem tam neležela přes noc… Našli mi asi dvě malá ložika endometriozy, to mi vyplili, jinak bylo vše ok…
@adrusenkaaa píše:
@Kikuška90 Ja mam taky laparo rano jsem prisla a na druhy den odesla.Co se tyce pgs stejne nemas jistotu, zda miminko bude zdrave.To slysim poprve, ze nepruchost snizuje zahnizdneni
No na těch několik chromozonů na který je testují tu jistotu máš. Hle každá technika navíc, každý test navíc, každý lepší způsob oplodnění zvyšují šanci na zdravé miminko. Nedavají Ti 100% jistotu, že to tak bude. Jen se ta šance více a více zvyšuje.
Když tu IVF začínalo, tak se vkládaly dvoudenní embrya oplodněné sice na misce ale přirozeně a taky to spoustě lidem pomohlo. Teď už je to přežitek, stejně tak si myslím, že za 10-15let to IVF bude zase někde úplně jinde ![]()
@adrusenkaaa píše:
@Kikuška90 Ty budes mit pruchodnost v poradku, jelikoz jsi prirozene otehotnela.
No bohužel to není věc, s kterou se člověk rodí. Tohle se Ti může několikrát za život změnit. Takže klidně je můžu mít neprůchodné, nebo alespoŇ jeden, můžu tam mít zánět = to všechno může vadit zahnízdění
Stejně tak jsem po revizi, před revizí se nám chytlo i jedno špatné embryo a po revizi už vůbec nic… Třeba zrovna včera mi psala slečna, že všechno měla v pořádku, pak jednou potratila a najednou její tělo začalo vytvářet protilátky ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.