3 letá dcera neposlouchá a ignoruje cokoliv jí řekneme

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5192
20.9.24 21:20
@Leontodon píše: Více

Proč některé děti ponižují a ubližují jiným dětem :think: Jsou to děti, které nikdy nikdo neuhodil :think: Proč některé děti nemají hranice a respekt k autoritě? Proč má někdo pocit, že může někoho ponižovat za jiný názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
20.9.24 23:36

Chování holky mi přijde adekvátní vývojové fázi a (ne)zralosti mozku. Normální zdravé dítě, které se s rodiči cítí v bezpečí a testuje pravidla :kytka:

Co pomáhá na mojí holku (2,5), samozřejmě každé dítě je jiné: kromě opakování, co se nesmí se mi taky osvědčilo opakovat co se smí a jak se co má dělat. Takže: jak pokládáme mobil…pomalu.
Jaké ruce používáme na lidi…jemné.
Do čeho můžu bouchat? Ano, do gauče…polštáře…atd. Většinou chce hlavně pozornost a hranice a tímhle je dostane a většinou se to obejde bez křiku a vzteku. Opakování samozřejmě mnohokrát než to nese výsledky. Cennosti jako mobil atd jsou většinou z dosahu.

Samozřejmě, někdy holt zkouší a prudí. Podle nálady, času a míry vy. sí. rání to buď převedu na hru, nebo holt občas i křiknu, odvedu jí někam za ruku, odnesu když má tendence válet se po zemi a kopat. Nebiju, to nikdy. Nemá to výsledky (vidím v okolí u maminek, co „plácají“, jejich děcka vyvádějí lautr stejně :mrgreen: ) a nechci, aby dcera údery brala jako něco, co jakkoli patří do mezilidské interakce. Učit jí, že nesmí bouchat, a zároveň jí bouchat by mi přišlo poněkud slabomyslné :D

Příspěvek upraven 20.09.24 v 23:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
20.9.24 23:46
@hopsalka píše: Více

On se snad výsledek výchovy hodnotí ve třech letech? A na Erasmus pojede v čtyřech a půl, ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
21.9.24 09:45
@hopsalka píše: Více

Fungování výchovy bych hodnotila nejdřív po pubertě, hodnotit něco ve třech letech přece nemá smysl, zdaleka ještě výchova neskončila.

• Citovat
  • Upravit
Leontodon
21.9.24 16:45
@ibis píše: Více

Protože děti jsou děti a hranicím se teprve musí naučit. Protože lidi jsou lidi a nejsou dokonalí.

A co se týče bití dětí - to není jenom věc názoru. Lidi budou reagovat vždy emocionálně pokud se musí přihlížet ubližování bezbranným a děti jsou speciální kapitola. Nebo pokud bys potkala souseda, který zrovna ubližuje svému psu, tak s ním hodíš řeč o počasí - vždyť má jenom jiný názor na trénink? Asi ne. Já třeba nechápu, že lidi milují pejsky, neuhodí je ani nic, když je problém hledají trénera, školení, ale pokud jde o vlastní děti, tak se chovají jako zvířata nebo někdy i hůř. Ani je nenapadne nad sebou popracovat nebo se doškolit. Podle mě bezbranné děti VŽDY zasluhují na zastání a fakt to není věc názoru. Stejně jako bité zvířata, protože ty se taky obránit neumí.

• Citovat
  • Upravit
489
21.9.24 21:16
@Anonymní píše: Více

To si hodně pleteš. Já ti radím popsat dítěti situaci - s hračkou opatrně, může se rozbít. Nic víc. Co aplikovali na tebe, bylo vlastně citové vydírání - nekoupím novou, nemám peníze. Ty si toho ale nejsi vědoma, jinak bys to neviděla jako stejnou situaci. Já upozorním na hračku - HRAČKA se rozbije. Tví rodiče upozorňovali na sebe - RODIČE nekoupí novou, RODIČE nemají peníze. Dost lidí si plete výchovu a manipulaci. Rozmazávají, když se dítěti něco nepovede. Zaměřují se na to negativní. Já radím upozornit na rizika a popsat situaci. A když hračku rozbije, max říct: jejda, hračka je rozbitá, s hračkou musíme opatrně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
26.9.24 11:01
@Lucie-N-B píše: Více

No tak to, ze rodice nekoupi, protoze na to nejsou volne penize, je snad dost vystizne popsani situace. Nekdy nechapu, co jsi jsou lide schopni vymyslet, jen aby byl obvinen nekdo jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
26.9.24 11:10
@Leontodon píše: Více

Respekt ma byt oboustranny. Co se snazim sdelit je to, ze v momente, kdy dite prasti me, jine deti nebo zvirata, reaguji tak, aby si uvedomilo, o co se jedna. Pocitilo nasledek sveho chovani i to, ze nasili plodi nasili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leontodon
26.9.24 11:48

@samadoma666 tak jo. Snad to pak neaplikuje ve skolce - nejake dite ho placne, tak mu pro jistotu ubali silnejsi :palec: :potlesk:.

• Citovat
  • Upravit
11200
26.9.24 13:00
@samadoma666 píše: Více

Beru to stejně, dítě mě štíplo, tak jsem mu to oplatila, kouslo mě, tak jsem ho taky kousla. No a podruhé to neudělalo a nemělo potřebu to vyeskalovat a bít mě, či mi dát facku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
26.9.24 13:40

@Leontodon
Ale to je to o cem mluvim! Ono musi vedet, ze se to muze stat. Ze ostatni tu nejsou od toho, aby slouzili za jeho fackovaci panaky, ale maji moznost a pravo se branit. Pak si pripadny utok lepe rozmysli, a to i v mladem veku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
26.9.24 13:47

A když teda to dítě někdo jiný třeba ve školce placne, kousne… Může se taky bránit a kousnout ho?

• Citovat
  • Upravit
852
26.9.24 13:55

@Eva2610
Jak rikam, muze se to stat. Nasili plodi nasili a zastavit utok je v urcitych situacich nutnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
26.9.24 14:01

Aha. My doma učíme děti bránit se jinak bez tím, že oplatí útok. A řešit konflikt jinak než násilím. Takže u nás doma tyto výchovné metody nemají misto. Jsem ráda, že lidi, kteří biji děti, osobně neznám (jenom moji matku).

• Citovat
  • Upravit
852
26.9.24 14:15
@Eva2610 píše: Více

Takze znate. Osobne znate. Vasi vlastni matku, ktera resila vychovu neadekvatne. Proto mate zkreslene predstavy a zbytecne zachazite do extremu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí