Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anonymní píše:
Hodíme se k sobě, jen já jsem emočně nestabilní člověk a to je hlavní problém. Budu s ním, i kdybyste měli napsat ty nejhorší věty světa, nikdo mi v tomhle nebude říkat co mám dělat. Tohle je už na mě.Nebydlime spolu, protože bych to měla daleko na vysokou. Z domu to mám blíže.
Jo tak tohodle jsem si hned nevšimla takže sorry.. Tak potom co tady vybrekavaš když jse ksobe tak hodíte a zakládáš diskuze a názory tě asi nějak nezajímají.. Tak místo diskuzí zajdi za přítelem a dekuj jak moc se ksobe hodíte ![]()
No právě větší krize po té, co už vyprchaly hormony ukážou, jestli ten vztah přerostl v lásku a nebo ne.
Velká hádka a to jak ji pár zvládne je hodně důležitý bod ve vývoji vztahu - protože pokud se z toho poučíte a povede to k tomu, že oba na druhého budete brát větší ohled a budete chtít hledat takové řešení problémů co máte, které povede k tomu, že oba budete spokojení, ne že se jeden přizpůsobí druhému, tak to znamená, že jdete dalším směrem.
Takže začni tím, že zkusíš popřemýšlet nad tím, co tvého partnere frustuje na tvém chovíní. Tobě vadí že nejste v kotnaktu tak, jak by si chtěla. Rozumíš jeho důvodům, proč to tak je a nebo je prostě neakceptuješ? Čím si ho vytočila a čím ho vytáčíš ty?
Pro základní inspiraci si poslechni tenhle radiodokument/podcast o nenásilní komunikaci
https://vltava.rozhlas.cz/…kace-6249993
a případně si o ní taky něco přečti https://uloz.to/…kace-ocr-pdf
držím palce, ať se vám podaří využít první větší krizi k tomu, abyste si lépe porozuměli a byli schopní spolu otevřeněji komunikovat.
@Anonymní píše:
Hodíme se k sobě, jen já jsem emočně nestabilní člověk a to je hlavní problém. Budu s ním, i kdybyste měli napsat ty nejhorší věty světa, nikdo mi v tomhle nebude říkat co mám dělat. Tohle je už na mě.Nebydlime spolu, protože bych to měla daleko na vysokou. Z domu to mám blíže.
Tak pokud je problém v tvých emočních stavech, sklonu k hysterii (to je neadekvátně emoční reakce na běžný podnět a právě si to předvedla jak z partesu) a závislým vztahům, no tak to řeš v psychoterapii, žejo.
Kromě té nenásilní komunikace bych trošku inspirace a sebereflexe hledala taky tady
@Anonymní píše:
Jsi si jistá, že studuješ vysokou školu? Zajímalo by mě jakou-nerýpu- opravdu by mě to zajímalo
Píšeš tu o radu, tak ti každý píše co máš dělat a ty napíšeš že to udeláš stejně po svém a nikdo ti do nemá kecat.😅 😅 😅 Nepochopím tedy důvod zakládání téhle diskuze🙄 😆
@Anonymní píše:
Snad frajer za včasu uteče ![]()
Chlap potřebuje ženskou, né psychickou kouli na noze… Jojo, tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu…
@Anonymní píše:
Tak co po nás teda chceš? Jsi rozhodnutá s ním být stůj co stůj. Tak buď a věnuj se něčemu smysluplnému. Ne tomu, že se budeš ptát na věci, na které dopředu víš odpověď… Mimochodem, jestli jsi opravdu taková citová pijavice, vůbec se mu nedivím. Já bych na tebe neměla náladu ani pět minut, natož 2 roky ![]()
Dobrý den,
téma zamykám a brzy ho na žádost zakladatelky smažeme.
Hezký den, Iva ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat