Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@kratjana píše:
@T.martasek jsem se ptala v maxovi jestli mají a paní říkala že vitamín D má výpadek. A že ho mají jen v kapkách ale ten že je na předpis. Nechce se mi 37km k mému dr
Počkej na léto a na sluníčko - to je jistota Déčka
![]()
@T.martasek
To je prostě jak kdy. Nám taky nic nezjistili, žádná příčina, naopak vše ok a věk oba 29. 1.IVF se nám metodou ICSI z 5 oplodnily 4 (a to mi ještě řekli, že to 5.vajíčko možná není úplně vyzrálé, ale že to zkusí oplodnit, takže vlastně 100% úspěch). A u 2.IVF jsme měli navíc PICSI a z 20 se oplodnilo jen 16 (jedno pak ještě odpadlo, protože se vůbec nerýhovalo). Po prodloužené kultivaci zbylo 7 a po PGS jen 2 zdravá embrya. Taky mi to vrtalo hlavou a bylo mi líto, že z 20 kvalitních vajíček máme jen 2 zdravá embrya. Ale co už
To první se hned chytlo, tak už to neřeším, ale Tvoje úvahy úplně chápu. Důležitá je kvalita ne kvantita.
Ke štěstí stačí jeden kousek.
Tak držím palce! ![]()
@Kikuška90
Takže jako fakt nic??? Já tomu nemůžu uvěřit!!!
Co teď? Laparka? Imunita?
@T.martasek ja si myslim ze to vekem neni. Me je 26 mela jsem 11 zralých vajicek oplodnilo se 7, po PK nam zustali dve. Pak jsme meli Pgs a zustalo jedno. A taky jsme melo PICSI a MACS ![]()
@Lalunta @Katjus Tak já jsem si říkala, že třeba už mám vajíčka vycintaný, proto se jich vždycky vytvoří celkem málo… Už mě i napadlo, jestli nepůjdu dřív do přechodu, když mám teď celkem o 16 vajíček méně…
Tak já vím, že je důležitá kvalita a ne kvantita, ale když se málo vajíček odebere, málo oplodní a málo přežije PK a ještě musí zbytek projít PGD, tak jsou to prostě nervy… Asi tak… ![]()
Holky tak se konečně dostávám k PC a posílám fotku našeho malého pokladu
![]()
tady mu byly 4.dny…a teď je mu už měsíc..strašně to letí
@oskárek59 To je bobišek krásný
A teda letí to, už měsíc. Juj. Tak ať vám dělá jen samé radosti.
@oskárek59
Boze,nadhera.Mas to nejcennejsi co v zivote clovek muze dostat. Preji ti to. ![]()
@Lalunta A jak dopadlo to 1 ivf? Miminko mas ze ktereho pokusu?
Holky to je opravdu vsechno tak krehke. Kolik se toho oplodni, kolik zustane po Pk.Ja pri 1 ivf 7 vajicek z toho 5 oplodnenych po Pk jenom 1,ktere po Et se neuhnizdnilo.2 ivf 6 vajicek 5 oplodneny a diky Bohu zustaly 4 hatchujici blastocysty.Jsme s doktorkou nechapaly. Musely pri Nas stat andele, na ktere verim. ![]()
@adrusenkaaa Tak to je hezký výsledek, třeba ten výběr spermií kvalitněji oplodní a PK, přežije více embryí… Do úrerka se mi to strašně potáhne, bojím se, co mi řeknou…
@T.martasek Ja ti verim.Jsou to nervy! Vsyk jsem ani nechtela po odberu jist, nemela jsem vubec hlad z tech nervu! Urcite ti to dobre dopafne neboj
Taky zacinam byt nervozni.Jsem zvedava, zda me pusti doktor na ket v utery se to dozvim. Prinejhorsim budu cekat mesic
Nevim, jestli si to namlouvat, ale mam bolesti na ovulaci a strasnou chut na sex. A uz i pritel souhlasi zebychom si vlozily 2 embrya.On je skvely ve vsem mi vyhovi. Predtim o tom nechtel nic slyset.Budu o tom premyslet.
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.