Druhé dítě po 13 letech?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18681
18.1.26 22:06
@Anonymní píše: Více

Moje druhé dítě bylo osobní peklo. A to mám děti zdravé. Kdybych je měla náročnosti prohozené, tak si druhé nepořídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
18.1.26 22:24
@hospodki píše: Více

Mám to úplně stejně, porodem počínaje.. Teda teď už se to srovnalo, ale chtělo to pár let. A to jsme si to tak přáli oba. V tomhle vidím dost velké riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
482
18.1.26 22:30
@stinga píše: Více

Já bych děti nepodceňovala. Mám kamarádku se zhruba o 10 let mladším sourozencem a něco podobného mi říkala, že ji vždycky štvalo, že se sourozencem jeli rodiče na lyže a jí nikdy nevzali, protože přednost měla práce, že jemu dávají vždycky více pozornosti, řeší s ním kdeco a ona se musela vždy životem protloukat sama, ze školky i družiny ji vyzvedávali jako poslední atd. Prostě nějaké šrámy na duši ji to zanechalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69023
18.1.26 22:41

Tohle je záležitost tebe a muže. Já bych ve 36 klidně do dítěte šla, ale musela bych vědět, když se zadari, tak on s tím bude v pohodě. Nemusí po tom bezhlavě toužit, ale měl by být srovnany s tím, že když to klapne, nebude se z toho hroutit a postará se.
Já osobně mateřství v pozdějším věku prožívala a zvládala líp než před lety to první, ale já měla náročné to první dítě, druhé je pohodar. Tohle je jenom o povaze a co ti osud vylosuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9064
18.1.26 22:53
@Pauznuto píše: Více

Ona by ani teď žádná matka roku nebyla. To je jen její představa. Když neměla chuť a sílu jako mladší a dítě ji omezovalo a obtěžovalo, tak teď to opravdu lepší nebude. Mám srovnání z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
18.1.26 22:55

Moje matka má o 16 let mladší sestru a mají úplně super vztah. Já mám děti o 11 let od sebe a mají se rádi, starší (teď 15) už sem tam taky vypomůže s hlídáním. Mladšího jsem měla těsně v 37 a neměnila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18681
18.1.26 23:00
@Lojzísek píše: Více

Ted ma 3,5 a je úžasná. Ale ten začátek byl opravdu strašný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
18.1.26 23:08

Vekovy rozdil neres. Spis si uvedom jake jsi mela luxusni hlidani, ktere ted mit nebudes. Narodi se narocnejsi dite, budes vyflusla, bez hlidani a zacnou hadky s manzelem ktery vlastne tohle vubec nechtel a je uz stary. Neidealizuj si rodicak. Jestli te to moc nebralo tehdy tak to nebude jine. Vis jakej je sranec byt vecne doma s nemocnym ditetem? Vis jaky to je kdyz ti mimino rve hodiny a hodiny? Kdyz nic neji? Nekonecne hysteraky v obdobi vzdoru? Uz ho neposles na hlidani. My jsme cely 3 roky nemeli vecer pro sebe, zadny prespavacky. Mate vyssi riziko vad a vseho, kdyz si vzpomenu jakej opruz bylo jen cviceni vojtovky…Pridej se do skupiny materske tezkosti na fb at vidis reality check jak to muze vypadat. Tvoji pohodovou zkusenost ma tak stastnych 5% rodicu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.26 23:09

Něco podobného mám já. Jsem o dva roky mladší. Já si to začala ale užívat tak od jeho tří let. Jinak mlha a zjištění, že malá mimina mi nic neříkají. Našemu je 12, také jsem druhé odkládala, poté zas nechtěla. Teď si říkám, abych nelitovala. Jde o to, že syn už mě až tak moc nepotřebuje, ale zase si užívá tu veškerou pozornost a hlavně výlety jsou už naplánované dle jeho zájmům. Mám strach, že ho o to vše ochudím. Také nemáme už hlídání a vše by bylo na mě. Manžel se druhému nebrání. Je mu 40. Ale není vyloženě takový, že by chtěl za každou cenu. Já v okolí mám kamarádky, které mají větší věkový rozestup. Mám i porovnání, kdy měly první, jako mladé. A teď si to tedy užívají víc. Jsou i víc trpělivé, než u prvního. Užívají si i pobyt na RD, protože ví, že další už nebude. Ale zase mají každá nového partnera. A toto se právě bojím. Aby to nějak nenarušilo harmonii s manželem. Máme klidné manželství a téměř se nehádáme. Já se letos chci o to pokusit. Chtěla bych také zažít znovu to dětství. Zajímavá diskuse

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.1.26 23:13
@shipwreck píše: Více

Tak u nás přespávačky moc neprobíhají už léta. Jednou za čas jde ke kamarádovi syn a to je svátek. A to je mu 12, už nechodí spát v osm, takže intimita jednou za čas. Našla jsem kouzlo táborů a příměštáků. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
17264
18.1.26 23:41
@stinga píše: Více

Náš puberťák občas těžko vydýchává i sestru jen o 4 roky mladší, natož mimino :mrgreen: To by se asi k té babičce odstěhoval natrvalo :lol: ještě že já už tyhle touhy nemám dávno. My chtěli tři, ale mladší nás z toho vyléčila :mrgreen: a povedla se hlavně až v mých 35 a manželovo 40. Už i to bylo pro nás na hraně. Přijít teď po 40ce s nápadem na mimino, to už by mi snad muž radši pořídil štěně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6017
18.1.26 23:47

Sestra měla dítě, když jejímu manželovi bylo 47 a jo, je fakt starý. On si pohraje, občas nějak pohlídá, ale dítě už nevychovává. Ségra je na to v podstatě sama.
Nicméně si mysleli, že děti mít nemohou, přišlo to po letech a děti ještě neměli, tak tam byla radost, ale ty si to ještě rozmysli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17264
19.1.26 00:06
@hospodki píše: Více

No já mít tu mladší jako první, tak taky zůstane asi jedináček :mrgreen: (to samé říkali i naši o mně a mladší sestře :lol:) Syn byl mimino pro začátečníky, to madam je trochu jiný level. Pro pokročile otrlé a odolné :lol: Ona by ještě sourozence chtěla, ale jako živou panenku samozřejmě. No vůbec. Ta vydá za 2 kluky. Ještě jak má staršího bráchu a chce se mu vyrovnat ve všem včetně hraní Minecraftu :mrgreen: přičemž od něj ovšem vyžaduje rady zkušenějšího :mrgreen: Pubertoš je aktuálně šťastný, že mohl odjet SÁM na lyžák, kde jich sice bude na pokoji 5-6, ale údajně i to je furt lepší než 1 jeho sestra :mrgreen: :andel: :D říkala jsem mu, važ si toho, já jezdila se ségrou na kurz, jak bylo několik sobot vždy na 1 den, busem a já ji měla na starosti po tu dobu, co nebyl program. Kamarád to stejné. A to od sestry nějakých 5 let. A teď váhám, jestli není blbý chtít po synovi, aby ji přivedl max jednou týdně z kroužku. Zvládli už spolu dojít, dojet domů i přes půl města MHD několikrát. To zas jo. Ale nechci na něj házet takovou zodpovědnost pravidelně. Mít k těm jejich sportovním aktivitám, který taky zaberou čas, ještě mimino, si neumím představit. A to nejsem ani rozmazlená tak luxusním hlídáním jako měla tady zakladatelka. Spíš naopak, do 3-4 let staršího a tak 5 let mladší to byl spíš výjimečný svátek. A teď by to nebylo lepší, spíš ještě míň. Jsem ráda, že udám ty dva občas, tři najednou už ani omylem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1811
19.1.26 00:13

Já myslím, že jste si vytvořila představu, jak vás to teď bude hrozně bavit a jak to celé bude jiné. To ale bude mít s realitou hrozně málo společného. Když vás to nebavilo jednou, nebude vás to nejspíš bavit ani teď. Akorát teď na to budete víceméně sama, protože hlídači jsou dneska o 12 let starší… Vašemu muži už je dost a je úplně pochopitelné, že se na další dítě necítí. A syn? Tam to taky chápu. Málokteré dítě je v jeho věku zvědavé na mimino. Z jeho úhlu pohledu bude mít mimino jenom samé mínusové body a ani jeden plusový… Ono docela reálně hrozí, že narušíte fungující rodinu jen kvůli tomu, že vás mrzí, že jste to mateřství tenkrát odflákla. Ale to, co jste odbyla na synovi, neopravíte na novém dítěti. To už prostě nevrátíte… Na vašem místě bych si příštích čtrnáct dní naordinovala 5 hodin spánku denně a během těch pěti hodin bych si tam dala tři budíky. Po každém z nich bych deset minut chodila po pokoji. Jsem si jistá, že už po třech takových nocích by vás touha po péči o miminko přešla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3207
19.1.26 01:37

Dle mého je “špatně” - manžel nechce a syn nechce.
Ty rodiče, kde lze předpokládat zhoršující se stav taky nebudou body k plusu :)
Pokud to dítě chceš, pořiď si ho.
Jen bych si uvědomila, že se Ti vůbec nemusí narodit pohodové miminko jako je starší syn. :kytka: A ta krásná realita bude úplně jinde.
A tedy ty 2 osoby doma nechtějí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí