Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Představte si situaci, rodiče skoro 45, oba VŠ, finančně OK, kariéra na vzestupu.
děti v pubertě ( na gymplech).
Třetí těhotenství. Nechali byste si miminko? Věk hraje roli!
Pokud bych byla tak hloupá, že bych zanedbala antikoncepci (ať mi nikdo nevykládá, že v dnešní době je problém vybrat si z tolika druhu antikoncepce), tak bych si miminko nechala. Ono za hloupost rodičů nemůže.
Asi jo
moje teta má 4 děti z předchozího manželství.. A teď má dvouletou holčičku. Tetě je 49
Jestli už je těhotná… Sama za sebe bych řekla, že bych v tomhle věku dělala vše proto abych těhotná už nebyla, kdyby se povedlo asi by zvítězily myšlenky typu,,když mě bude 60 tak budeš v pubertě´´ a podobné nad mateřstvím. Nehledě nato, že těhotenství v tomto věku není procházka růžovou zahradou jak pro maminku tak pro dítě
Ano… je mi 45 let, mám skoro 3letého prcka… k tomu dvě dospělé dcery… ![]()
Dobrovolně bych si ho už neudělala, ale kdyby přišlo…a rozhodně bych to neviděla jen růžově, jak si to vychutnám atd.
@Lenka002 45 je hodně ale pokud bych náhodou otěhotněla dítě bych si nechala ač proti mému přesvědčení, v tomto věku bych těhotenství rozhodně neplánovala. vždyt až dítě dostane občanku mě bude 60 ![]()
Pokud už by bylo na cestě, asi nechala. Dobrovolně tedy nedělala.
Za sebe ano, to že mě bude 60 a dítě bude v pubertě není důvod ho nemít.
Každý se cítí jinak, někdo je starý v 35 letech a někdo i v 70 se cítí na 40.
Těhotenství je každé jiné jak víme, některá ho ve 20 má rizikové a pak třeba ve 40 zcela v pořádku, jde jen o to že starší rodičky jsou víc pod dohledem.
Záleží ale na paní jak se cítí ona sama.