20 let lží

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2713
22.8.16 08:59
@Honza 12 píše:
A čím dýl spolu žijí, tím menší ten pocit hořkosti bude. Protože čím víc let se znají, tím víc je odzkoušenej jako super bezva chlap, parťák a manžel. Tím menší váhu má fakt, že jí to zatajil, aby ji snáz získal. ;)

Pravděpodobně ano. Děkuji za doplnění. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.8.16 09:08

@takymanžel ad absurdum to tu uvadis akorat tak ty :P ja se tim bavim, jelikoz je to opravdu smesne 8) skoda ze nejsem na pc…pisnickaJsem skoro panic od Lucii by byla trefna k teto diskuzi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
22.8.16 09:27
@brumdinka píše:
@takymanžel ad absurdum to tu uvadis akorat tak ty :P ja se tim bavim, jelikoz je to opravdu smesne 8) skoda ze nejsem na pc…pisnickaJsem skoro panic od Lucii by byla trefna k teto diskuzi :D

Co k tomu dodat? Někdo se baví a někdo chápe. Každý jsme nějaký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80022
22.8.16 10:31

No když vidím, jak tu obě ženy reagovaly, ačkoliv se jedná o 20 a 10 let, jak vůbec zní název diskuze - nebylo to jednoduše tak, že oba ti chlapi prostě nechtěli riskovat nějakou velikou emoční scénu, která by byla vypukla po jejich přiznání? protože jestli s oběma ženami tahle info tolik zacloumala i po těch letech, no co by to pak s nimi mohlo udělat v době, kdy to bylo čerstvé? Předpokládám, že tam zřejmě proběhly nějaké hovory na téma kdo kdy s kým a já bych byla hrozně zklamaná, kdyby ty tohle a támhleto. Tak si chlap řekl co oči nevidí to srdce nebolí a je to pryč a kašlu na to. Proč bych ji nějak nervil, ještě by se naštvala a kopla by mě do zádele a to tedy ne kvůli takové hlouposti. Co vy na to? A navíc i Plzák říká, že není dobré, aby manželé o sobě věděli absolutně všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
22.8.16 11:04

@inkakřivák Jak jsem psal výše, v kontextu s předmětem diskuze se mi zdá její název poněkud nadsazený. A konstrukce, že pokud lhal v tomhle, nedá se mu tedy věřit v ničem a může potajmu sekat dluhy, je opravdu neadekvátní skutkové podstatě. Ale holky se s tím už zřejmě srovnaly, my ostatní s tím taky dokážeme žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.8.16 11:31
@takymanžel píše:
Co k tomu dodat? Někdo se baví a někdo chápe. Každý jsme nějaký.

ja velmi dobre chapu toho manzela…jako kdyby slo o neveru nebo delani dluhu za jejimi tady, coz opravdu je naruseni duvery ale takovahle hloupost, ze ji nerek ze nebyla prvni je fakt hodne hodne usmevna a muzete se tu dohadovat x dalsich stranek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
22.8.16 14:47
@takymanžel píše: :roll: Tak ještě jednou a pomalu. Nikdo tu neřeší, co se událo před vztahem. Obě anonymní tu řeší, jen a pouze to, že jim lhal. Tečka, puntík, bodka.Ty nikoho přesvědčovat nechceš, ale… Pokud budu hnidopich, musím si položit otázku. Když odložím své ego, co my zbude? :mrgreen: A co jim přinese, že (nevšiml jsem si, že by někdo něco pitval) chtějí info o předešlých vztazích? Tak zakladatelce asi jen to, že se nebude cítit divně ve chvíli kdy se dozví (z jiného zdroje než od manžela), že žena se kterou se běžně potkává je jeho bejvalka. Jasně, že pro většinu lidí na tom nic není. Ale právě proto je nesmysl to tajit. Ale to už je vyřešené, zakladatelka to strávila, tady se z toho vymluvila a nebýt zbytečných řečí jak je nesmyslné to řešit, tak už by po tom pes neštěk. Trochu hůř, je na tom druhá anonymní, pro kterou byl trochu šok, že manžel, kterého si brala s tím, že je panic, vlastně „tak trochu“(podle některých) panic nebyl. Což, dohnáno ad absurdum, může být bráno vlastně jako zamlčení zdravotního stavu. Mohla chtít třeba testy. Nebo je ortodoxní věřící a pak je pro ní toto podstatná informace. A je úplně fuk, jak moc to tady někomu připadá absurdní. Soudě podle posledního příspěvku, se i tato s tou zprávou nějak srovná. Pravděpodobně by si ho i kdyby řekl pravdu vzala. :nevim: Ale každopádně by měla možnost volby. A jestli se pro ni něco změní? Asi ne. Jen jí zbyde pocit hořkosti, že jí její nejbližší uvedl v omyl, který trval 10let.

Každý vztah provází více či méně větších nebo menších lží. A některé lži jsou tak zvané milosrdné lži. Neznám podrobně celý případ a neznám jeho. Ale podle její reakce si docela dobře dovedu představit, proč jí to neřekl.
A to, zda by to mělo na jejich vztach nějaký dopad, kdyby jí to řekl hned, je právě to rozhodující, což ovšem neuvedla. Nicméně, přesto mám pořád pocit, že vztah by měl být založen spíše na srdečních záležitostech, tedy na duši. A proto jsem napsal a stojím si za tím, že ego nadělá ve vztahu jenom zbytečné problémy. A tedy, to co píšeš, když odložíme ego (tedy to, co by a jak by mělo být a co si kdo o kom myslí a proč si to myslí a jedna paní povídala atd) pak nám zbyde duše. Tedy vztah oproštěný od zbytečností, od zbytečných problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
22.8.16 17:30
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
22.8.16 20:13

Drahý, proč se tváříš tak zasmušile? Svědomí mne trápí, již 20 let tajím hroznou pravdu…již to nevydržím moc mne to tíží na duši… Jsi snad ten uprchlý válečnÿ zločinec Lyonský řezník? Nikoli, drahá… Tak tedy masový vrah? Ani to ne, kéž by… Miláčku, nevím jak Ti to říci, ale když jsme se poznali… Zahrabal si tu mrtvolu pod podlahu té nové garáže, kterou si tehdy stavěl? Ne něco horšího, už jsem nebyl nevinným panicem… Ty zrůdo! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
22.8.16 20:18
@sign45 píše:
Každý vztah provází více či méně větších nebo menších lží. A některé lži jsou tak zvané milosrdné lži. Neznám podrobně celý případ a neznám jeho. Ale podle její reakce si docela dobře dovedu představit, proč jí to neřekl.
A to, zda by to mělo na jejich vztach nějaký dopad, kdyby jí to řekl hned, je právě to rozhodující, což ovšem neuvedla. Nicméně, přesto mám pořád pocit, že vztah by měl být založen spíše na srdečních záležitostech, tedy na duši. A proto jsem napsal a stojím si za tím, že ego nadělá ve vztahu jenom zbytečné problémy. A tedy, to co píšeš, když odložíme ego (tedy to, co by a jak by mělo být a co si kdo o kom myslí a proč si to myslí a jedna paní povídala atd) pak nám zbyde duše. Tedy vztah oproštěný od zbytečností, od zbytečných problémů.
:think: Tak já nemůžu mluvit za ostatní, ale my si ve vztahu nelžeme. Tedy pardon, asi jsem párkrát zalhal, že nemám hlad nebo žízeň, když jsme někde neměli s sebou dost jídla nebo pití, aby se napila, najedla žena. Myslíš, že by ji to ranilo? 8o Sakra tady přeci jde o lži, které jsou pro druhého podstatné. Což si myslím, že alespoň ve druhém případě dotyčný dopředu věděl. A nevím co si představuješ Ty, ale mě napadá jen to, že nechtěl dostat kopačky. A ač je to celkem pochopitelný a i pisatelka to zdá se skousne, tak pořád mi z toho vychází premisa, že účel světí prostředky a to se, alespoň mě, ve všeobecnějším měřítku, zrovna dvakrát nezamlouvá.
To, co jsem psal o egu, bylo jen k odlehčení situace. Nevím, co si pod tím pojmem představuješ, ale rozhodně to není co by, jak by, co si kdo o kom a proč myslí. Původní význam slova ego, je já. Takže když odložíme své já, tak zbude jen tělesná schránka. Samozřejmě myšleno v nadsázce. Na duši nějak každý nevěříme. Ale i tak, pokud by existovala, tak duše je taková jací jsme my. Nebo oráceně, my jsme takoví jako naše duše? :nevim:
Krom toho, vztah oproštěný od zbytečností, může být taky pěkná nuda. A i kdyby ne, kdo určuje, co je zbytečnost? Já si to na rozdíl od tebe netroufám odhadnout. ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5018
22.8.16 21:08

Myslím, že zakladatelka i pokračovatelka už jsou v pohodě a my se tady zbytečně šťouráme v hovínkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
22.8.16 23:02
@Pedro 00 píše:
Myslím, že zakladatelka i pokračovatelka už jsou v pohodě a my se tady zbytečně šťouráme v hovínkách.

Ale to platí pro většinu debat. Nebo snad myslíš, že ty naše pindy někomu pomúžou vyřešit opravdový problém? :mrgreen: Maximálně tak psychicky podpoří. Nebo u někoho spíš shodí. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
23.8.16 05:56
@takymanžel píše: :think: Tak já nemůžu mluvit za ostatní, ale my si ve vztahu nelžeme. Tedy pardon, asi jsem párkrát zalhal, že nemám hlad nebo žízeň, když jsme někde neměli s sebou dost jídla nebo pití, aby se napila, najedla žena. Myslíš, že by ji to ranilo? 8o Sakra tady přeci jde o lži, které jsou pro druhého podstatné. Což si myslím, že alespoň ve druhém případě dotyčný dopředu věděl. A nevím co si představuješ Ty, ale mě napadá jen to, že nechtěl dostat kopačky. A ač je to celkem pochopitelný a i pisatelka to zdá se skousne, tak pořád mi z toho vychází premisa, že účel světí prostředky a to se, alespoň mě, ve všeobecnějším měřítku, zrovna dvakrát nezamlouvá.
To, co jsem psal o egu, bylo jen k odlehčení situace. Nevím, co si pod tím pojmem představuješ, ale rozhodně to není co by, jak by, co si kdo o kom a proč myslí. Původní význam slova ego, je já. Takže když odložíme své já, tak zbude jen tělesná schránka. Samozřejmě myšleno v nadsázce. Na duši nějak každý nevěříme. Ale i tak, pokud by existovala, tak duše je taková jací jsme my. Nebo oráceně, my jsme takoví jako naše duše? :nevim:
Krom toho, vztah oproštěný od zbytečností, může být taky pěkná nuda. A i kdyby ne, kdo určuje, co je zbytečnost? Já si to na rozdíl od tebe netroufám odhadnout. ;)

Tak, k tmu začátku, omlouvám s, nevěděl jsem, že jsi čestný jak Mirek Dušín :).
Ego je soustava našich vědomých a podvědomých kodexů chování, viz třeba Wiki, ale nejen tam. A duše je jakoby jeho protikladem, jde tedy o to, co ve skutečnosti sami cítíme, oproštěné od oněch kodexů. A je jedno, jestli na duši věříš, nebo ne. Ten kdo na ni věří, ten umí naslouchat i jí. Ten kdo ne, řídí se většinou jen egem. Tedy ne duši, ale naše ego zajímá, co si o nás kdo myslí, jak bychom to měli podle nějakého naučeného, tedy převzatého kodexu dělat, či jak bychom se měli v dané situaci správně zachovat tak, aby to bylo v souladu se "slušným vychovánímů atd..

A znova opakuji. Minulost je neměnná, tak že jediný, koho to užírá, co bylo před vztahem, je ona. A jeho těmi náladami maximálně naštve. Nic víc, nic míň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2584
23.8.16 05:57
@Gnaar píše:
Drahý, proč se tváříš tak zasmušile? Svědomí mne trápí, již 20 let tajím hroznou pravdu…již to nevydržím moc mne to tíží na duši… Jsi snad ten uprchlý válečnÿ zločinec Lyonský řezník? Nikoli, drahá… Tak tedy masový vrah? Ani to ne, kéž by… Miláčku, nevím jak Ti to říci, ale když jsme se poznali… Zahrabal si tu mrtvolu pod podlahu té nové garáže, kterou si tehdy stavěl? Ne něco horšího, už jsem nebyl nevinným panicem… Ty zrůdo! :mrgreen:
:palec: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.8.16 07:37

@Pedro 00 V pohodě úplně nejsem, ale už to neřeším. Manžel se teď snaží abych mu odpustila. Já už jsem mu řekla, že už se v tom nebudeme šťourat, už se to stalo. Vrátit se to nedá, ale určitě kvůli tomu nezahodím jinak úžasný vztah. Druhá anonymní

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky