2,5leté dítě a mluvení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6419
7.1.20 12:13

Mám syna 2,5roku, řekla bych, že je chytrý, šikovný, ale…neřekne ani 1 slovo, na nočník ho nedostanu, nepostaví kostky, knížky ho nezajímají. Hraje si s autíčkama. Hází vším co mu přijde pod ruku. Rozumí, co po něm chci. Do školky chodí od října, ale nezapojuje se do kolektivní činnosti, hraje si sám. Nemaluje, ale skládá pastelky do kelímku. Nemám pocit, že by byl..jiný…prostě má svoje tempo a respektuju to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
7.1.20 12:16

Kamarádka má dceru, která do tří let skoro nemluvila. A pak se to nějak obrátilo a teď pusu nezavře. Taky se tím trápila a nakonec to bylo zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22554
7.1.20 12:35
@Anonymní píše:
@Oriseka když řeknu například: máš v pokojíčku na stole pití, přines mi ho…nebo se zeptám, kdo má na očích brýle. Tak ví a řekne a nebo přinese..Ale to jsou slova, kterým rozumí. Ale určitě to jak píšete u té psycholožky tak to by určitě nedal.

Tak je to uroven 2 a3/4 az 3 roky, takze vas je mladsi a kazdy mesic muze byt znat.Taky nevim, jestli to dokaze celkove posoudit maminka. Kolikrat se maminky divi na vysetreni, ze jejich dite nerozumi na urovni, kterou by melo a ony maji pocit, ze ano. Zkuste to s tou susenkou(nebo co ma rad). Piti na stole je asi situace, ktera se deje casteji a chytre deti dokazi odhadnout, co se po nich chce (jen treba z kontextu)aniz by spravne rozumely slovum. Proto to musi byt situace ojedinela a susenka je motivaci, aby to nebyl jen vzdor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.1.20 13:53
@Anonymní píše:
@Oriseka když řeknu například: máš v pokojíčku na stole pití, přines mi ho…nebo se zeptám, kdo má na očích brýle. Tak ví a řekne a nebo přinese..Ale to jsou slova, kterým rozumí. Ale určitě to jak píšete u té psycholožky tak to by určitě nedal.

To bys musela zkusit a nejlepe s nekym jinym, nez ty, treba s babickou. Ja byla presvedcena, ze syn neda na trilete prohlidce barvy, se mnou strilel uplne od boku, jestli se z 10 pokusu strefil jednou, dvakrat, byl to uspech. Na trilete prohlidce dal zkousku bez chyby, dokonce i takove barvy jako ruzova ukazal. Sestricka se na me divne divala, jak jsem ho mohla tak podcenovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77
24.1.20 04:24

Buď v pohodě. ;) moje dcera zacala brblat ať kolem 3 let a naopak syn teď mluví a mluví :zed: :D :D. Protože ta starší zas nezavre pusu. Takže je to individuální. Malej byl pomalejší zas v chození atd… Každé prcek je jinej. :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
24.1.20 22:38
@Anonymní píše:
Dobrý den, mám syna 2,5roku a moc nemluví (slovní zásoba tak 50slov). Když mu třeba řeknu vyhod to, rozsvit, přines knizecku tak to mi rozumi. Ale když se ho třeba zeptá kamarádka co dostal k Ježíšku nebo jak se jmenuje, vůbec neví…Do školky nechodí. Je to v tomto věku odpovídající? Děkuji

To víte to není holka to je kluk - my nemáme řečové centrum, takže musíme při mluvení více myslet :) jinými slovy muže zatěžuje mluva více než ženu a kluk je tak schopný začít mluvit teprve později až má mozek pro to dostatečný výkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí