Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@anezd píše:
Nedovedu si představit v 45 mít mimino. V 37 jsem byla poprvé babičkou a v45 jsem měla vnoučat už 6.Jaký to byl krásný pocit, pomuchlat se s miminkem, pohlídat a zas ho vrátit mamince a věnovat se sobě.
Ve 37 babičkou? Tím bych se zrovna 2× „nechlubila“, to je zas druhý etrém.
![]()
Neptala bych se na netu, zvážila bych svůj stav, jestli se na to já cítím. Každý je jiný. Některé jsou ve třiceti jak staré báby - strhané, zoufalé, hekají, fňukají, některé jsou vitální a plné života v padesáti. Záleží na jiných faktorech…a pokud jde o toho puberťáka, tak bych to asi také tolik nehrotila, kolik puberťáků v dnešní době chodí s maminkou do školy, co znám z okolí, tak ve dvanácti se cítí trapně, když je máma před spolužáky osloví na ulici, občas dělají, že nevidí… ![]()
@klafina123 píše:
Nejsem si vědoma, že by moje děti řešili věk rodičů. Ani doma, ani ve třídě. Něhledě na to, že třeba u syna ve třídě, je plno rodičů starších
Nejde o řešení ve škole, co je na tom?
spíš jde o to, že si spousta rodičů myslí, že budou svěží a aktivní a pak skutek utek - oni za to nemohou, zdraví dožene spoustu lidí a to, co je člověk ochoten podniknout ve 30, už není ochoten podniknout v 60. Mládí strávené na pohřbech, kamarádka proplakala roky ve strachu, že jí rodiče umřou dřív než vůbec dodělá školu… nehledě na to, že už tam často vzniká moc velká generační propast, z čehož taky pramení nemalé problémy. Zkrátka - viděla jsem, co to s dítětem může udělat a osobně se mi příčí tomu dítěti dobrovolně připravit takový život.
A to vůbec nemluvím o velkém zdravotním riziku apod.
@Nafrněná píše:
jedna z mála zcela upřímná
. ty ostatní, co by si dítě nechaly, jsou neupřímné?
Ty je znáš?
K odpovědi. Nechala, ale plánovitě už bych asi v tomhle věku netěhotněla. Pokud by mě k tomu nevedly nějaké nečekané osobní důvody.
@Poison Eve píše:
Ovsem proto se taky chranim zuby nehty, mezi koleny paralen
a funguje to? myslím Paralen jako antina? ![]()
@pe-terka píše:
a funguje to? myslím Paralen jako antina?
mezi kolena a neupustit funguje dobře ![]()
@pe-terka píše:
Když ho držíš mezi koleny, tak celkem spolehlivě ![]()
V tomto veku bych si dite nenechala. Pouze v případě, ze bych nemela jiné. Ale jelikož uz nam 3, tak se musim snazit je dobre vychovat a dat jim urcite zazemi. Jen ta predstava, ze bych byla za10 let zase tehotna je silena!
@terinka4444 píše:
mezi kolena a neupustit funguje dobře
Nesmis u toho ovsem vystrcit zadek hore ![]()
@pe-terka píše:
Zatim dobry. Nemam k tomu navic sex. Takze jo, funguje to zcela spolehlive ![]()
@Bábrdl píše:
Když ho držíš mezi koleny, tak celkem spolehlivě
No, ale v některých případech je jedno, že máš kolena u sebe ![]()