3 letá dcera neposlouchá a ignoruje cokoliv jí řekneme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4621
19.9.24 18:06

U nas to bylo se synem podobne, do 3 let se s nim dalo krasne na vsem domluvit, ze jsem si pochvalovala, jak nam to vse pekne slape :lol: :lol: :lol: po tretich narozkach prislo obdobi vzdoru jak vysity.

Testuji, zda ty nastavene hranice stale plati. Takze proste neustupovat, nechat vyvztekat. Mobil dat z dosahu, co rozlijes, to uklidis, hodis jidlem - tak nemas hlad a u jidla koncis, apod.

Ja zasadne vic jak 2-3× neopakuju, je to k nicemu, dite te pak nebude vubec vnimat. Na naseho syna hodne funguje to, ze pokud ma na neco cas a dela ze me neslysi, tak mu reknu, ze fajn, ze aspon tenhle cas vyuziju ke cteni knizky. Coz on nemusi, protoze vi, ze kdyz si ctu, tak se soustredim na knizku a nema moji pozornost. A tu on miluje, takze ho to namotivuje ke spolupraci. Ted je mu 3,5 a uz je to vyrazne lepsi, zase se da fungovat vice domluvou.

Na zadek ode me nikdy nedostal, deti ani nikoho jineho nemlatim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
19.9.24 18:32
@Barbarellka píše: Více

No a co chces slyset? Dcera s vama cvici, vi ze se nic nestane. Nezlob se na me, ale aby sebrala mobil, a schvalne s nim hodila, tak na ten zadek dostane. Tak se priprav, bude hur.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.24 18:57

@Ounou myslím, že ne. Učitelka má jinou autoritu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
19.9.24 19:17

No vidíš, sama sis odpověděla. Ty jako rodič nemáš autoritu žádnou, má tě na háku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.24 19:23

@arinecka a vidíš to…třeba tvůj komentář je k ničemu ;) každé dítě se chová jinak doma mezi svými a jinak mezi cizími, tj. ve školce. Takže je jasné, že před cizím se neprojevuje naplno a je zdrženlivé.

Já se ptala na radu maminek, které s tím mají zkušenost a co jim pomohlo.

A to, že někdo bere jako výchovu bití dítěte za neposlušnost, tak to taky o něčem vypovída… 8)
Já své dítě bít nebudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.24 19:28

@Šmoulice tak pokud byste dala na zadek 3 letému dítěti, že by si na něj nesedlo, tak to je smutné. Já své dítě vychovávat strachem nebudu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
19.9.24 19:34

@Barbarellka

A ty nemáš autoritu žádnou. Má tě totálně v pr.deli. :)

Roste ti pěknej spratek. Gratuluji. :)
A klidně nevychovávej dál. Ty se pak za to dítě budeš jednou stydět. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
19.9.24 19:45

Jiste, jinak se chova doma a jinak ve skolce. Tebe ma na haku, nejsi pro ni zadna autorita, vi ze doma muze vse a nic se nestane. Tak vysvetluj no. Roste ti z ni spratek, co si mysli ze muze vse. Tak gratuluji. Snad jednou neflakne i s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.24 19:57

@arinecka a kdo říká, že může doma vše? A tobě příjde v pořádku aby se tě dítě bálo? :D ok :D asi jsi neměla doma díte v období vzdoru, když nedokážeš poradit nic normálního než násilí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15688
19.9.24 19:59
@arinecka píše: Více

To je marný. :)

Ale kašli na to. My se za svoje děti stydět nemusíme :)

Jo a znám podobného spratka, kterému je dnes už 7 let. A rodiče mlátí úplně běžně. :roll:
Museli jsme s nimi i přerušit kontakty. To děcko se nedalo vydýchat …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11195
19.9.24 20:00

@Barbarellka neposlouchá tě, nevnímá, nemá k Vám respekt. Jak můžeš vědět, že to k ničemu nevede? 8) Občas opravdu stačí jedno plácnutí na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
19.9.24 20:05

Já teda násilí na dětech neschvaluju a ani zde bych ji nebila. Ale naschvál házení jídlem a vylévání pití mi přijde jiný level, než že jen neposlouchá. Důsledně bych jí před jídlem řekla, že s ním nehážeme, pokud by se stalo brala bych jí ho, nechala uklidit a vykázala do jiné místnosti.

Dítě s obdobím vzdoru jsem doma měla. Na vše mi pomáhala důslednost a přirozený důsledek jednání (klidně bych šla do „uklízela jsem po tobě špinavou kuchyň, teď nemám energii/náladu si hrát“…protože bych fakt neměla). S tímto konkrétně zkušenost nemám.

• Citovat
  • Upravit
34389
19.9.24 20:13
@Šmoulice píše: Více

Vzdavam to, tak sama vi co je nejlepsi, proto zalozila diskuzi :mrgreen:
Tyhle spratci je v deseti letech poslou do pudele, a rodice se jim omluvej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389
19.9.24 20:17

Vidis to, a moje dite se me neboji, i kdyz na tu pudel obcas dostala. Tady treba casem dostanes ty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1153
19.9.24 20:22

Taky jsem si prošla obdobím vzdoru s dětmi. Pomáhalo důsledně zabránit špatné činnosti, držet za ruku a důrazně rict ne, odvést pryč, okamžitě přerušení hry. A neseni následků, uklízení, odebrání hraček, moje nehrani si atd. Důslednost, klid, ale pevne trvání si na svých hranicích. A take trpělivost, ono to prejde. Děti jsem nikdy nebila a nyní jsou to moc fajn pubertaci s velice klidnou pubertou a pěkným a otevrenym vztahem k nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí