3. dítě po 40?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1431
17.1.16 18:19

To je fakt. To by mu neudělala, tak ho radši rovnou zabije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
17.1.16 18:36

Já bych si tedy nechala. Mám třetí dítě, mimi, je mi 41 let a vše je v pohodě. Nesetkala jsem se s jedinou blbou reakcí. Naopak. Každý se cítí na jiný věk a já se na 41 rozhodně necítím a taky mi to nikdo netipuje. Ještě před deseti lety, a to už jsem měla dvě děti, mně prodavačky v krámě tykaly. A to mně v celku štvalo. :mrgreen:
A stát se může cokoliv kdykoliv. V rodině máme několik tragických úmrtí mladých lidí, které po sobě zanechali malé děti a bylo jim kolem třiceti. Stejně tak máme devadesátiletou babičku, která se plně obstará. To člověk nikdy neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
17.1.16 18:39

Jo, já nechci být nějak agresivní. Jen mi to spojení toho, že by to dítěti neuděla, tak by šla radši na potrat připadá přitažené za vlasy. Já se prostě bavím s lidma různýho věku a ženský po 40 mi nepřipadají jako nějaký babky. Ani starší ne. Když si k těm matkám po 50 představím, že mají doma puberťáka, vůbec mi to nepřipadá divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.1.16 18:48

Já to teda rozhodně nepovažuju za ideální, ale neřeší se, když má někdo miminko plánovaně, ale když to toho vlítne omylem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
17.1.16 19:14
@Anonymní píše:
Hele ještě jednu věc k téhle diskuzi, mnozí se pohoršují, že se pár nechránil a v této době je selhání antikoncepce nesmysl…
já nemůžu hormonální antiko ze zdravotních důvodů, tělísko nezvládám, zmiňovaný paralen mezi koleny nebo absence sexu je dobrá legrace, ale zbývá kondom, ten není 100%, vynechala jsem něco? Jak se teda chránit na 150%

Sterilizace :nevim:

Ja do ni urcite pujdu, jakmile tedy dokojim /coz doufam hned tak nebude :srdce: /. Antiko uz brat nikdy nechci, kondom je opruz, mereni bazalky je dost jistota, ale bavilo me to jen pri plozeni deti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
17.1.16 19:44

Devcata, az budete mit tech 45 let a opravdu budete v te zivotni situaci realne, tak si vzpomente a uprimne si reknete, jak byste rady byly tehotne a dalsich 20 let mely ten nejvetsi zivotni zavazek, co jde.
Ve triceti, kdy mate male deti a vse se toci kolem toho, tak jsou vsichni slunickovi a pripraveni se mnozit, tak to kazdy vidi jako neco nepredstavitelneho dite nechtit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.1.16 19:47
@fashion_victim83 píše:
@JohanaK to porad mluvim „jen“ o diteti ve čtyřiceti, v 45 by znamenalo představit si vedle ni čtyřletéa to je proste jeste podivnejsi.

a co je na tom tak děsně podivného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
17.1.16 19:52
@fashion_victim83 píše:
@mado me je 30 po 35 nehodlám mit žádné dalsi dite, i kdybych mela jit na podvazani vejcovodu.Uz ted težko snažím stereotyp a veškerá omezeni atd a vek 45 plus je v mých představách ten, kdy uz si budeme s partnerem užívat plody naši prace a z větši části cestovat a pracovat jen pro zábavu, rozhodne nehodlám v 45 byt nevyspala zombie s novorozencem pod paží.

přeji ti, ať ti to vyjde, jak plánuješ a máš se hezky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
17.1.16 19:54
@fashion_victim83 píše:
@Regina Hero nic asi :roll: je to stejne přirozené, jak kdyz si mladá holka vezme milionáře nad hrobem. Chapu, ze jsi tolerantní, ale rodicka ma mit podle mého názoru normalni vek-čili nema nit ani dvanáct (jen protoze by to uz slo) ani padesát (jen protoze to jeste jde).I uměle oplodnění hradí pojišťovny jen do 40let ne?

to že si to nedokážeš představit, neznamená, že to není normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
17.1.16 19:55

@mado nevim jestli každá ve 45 by tak moc chtěla být těhotná :lol: Představa že za 10 let jsme těhotná, to fakt ne, nejstaršímu synovi by bylo 20 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.1.16 20:00
@fashion_victim83 píše:
Pisu, ze to normalni neni podle mého nazoru. Jinym to připadá ok, dokonce by si to uzily a přijaly, kazdy je jiny, no.

Myslím, že ses vyjádřila jasně, není třeba to neustále opakovat dokola. Naštěstí o tom, co je nebo není normální nerozhoduješ, tak přijmi, že se svět netočí kolem tebe a že tvůj názor je jedním z mnoha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
17.1.16 20:06
@fashion_victim83 píše:
@hanka.br. Tak na moje příspěvky nereagujte a nebudu je muset porad dovysvětlovat. Chapu, ze nekoho, kdo ma pet deti, moje nenadseni pro vic, asi popuzuje…

Kdo má pět dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
17.1.16 20:14

Já nevím co je pro koho normální, ale když už jsme u toho dřív bylo normální, že ženský měly odrozeno do třiceti a v 45 nastupovaly do přechodu… :nevim:
Asi by mi bylo jedno co okolí, ale co já sama. A já sama bych se necítila dobře být matkou v takto pozdějším ( ano je to pozdější) věku. Chci v padesáti mít děti z baráku a užívat si mládí a ne to rozjet na novo :mrgreen: ale to jsme v jádru pudla. Pro každého je normál něco jiného, tak se holky nehádejte :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.1.16 20:18

@DeTer jak můžeš vědět, co budeš chtít v padesáti? To chceš nyní, asi ti není 49… ale během života se často stane, že člověk změní své názory, priority a přání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
17.1.16 20:22

Já myslím, že by nebylo od věci, kdyby se vyjadřovaly především matky, které to dítě po 40 mají, jak to zvládají atd. Zakladatelce asi moc nepomůžou názory typu já bych používala antikoncepci atd. a nikdy by se mi to nestalo. A ve výsledku je asi jedno, jak ta maminka vypadá v tom určitým věku, jak se tady rozebíralo. Vždyť o to přece vůbec nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová