Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Kikuška90 Tak jsem objednana k ni na květen. Dokonce mě sestřička co mě objednavala spojila s doktorkou. Vyslechla mě. Uplně svkělý člověk.
@adrusenkaaa Jj, těhule jak vyšitá. Ještě 6 týdnů ![]()
Jinak já ho nebrala akorát po prvním transferu, kdy muselo dojít k revizi, tak potom ty tři měsíce jsem byla bez něj. V dubnu a květnu jsem byla na dalších pokusech, tak to jsem to brala nonstop v kuse a poslední transfer v srpnu a to jsem to myslím brala taky celou dobu a potom až do 12tt.
@adrusenkaaa píše:
@Kikuška90 Tak jsem objednana k ni na květen. Dokonce mě sestřička co mě objednavala spojila s doktorkou. Vyslechla mě. Uplně svkělý člověk.
Na květen?
.. Super, děkuji moc za informaci
… Proberu to se svojí obvodní gyndařkou a pak se taky někam objednám ![]()
@Kikuška90 Jsem zase chytřejí. Věděla jsi, že když to tebe muž pořád dáva sperma, třeba beres antikoncepci a dítě nechceš, ale prostě sperma do tebe dava. A te tvém těle se právě takhle tvoří protilátky? Sperma má být v pochve jen v době ovulace nebo jak se pár snaží počít dítě. To jsou věci teda. Fakt dobrá stánka co jsem ti poslala…
@missy-m Jéé se teda máš.
Tak to už musíš mít vybavičku pro miminko. A co postylku kdy budete stavět? Aha, takže si ho brala v kuse jo? Já fakt nevím zda ho mám brát nebo ne. Ti doktoři jsou fakt dobří, se rozhodněte sama. ![]()
@adrusenkaaa No s tím prednisonem jsem to tu už řešila tuším s Kikuškou. Že vlastně pořádně ti nikdo neřekne, jestli to máš brát nebo ne a jestli to je potřeba brát nebo ne. Děsný.
Jj, výbavičku už skoro máme. Musím teď protřídit oblečky, abych si ujasnila, co nám chybí a pak už jen lehátko do obýváku a asi máme vše. Postýlku už manžel s mým taťkou postavili snad před dvěma měsícema. Byli zvědaví, jak to bude vypadat.
@missy-m Pěkné.
To už máš za pár. Ještě odpočivej co se dá naber silu a za pár tydnu budeš tlačit kočarek.
Jo je to strašné, a člověk se pak může zblaznit. Ale ja ho budu uživat raději.
Holky, já se vás taky zeptám, mě vrtá hlavou, proč z devíti vajíček se oplodnilo jen pět, když jsme si připláceli za PICSI a MACS, když mi předtím z 6 oplodnili 4 ICSI a teď z devíti 5, tak to je ještě horší výsledek, já tomu nerozumím, myslela jsem, že bude lepší…
To jsem zvědavá, co mi zavolají v úterý… ![]()
@T.martasek píše:
Holky, já se vás taky zeptám, mě vrtá hlavou, proč z devíti vajíček se oplodnilo jen pět, když jsme si připláceli za PICSI a MACS, když mi předtím z 6 oplodnili 4 ICSI a teď z devíti 5, tak to je ještě horší výsledek, já tomu nerozumím, myslela jsem, že bude lepší…To jsem zvědavá, co mi zavolají v úterý…
Já si myslím že nikdy nemáš jistotu že se všechny oplodní. Ale že ty metody tomuohou víc napomoc. Podle mě třeba nebylo meco kvalitní. Víš jak to myslím? To máš jako když je pgs a pgd taky to není na sto pro že se to chytne a udrzi
@kratjana Ano, se furt nechci ohánět tím věkem, ale asi ve dvaceti funguje tělo jinak než ve čtyřiceti… S tím uhníděním to bude další věc, to je fakt opruz, to čekání na všechno… Já se prostě musím zabývat něčím jiným, než na to myslet a pátrat… Už jsme asi udělali vše a tak co se má stát, tak bude… ![]()
@T.martasek píše:
@kratjana Ano, se furt nechci ohánět tím věkem, ale asi ve dvaceti funguje tělo jinak než ve čtyřiceti… S tím uhníděním to bude další věc, to je fakt opruz, to čekání na všechno… Já se prostě musím zabývat něčím jiným, než na to myslet a pátrat… Už jsme asi udělali vše a tak co se má stát, tak bude…
Chodíš do práce? Mně to pomáhá. Nemyslím tolik na to. Ano o věku to asi ie ale podle mě ne tak úplně. tohle se neděje jen u ctyricatnic
@kratjana No, částečně to věkem bude, fakt věkem u ženy ta schopnost otěhotnět a mít zdravé dítě rapidně klesá… Ale samozřejmě netvrdím, že mladší pár nemůže mít problémy, mě štve, že se u nás žádný závažný problém nenašel… A do práce chodím a budu, dokud to půjde ![]()
Holky kdo že tu bral vitamín D. A k čemu přesně je to dobrý?
@kratjana Jj, vím, že to tu proběhlo, ale nevím kdo to byl… Zkusíme prohledat na Googlu k čemu je to dobré… ![]()
@T.martasek jsem se ptala v maxovi jestli mají a paní říkala že vitamín D má výpadek. A že ho mají jen v kapkách ale ten že je na předpis. Nechce se mi 37km k mému dr
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.