3. dítě po 40?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
17.1.16 16:35
@fashion_victim83 píše:
@lauraka sorry, ale v 50 uz ani ty hodne dobre vypadající proste jako matky prvňáčka nevypadají.40 jiste muze vypadat dobre (Rolins, Krainova, Maxová)-zvlast pokud ma prostředky, ale 60 uz na 30 vypadat nebude, ani kdyby utratila v Medicomu majlant.

ono je někde psané, jak má vypadat matka prvňáčka? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
17.1.16 16:42

Mám ted´malou vnučku. Nejraději bych šla na mateřskou a dcera do práce :mrgreen:
Jenže-já ji můžu kdykoli vrátit. Sama mám 5 ti letou cácoru a vím, že mě čeká ještě mnoho věcí si zopakovat, prožít a hlavně: mít na to síly. U ní nemohu uhnout.
Rodila jsem před devětatřicítkou, do té 40 tky mi to přijde ještě v pohodě.
Potom bych už se asi bála.
Přeci jen-věk se úročí, elánu už tolik není. Možná je to i o charakteru práce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.1.16 16:55

@fashion_victim83 myslíš, že všichni kolem jen hledí, jestli někdo vypadá nebo nevypadá na nějaký konkrétní věk, jestli někdo není náhodou moc mladý nebo moc starý nebo že je někomu něco do toho, že je o něco starší než maminka dítěte sedícího v lavici s naším Pepíčkem? Nebo že to někoho vůbec zajímá? Mimochodem, dnes jsou matky tak velkého věkového rozpětí, že spíš pozornost přitáhne nějaká vyloženě mladá matka než zralá žena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
17.1.16 17:03

@fashion_victim83 Proc porad pises, co okoli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
17.1.16 17:07

@Lenka002 - znám takovou paní, dítě teď už má sedm nebo osm let. Když mi říkala, že její nejstarší má třicet dva, tzn. věkový rozdíl je asi dvacet čtyři let, tak jsem koukala takhle 8o (v duchu samozřejmě). Ale „vyřešit“ takovou situaci potratem je ta daleko jednodušší varianta, kdežto vzít na sebe všechny důsledky, které to může přinést, podle mě zaslouží jedině respekt. Já to rozhodně obdivuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
17.1.16 17:09

@fashion_victim83 Ano, prijde mne to, jako by se zena mela srovnavat s tim, jak ji bude brat okoli/zainteresovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
17.1.16 17:09
@fashion_victim83 píše:
@Regina Hero tebe se to týká osobně, ze ti na tom tak záleží? :roll: Proste kdyz jsem venku a kočárek veze starsi paní, tak si pomyslím, jeé to maji prima, ze maji hlidaci babičku. Kdyby se se mnou ona „babička“ dala do řeči, tak bych ji klidně nechtěně mohla urazit, protoze bych ji fakt za matku nepovazovala. Nemusis se o nikoho zajímat ani montovat do cizích, ale nesčetněkrát me oslovily na hřišti nebo ulici ostatní matky (kvůli pokecu mezi babovkama i kvůli značce kocarku).

ne, netýká, nečekám v 45 letech třetí dítě… ale nechápu ten strach, jestli si náhodou někdo o tobě nemyslí, že bys byla babička nebo že bys vypadala staře nebo co… ale možná až budeš v tom věku, uvidíš všechno zase úplně jinak… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21867
17.1.16 17:26

Nenechala, neudelala bych to tomu diteti.Vek clovek neosali, muze vypadat, citit se, ale ty roky tam porad jsou. Nemluve o tom, jak partneri, v prispevku je zdurazneno VS, nepouziji antikoncepci.Vse ma svuj cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
17.1.16 17:33

Rada si prectu celou diskusi.
Dost se me dotyka. Dcerka se mi narodila v mych 40,5.

K tomu dva mali kluci, prvnacek a petilety. Je toho nejak moc, jeste nedavno dobry, dobry, pochvalovala jsem si, jak je vse skvely, my mladi /a citila jsem se vyborne, mlade a fit/ a najednou to na me nejak dolehlo, zacinaji me trapit drobne bolistky, pripadam si najednou jako babka a rikam si, ze kurnik uz jsem ve svym veku opravdu ta babka mohla byt :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.16 17:34

Hele ještě jednu věc k téhle diskuzi, mnozí se pohoršují, že se pár nechránil a v této době je selhání antikoncepce nesmysl…
já nemůžu hormonální antiko ze zdravotních důvodů, tělísko nezvládám, zmiňovaný paralen mezi koleny nebo absence sexu je dobrá legrace, ale zbývá kondom, ten není 100%, vynechala jsem něco? Jak se teda chránit na 150%

• Citovat
  • Upravit
6638
17.1.16 17:36

@majdula1 majdulo, já jsem obě děti měla do třiceti a cítím se stará a unavená, myslím, že to je jen momentální únava a že to patří ke starosti o malé děti, moje maminka v padesáti jen kvete a vypadá čím dál líp, no koněčně jsme se přiblížily :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
17.1.16 17:39

Až mi bude 45 a stane se to, tak na to budu mít odpověď
Prozatím to nevím. Záleží na spoustě okolností

• Citovat
  • Upravit
1431
17.1.16 17:55

Mně se kolikrát stalo, když mi na chvíli hlídala dítě starší kamarádka, co má přes 40 let, že se jí ptali jako maminky. Myslím, že v dnešní době je naopak hodně maminek, co mají děti později. Já jsem taky VŠ a na srazech se spolužákama jsme tak půl na půl, co mají děti a co ještě ne. A je nám kolem 35. Spíš se občas pozastavím, když vidím hodně mladou maminku, ale i to je hezký. Je to prostě přirozené a já bych si děťátko nechala. A ještě řešit puberťáka v 60… Já nevím, však puberťákovi už nemusíte utírat zadek atd. Už je přece jenom samostatnej. Nebo aspoň ti, kteří znám z okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
17.1.16 18:04

Hodně tady řešíte vzhled, ale co jiné stránky? Co jakoby psychická a fyzická síla? Nevím, nemůžu soudit, ale mně je pomalu 26, dítě 17 měsíců a já jsem hotová… nemáme žádné hlídání, takže jsme na vše sami. Nedokážu si to představit ve 40 :nevim: a prosím, neútočte, píšu jen svůj názor… moje teta se pustila do umělého oplodnění ve 40 s o 12 let mladším přítelem a teď má 4letá dvojčátka, teta vypadá na 55, nechcou ji vzít nikde do práce, protože už je „stará“ (dle hloupých názorů potencionálních zaměstnavatelů), bývalý šéf už taky nechce 44letou strhanou servírku… tohle není z mé hlavy, tohle mi říkala ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11860
17.1.16 18:11
@mado píše:
Nenechala, neudelala bych to tomu diteti.Vek clovek neosali, muze vypadat, citit se, ale ty roky tam porad jsou. Nemluve o tom, jak partneri, v prispevku je zdurazneno VS, nepouziji antikoncepci.Vse ma svuj cas.

takže chudák dítě, které by mělo tak strašlivé dětství se starými rodiči, je lepší zabít? :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová