Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mellinka Já mám zase problém, že se mi s lidmim špatně komunikuje, protože mívám moc svérázné názory.
Takže buď mlčím a trpím a myslím si svoje, nebo se ozvu a musím pohotově argumentovat, jinak z toho vyjdu hůř než ten, kdo z mého pohledu nemá pravdu. Pak o tom přemýšlím a představuji si, co jsem měla říci lépe, pro příště.
![]()
Když to převedu do té gyn. ordinace, tak naposledy mi sestra vnucovala HA (odmítám), pak mi říkala něco o tom, že kdyby její stejně stará dcera chtěla teď dítě, tak jí to bude rozmlouvat, u toho mi samozřejmě měřila tlak, takže úplně k ničemu.
U Dr. jsem se zeptala, kdy by doporučoval načasovat mateřství ze svých zkušeností on vzhledem k mému studiu a pak, jestli jsem správně odhadla stav čípku (jedeme symptotermální metodu, tak jsem se chtěla ujistit) - ale taky jsem si otázku třikrát promyslela, než jsem se zeptala, ono je někdy těžké vůbec formulovat, co člověk chtěl, naprosto ti rozumím! Vlastně jsme se jen s Dr. shodli na tom, s čím jsem tam přišla, takže taky docela zbytečné. ![]()
@Mellinka Ale není to ideální stav, určitě to zkus natrénovat, ptát se kdekoho na drobnosti a stát si za svými názory. Hodně o věcech třeba číst, abys měla čím své myšlenky podpořit, tím získáš větší jistotu. Když se budeš jen bát, budou si s tebou ostatní dělat co nechceš. ![]()
@Litta
Já se práve ted snažím, sepisovat všechny otázky co na paní doktorku budu mít, proto jsem sem, také psala tento dotaz, ze kterého jsem si nic užitečného neodnesla :/ Neustále, ač možná špatně, ale doufám v paní doktorku, že semnou konečne něco po těch testech udela, protože ona mě zná ví, že mám panickou hruzu z těch zrcátek a pomalu už i z toho křesla, takže zase v tomdle má dobrý přístup. Je to pravda měla bych si občas otevřít tu pusu trochu víc, jenže já měla kolem 12ti let hrozný problémy s autoritami, takže mě učili, jak s tím pracovat, no a od toho se odvinuly ty dle problémy s tím, že radsi mlčím. Přeci jen paní doktorka je straší, žena a je to pro mě autorita. No je to složitý ![]()
@Mellinka Vím, jak to myslíš. A také mě napadlo, že budeš mít nějaký blok z dřívějška. Ale na to se vykašli, už teď tě mladší berou stejně jako ty bereš lidi starší než ty, tak se přetransformuj v sebevědomou mladou ženu a bude. ![]()
2 menstruace od ledna jsou dost málo, co zkusit bylinky (kontryhel třeba)? - někomu to pomůže a pokud nemáš pravidelný cyklus, jakože evidentně nemáš, tak to může leda prospět. ![]()
Jinak, pokud se z hormonálního profilu nic nezjistí, tak bych si zkusila chvíli měřit bazální teplotu , zabere to 3 minuty ráno a zjistíš, jestli vůbec ovuluješ s takhle dlouhými cykly… ![]()
@Mellinka Jsem ráda, že se tu ozvaly konečně nějaké hlasy, které tě neodsuzují ale podporují. Myslím, že zdrojem nesvárů je tady fakt, že povahy lidí bývají dosti různé. K věci - také jsem mívala hodně rozházené cykly, můj doktor nestál za nic - nutit mi na úpravu HA. Tu jsem nechtěla a nepotřebovala. Naštěstí jsem za nějakou dobu narazila na skvělou paní doktorku. Mám k ní velkou důvěru a pro její názory si jí velmi vážím. Na hormonální vyšetření mě poslala hned co jsem k ní přešla. Díky tomu vyšetření a díky sledování bazální teploty (s tím jsem v té době začala, metoda - syptotermální) se ukázalo, že mi nechtějí dozrávat vajíčka a narůstat sliznice.
Zdá se mi, že Mellinka je rozumnější než mnohé pisatelky, které píšou proti ní, neboť se zajímá o své zdraví a budoucnost. Dokonce i se školou to má nějak pořešené, což je tedy fajn. Kdyžtak se ozvi na soukromé vzkazy Melli ![]()
@SarkaLo no tak proto jsem se ptala, psala, že od 16ti nebere antiko a každá zdravá žena by po 3 letech otěhotněla. Takže to vyznělo, jak kdyby se snažila o dítě.
@Litta Ano s měřením chci začít, až mi se dozvím výsledky toho hormonalního rozboru, takže to budu muset nastudovat ![]()
o kontryhel jsem už četla, pokud nebude nejaká vážnejší příčina, tak s ním nejspíše začnu, protože do sebe nechci cpát nejaké léky, které mi pak rozhodí zas neco jiného ![]()
@Luci1986 Moc děkuju
Pomalu mě napadalo, že je vážně chyba ve mě, že jsem si sem dovolila ve svých 19ti letech neco napsat
Když tu ženám šlo neustále o tu nedozrálost ![]()
@neprihlasena Pomka píše:
@SarkaLo no tak proto jsem se ptala, psala, že od 16ti nebere antiko a každá zdravá žena by po 3 letech otěhotněla. Takže to vyznělo, jak kdyby se snažila o dítě.
Však jo
![]()
@neprihlasena Pomka píše:
Vyznělo, nevyznělo.. Každnému to muže vyznít jinak, od toho tu je ta diskuse a případná otázka, ty chceš díte?
Pak akorát dochází k nesmyslným žabomyším valkam ![]()
@Mellinka A nejlepší je, když se pak začne řešit něco, co je vyřešené, ale rýpalky do toho moc rády kecají
. Přeji ti, ať jsi zdravá a vše je v pořádku! Snad ti to dopadne dobře. Doktorky jsou někdy strašně nepříjemné, vím, o čem mluvíš. Pak jsi opařená a připadá ti, že vlastně ti dělají nějakou službu a že je vlastně otravuješ. Nic si z toho nedělej, jsou to taky jenom lidi a třeba mají nějaké problémy. Ruku na srdce, komu se podaří to přejít a nepřenést si to do práce?
Prostě se ji zkus zeptat a nenechat se odbýt. Když jsem nervózní, hraju si s prstýnkem a uklidňuje mě to, pak zvládnu v klidu mluvit. Třeba ti taky pomůže orientovat svou pozornost jinam a nebude tak těžké s ní mluvit.
Držím palečky, měj se hezky a ať ti to dobře dopadne