Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se píše:
@Mellinka odkdy se při mimoděložním dělá kyretáž a ještě se mimoděložně potrácíjéé, tu se zase někdo nudí
mně odebrali vejcovod a udělali rovnou kyretáž(revizi).
@Mellinka tojí nepravidelnou ms může způsobovat cokoliv…doktorka ti na to nic neřekla, to jsi byla na vyvolávačce určitě? nebo jsi čekal než to dostaneš sama?
@Mellinka píše:
@Marketa_vr Já i s toudle variantou počítám, že by mohla nastat, ale opravdu bych radsi díte v tomdle věku než dopadnout, tak že ve 30ti nebudu moct mít ani jediný :/
@jkra Tolik dětí kolik chci. No on, ale každej nemá štestí, aby byl zdravej. A nevím nač používat kondom, když mám stáleho partnera a proste zřejmně je nekde problém. Mimochodem chtěla jsem vědet uplne neco jiného, neptala jsem se jaké druhy ochrany existují a už vubec nejsem zvedava na to, aby mi tu někdo přednášel jak mám studovat.
holka, je Ti 19. Zdrava asi jsi, jen lehce nevyzrala. Kdyz se ani nedokazes u lekare domluvit. Mamka Ti neco spatne vysvetlila? Paneboze…
Čekala jsem až to dostanu sama. Doktorka až ted naposledy, když jsem ji řekla, že se mi už rozhodila i cela menstruace a že netusím, proč tak mi vzala krev na ten hormonalní rozbor.
Paní doktorka má k tomu celkove divný přístup nevím, jestli je to tím, že jsem mlada nebo proc. Ale bohužel k jiné nechci. Já se klepu už 2 hodiny pred tim než jdu na gyndu na tož ješte po nekolika letech měnit doktora
@Mellinka píše: Čekala jsem až to dostanu sama. Doktorka až ted naposledy, když jsem ji řekla, že se mi už rozhodila i cela menstruace a že netusím, proč tak mi vzala krev na ten hormonalní rozbor.
Paní doktorka má k tomu celkove divný přístup nevím, jestli je to tím, že jsem mlada nebo proc. Ale bohužel k jiné nechci. Já se klepu už 2 hodiny pred tim než jdu na gyndu na tož ješte po nekolika letech měnit doktora
Nedokazes zmenit lekare? Mellinko nic ve zlem, ale Ty dite fakt jeste nemej.Je Ti 19, mas sotva po nejake stredni skole… a jestli nedokazes zakladni veci jako zmenit lekare atd…Menzes mozna nemas, ze se stresujes.Ale precti si to: netusis, na co TI brala krev, mas strach se ptat…
@jkra
tobě to připadá jako blbost? tak se zkus odpoutat od jejího věku…řekla bys to stejné třeba 30lety ženě? že když tři roky nebere antikoncepci, sice plánovaně se o miminko nesnaží tzn. nehlídá si plodné dny a podobné, tak jak je možný, že neotehotnela…tu byste tady všichni hnali na vyšetření, ale protože takový problém řeší mladá holka, tak se do ní jen pustíte…neříkám, že je správné nijak se nechranit, ale hold to tak prostě tři roky teď praktikovali…a že chce problém řešit, je přece v pořádku, lepší přijít na nějaký problém teď a začít to řešit, než pak na to přijít v 30,řešit to dalších x let a mít ditě před čtyřicítkou…
@Mellinka já bych počkala na výsledky a pokud bude vš ok, přestala bych na to myslet..může to být chvilkový výkyv…pokud by ti ale problémy s ms přetrvávali..(může to být čímkoliv ) tak bych jí sdělila svoje pocity, obavy…
@jkra Ja myslím, že na to, aby mě mohl někdo soudit se neznáme. Neřekla bych, že je na tom něco, tak nenormálního, že sem prostě stydlivá. Hold jsou lidé kteří svuj názor prosadit umí a lidé, kteří si tu pusu otevřít neumí, nevím pak proč by mě měl někdo soudit kvůli mí povaze.
@Marketa_vr píše:
@jkra
tobě to připadá jako blbost? tak se zkus odpoutat od jejího věku…řekla bys to stejné třeba 30lety ženě? že když tři roky nebere antikoncepci, sice plánovaně se o miminko nesnaží tzn. nehlídá si plodné dny a podobné, tak jak je možný, že neotehotnela…tu byste tady všichni hnali na vyšetření, ale protože takový problém řeší mladá holka, tak se do ní jen pustíte…neříkám, že je správné nijak se nechranit, ale hold to tak prostě tři roky teď praktikovali…a že chce problém řešit, je přece v pořádku, lepší přijít na nějaký problém teď a začít to řešit, než pak na to přijít v 30,řešit to dalších x let a mít ditě před čtyřicítkou…
Marketo, me prijde divne to vedle. u doktora se nedokaze zeptat atd. Misto decka by ji prospelo neco jineho.
@Mellinka
trochu se vzchop
bát se doktorky… to si vážně radši najdi jinou, popros nějakou kamarádku at jde s tebou, udělá ti v čekárně psychickou podporu, nebo mamka, záleží jaký mate vztah. kamarádek se zkus zeptat ke komu chodi, třeba ti některá doporučí někoho mladého, kdo vše vysvětluje.
@Mellinka píše:
@jkra Ja myslím, že na to, aby mě mohl někdo soudit se neznáme. Neřekla bych, že je na tom něco, tak nenormálního, že sem prostě stydlivá. Hold jsou lidé kteří svuj názor prosadit umí a lidé, kteří si tu pusu otevřít neumí, nevím pak proč by mě měl někdo soudit kvůli mí povaze.
zeptat se u lekare neni prosadit nazor. pletes si pojmy. stejne jako :mamka mi neco spatne vysvetlila.. tak bud se u doktora zeptas nebo si najdes jineho. Tady na emiminu Ti tezko urci diagnozu.
@Mellinka Ale to není o prosazení názoru, ale to tom, co chceš a co si myslíš. A pokud Ti o něco jde a máš pocit, že je to špatně, tak o tom musíš mluvit a nebát se zeptat…nikdo jiný to za Tebe neudělá.
@jkra Ono hold, kdyz se ptám pokažde, když prijdu a paní doktorka mě vetšinou jen stroze odbývá, tak je to pak težké a je to o tom se prosadit ![]()
Je smutné, že jsem se chtěla něco dozvedet a místo toho se pouze dovídám, uplne scestné veci ![]()
@jkra
jestli jsem ji dobře pochopila, tak ona teď netouží mít ditě, jen ji to prostě vrtá hlavou, jak je to možný, že se nechrání a není těhotná. a že se neumí ozvat u doktorky je jednak dáno povahou a taky i tím věkem, já byla v 19 taky ještě ze světa dospělých vyjukaná a nechala bych si i hlavou tlouct o zed, to až věkem jsem se otrkala a teď už bych si nenechala nic líbit a umím se ozvat