Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@fashion_victim83 píše:
@lauraka sorry, ale v 50 uz ani ty hodne dobre vypadající proste jako matky prvňáčka nevypadají.40 jiste muze vypadat dobre (Rolins, Krainova, Maxová)-zvlast pokud ma prostředky, ale 60 uz na 30 vypadat nebude, ani kdyby utratila v Medicomu majlant.
Mám kolem sebe hodně žen 50-60r. i v práci a klidně by levou zadní strcily do kapsy nás některé ufnukane 30tky, vrascite, tluste, neupravené, unavené matky
.
Jako jasné najde se i neupravena, obtloustla skoro důchodkyně, kterou neustále něco bolí. Ale převažují vitální ženské, které si hlídají stravu, cvičí pravidelně, udržují se svezi, mladé duchem, načesané, upravené. Za plastiky teda neztrácí.
Před 20-30 lety 55r. ženské vypadaly podle fotek fakt jak babky staré. Dneska se vše tak posunulo, že takhle zestarle jsou až daleko po 60.
To prostě záleží jen na genetetice a na tom, jak se udržují.
Sama pro dítě v pozdějším věku nejsem. Ale zas někdo si tím prodlouzi mládí.
Když vidím naše rodiče v 60, jsou rádi, že nikam nemusí, užívají si důchodu, vnoučat. Zdraví jim zrovna 2× nepřeje. Nedovedu si představit na jejich místě mít teprve 15tileté dítě.
Někomu přijdou mimo řeči o vhledu, že kolikrát starší ženská vypadá lépe než ta o hodně mladší.. ale zdraví nikdo neovlivní. A přeci jen s věkem problémů přibývá téměř u všech.
@Lenka002 píše:
Představte si situaci, rodiče skoro 45, oba VŠ, finančně OK, kariéra na vzestupu.
děti v pubertě ( na gymplech).
Třetí těhotenství. Nechali byste si miminko? Věk hraje roli!
Ano nechala. Nikdy jsem nebyla na přerušení a ani v tomhle věku bych nešla. Raději bych vychovávala dítě v pozdějším věku než po zbytek života žít s pocitem, že jsem šla na potrat, aniž bych musela.
@fashion_victim83 píše:
@lauraka sorry, ale v 50 uz ani ty hodne dobre vypadající proste jako matky prvňáčka nevypadají.40 jiste muze vypadat dobre (Rolins, Krainova, Maxová)-zvlast pokud ma prostředky, ale 60 uz na 30 vypadat nebude, ani kdyby utratila v Medicomu majlant.
A proč by měla v šedesáti vypadat na třicet? Stačí, když bude vypadat na zachovalých padesát a to není nereálné ![]()
Nedovedu si představit v 45 mít mimino. V 37 jsem byla poprvé babičkou a v45 jsem měla vnoučat už 6.Jaký to byl krásný pocit, pomuchlat se s miminkem, pohlídat a zas ho vrátit mamince a věnovat se sobě.
@anezd píše:
Nedovedu si představit v 45 mít mimino. V 37 jsem byla poprvé babičkou a v45 jsem měla vnoučat už 6.Jaký to byl krásný pocit, pomuchlat se s miminkem, pohlídat a zas ho vrátit mamince a věnovat se sobě.
Člověk si toho v životě neumí představit… ![]()
@fashion_victim83 píše:
@KelseyA jiste by byly vitální, upravené, ucesane a cvičily by, kdyby mely doma mimino. Mozna vypadají tak dobre prave proto, ze to nemusi resit ne? Neznam vic strhanych a neupravených zenskych nez jsou ty na materske…čímz neříkám, ze nejsou výjimky.
Měla jsem třetí dítě se dvěma pubertálními v 37 letech a za celý život jsem nebyla ve větší pohodě, než na mateřské s tou nejmladší. Na druhou stranu jsem ve věku zakladatelky a přijít to teď…ne, že bych se na to necítila, ne, že bych miminko nechtěla, ale už bych se bála kvůli tomu věku. Na potrat bych asi nešla, ale že bych z toho měla bezesné noci, to jo, to bych měla.
Vypadat může dobře i v 60 ale je jí prostě 60, 45 je prostě moc
. ano může si říkat že se cítí na 30 ale tělu je 45 a 45 je ještě něco jiného a neumí si představit jak bude fungovat v 60??Jakou má asi tak šanci že se dožije vnoučat vlastního dítěte? ![]()
@Poison Eve píše:
Je nas tu jiz mala zvracena skupinka. Casem to bude pruvod temer prvomajovy.
@Lenka002 Lenko,je tu hodně mladých holek a maminek. Věk 40 let je pro ně tak daleko v nedohlednu, že otázka jestli dítě v 45 letech ano nebo ne bude ve většině případech ne.
Já sama jsem mamina starší než většina tady, děti mám školního věku i když druhé mám v náhradce a nejspíš si ještě budeme žádat o další malé. Sama pracuji s malými dětmi a vůbec si jako stará nepřipadám, věčně s dětmi někde lítám venku a i partner mi nedávno říkal, že je docela rád, že máme děti takhle později, že se s nimi krásně nestárne. V mládí, kdy většina kamarádek odcházela na mateřskou, já cestovala a užívala si mládí a fakt mi nic neuteklo.Ano,nemládnu, ale to kolik mi je, mě většinou zarazí, když mám někde uvádět věk. Takže za mě…záleží, jak se Lenko cítíte psychicky a po zdrav. stránce.
A to, jak na koho kdo kouká ve školce? Kde to koho zajímá? Nikdy jsem se nesetkala, že mi nějaká maminka řešila věk doprovodu..Možná snad někde na vesnici.. ![]()
@fashion_victim83 píše:
To záleží
nehledě na to, že dnes je relativně standardem být matkou prvňáčka cca v 35 a jestli 35 nebo o 10 víc, to u mnohých žen nepoznáš.
Mě na tom vadí spíš jiná věc - zajímalo by mě, jestli si to ty, které jsou pro, někdy zažily, protože z pohledu dítěte starších rodičů ten trend až tak pozitivní reference nemá…
@fashion_victim83 píše:
@hanka.br. Promiň,ale 37 je pro me naprosto přijatelný vek pro dalsi dite. Dokonce název diskuze, dite po 40.,pokud by ženská fakt porodila mi prijde jeste ok, ale po 45 uz proste ne.
Ano, však to taky byla reakce ne na zakladatelku, ale na ty strhané ženské na mateřské.
Nenechala a ani si nedovedu predstavit, ze bych dopustila aby se to stalo.
@anezd ..a ono se nějak odvíjí od toho jak člověk vypadá s výchovou dítěte? To jsou mi věci ![]()
To bych se mohla zrovna tak podivovat já, jak to, že Vy jste byla 37 letech babička.. Každého věc, každý, ať si dělá to, na co se cítí..
@Nimie píše:
To záležínehledě na to, že dnes je relativně standardem být matkou prvňáčka cca v 35 a jestli 35 nebo o 10 víc, to u mnohých žen nepoznáš.Mě na tom vadí spíš jiná věc - zajímalo by mě, jestli si to ty, které jsou pro, někdy zažily, protože z pohledu dítěte starších rodičů ten trend až tak pozitivní reference nemá…
Nejsem si vědoma, že by moje děti řešili věk rodičů. Ani doma, ani ve třídě. Něhledě na to, že třeba u syna ve třídě, je plno rodičů starších