3. dítě po 40?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
17.1.16 20:26

@JohanaK ty matky to zvládají, ale ty mladší matky se snaží jim v téměř každé podobné diskuzi tady dokázat, že to zvládat nemohou… prostě sranda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
17.1.16 20:28
@Regina Hero píše:
@JohanaK ty matky to zvládají, ale ty mladší matky se snaží jim v téměř každé podobné diskuzi tady dokázat, že to zvládat nemohou… prostě sranda…

Zvládat to mohou, ale co tomu řekne paní na nádraží :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
17.1.16 20:29

@JohanaK teď jsi to hezky napsala…
Já tu jsem, rodila jsem ve 44,celé těhotenství jsem zvládla, ve špitále nikdy neležela. Porod normálně spodem.Je to mé 3.dítě. Od nejstarší dcery už mám vnouče(19 měs.).Mojí malé je 15měs.
Zapocená jsem jen tehdy, když hlídám oba sviště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
17.1.16 20:30
@JohanaK píše:
Já myslím, že by nebylo od věci, kdyby se vyjadřovaly především matky, které to dítě po 40 mají, jak to zvládají atd. Zakladatelce asi moc nepomůžou názory typu já bych používala antikoncepci atd. a nikdy by se mi to nestalo. A ve výsledku je asi jedno, jak ta maminka vypadá v tom určitým věku, jak se tady rozebíralo. Vždyť o to přece vůbec nejde.

Jenže kolik je tady matek, co rodilo po 45. roku?  :roll:

Já myslím, že když je založena diskuze, tak od toho, aby se vyjádřil kdo chce. :jazyk: Zajímavou zkušenost může mít i někdo, kdo třeba žádné dítě nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
17.1.16 20:31

To je jak kolovratek porad, co mi je do nejake baby na nadrazi? :-) Me treba popuzuje zenska s cigaretou v ruce u kocarku, ale rozhodne ne starsi maminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.1.16 20:31
@suricata píše:
Zvládat to mohou, ale co tomu řekne paní na nádraží :nevim: :nevim:

a co nedejbože maminka spolužáka mého dítěte ve škole na třídních schůzkách, že jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
17.1.16 20:32
@Regina Hero píše:
@DeTer jak můžeš vědět, co budeš chtít v padesáti? To chceš nyní, asi ti není 49… ale během života se často stane, že člověk změní své názory, priority a přání…

samozřejmě, ale taky už můžu být v 45 po přechodu a budu to mít vyřízené :nevim:
obávám se, že počet dětí se jen tak nemění a už vůbec ne pohled na plození v takto pokročilém věku. Změní se ti pohled na modu, barvy a já nevím co, ale na to kdo chce kolik dětí si myslím, že se až tak nemění :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.1.16 20:35
@smutná máma píše:
@JohanaK teď jsi to hezky napsala…
Já tu jsem, rodila jsem ve 44,celé těhotenství jsem zvládla, ve špitále nikdy neležela. Porod normálně spodem.Je to mé 3.dítě. Od nejstarší dcery už mám vnouče(19 měs.).Mojí malé je 15měs.
Zapocená jsem jen tehdy, když hlídám oba sviště.
:palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :palec: :srdce:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1431
17.1.16 20:38

Samozřejmě, ať se vyjádří kdo chce. Jen mi přijde konstruktivnější, když se přihodí nějaká zkušenost a ne kecy, že já dítě v takovým věku za x let určitě chtít nebudu nebo já používám antikoncepci se 100% účinností (jedině se nechat sterilizovat). Asi jde o to, jestli jsou ty matky unavenější nebo jestli jim utíká něco jinýho, co už se později nedá dělat (toho ale asi moc nebude, spousta věcí je míň náročná a jde provozovat asi i za cca 5 let, kdy už to dítě někdo pohlídá nebo i s ním). Možná i ze zdravotních důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.1.16 20:41
@DeTer píše:
samozřejmě, ale taky už můžu být v 45 po přechodu a budu to mít vyřízené :nevim:
obávám se, že počet dětí se jen tak nemění a už vůbec ne pohled na plození v takto pokročilém věku. Změní se ti pohled na modu, barvy a já nevím co, ale na to kdo chce kolik dětí si myslím, že se až tak nemění :nevim:

myslíš? Měla jsem jasno, že nechci jedináčka… takže nejméně dvě děti… víc ne, méně taky ne… ve třiceti jsem měla pocit, že už nikdy nechci žádné dítě ani vidět… no a je mi o patnáct víc a mám čtyři děti a jsem za ně děsně ráda… zatímco pohled na módu, barvy a podobné věci mám pořád stejný… zájmy a záliby mám taky stejné, ale je tu rozdíl… dnes o tom, co se mi líbí a co mě baví, nemusím jen přemýšlet a snít, ale rovnou to dělám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21917
17.1.16 21:01

Jezis ja byla pochopena presne naopak.Fakt uz v tom veku nemam predstavu piplani mimina.To mel byt odstrasujici koment, pro ty slunickarky, co maji vizi plozeni do az kam to pujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
17.1.16 21:01
@Regina Hero píše:
myslíš? Měla jsem jasno, že nechci jedináčka… takže nejméně dvě děti… víc ne, méně taky ne… ve třiceti jsem měla pocit, že už nikdy nechci žádné dítě ani vidět… no a je mi o patnáct víc a mám čtyři děti a jsem za ně děsně ráda… zatímco pohled na módu, barvy a podobné věci mám pořád stejný… zájmy a záliby mám taky stejné, ale je tu rozdíl… dnes o tom, co se mi líbí a co mě baví, nemusím jen přemýšlet a snít, ale rovnou to dělám…

proč ne. To jsi ale ty. Každý jsme nějaký… trošku se snažíš každému kdo řiká že by dítě v tomto věku nechtěl vnutit myšlenku, že vlastně neví co chce a že tedy ani nemůže vědět co v tom věk ubude nebo nebude dělat. Zakl. se ptala na názor v podstatě i na co by kdyby, ale jak řikám. Člověk který nechce další dítě ve třiceti těžko bude chtít další v 45 ti asi tak…
co je nebo není správné si musí v hlavě vyřídit každý sám dřív, než to za něj v tomto konkrétním věku vyřeší příroda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.1.16 21:06

@DeTer ne, já se jen snažím říct, že mít dítě ve čtyřiceti není žádná pohroma a že ženská v tom věku fakt není na odpis… ale nikomu neříkám, že neví, co chce… jen to, že ve dvaceti fakt nemůže ani tušit, co bude chtít nebo jak se bude cítit třeba ve třiceti, ve čtyřiceti… a že si to zažil každý, že v šestnácti ve dvacetiletých viděl starce, ve dvaceti se děsil doby, kdy mu bude pětadvacet a víc, ve třiceti si neuměl představit, co bude dělat ve čtyřiceti a podobně…

A taky jsem psala, že ve třiceti jsem si nějaké další dítě nechtěla ani představit, natož ho mít a o pár let později jsem názor radikálně změnila… takže já jen popsala vlastní zkušenost… že tyhle „pevné“ životní názory se holt i s věkem a okolnostmi mohou úplně otočit nebo změnit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
17.1.16 22:42

@Regina Hero samo sebou, to nevylučuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31899
17.1.16 23:04
@Bábrdl píše:
Lidi umírali i na podebraný prst :nevim:
Prostě biologicky to jde, takže to není nic „nepřirozeného“.

Myslím, že je velký rozdíl v pravděpodobnosti, pokud jde o na nohou sotva se držícího důchodce, který je často pro dítě ve výsledku i jistou přítěží v momentě, kdy dítě potřebuje čas pro sebe a běžným dospělým, nebo máš pocit, že 30 - 40tníci běžně umírají stejně často jako důchodci? :nevim: biologicky jde otěhotnět od první menstruace, takže u některých dívek to může být ještě na prvním stupni základky a připadá ti 10 letá matka přirozená? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová