35 a odběr plodové vody

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1046
9.9.12 21:20

@maraida A jak tak koukám 8o máš krásnou zdravou holčičku. :dance: :dance: Gratuluju :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
9.9.12 21:25

@Mili74 přesně tak a děkuji :D I ty budeš mít brzy zdravé miminko v náruči :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
9.9.12 21:30

@maraida děkuji za podporu :hug: a ať pěkně prospíváte :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
9.9.12 21:59

Já jsem někde četla, že odběr plodovky je už zastaralá metoda a že se VV dají zjistit jen z krve. A dokonce tam psali, že na nějaké klinice ve Zlíně už toto praktikují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.9.12 22:12

Já osobně teda považuju jakoukoliv metodu, která ohrozí dítě, za pěkně zastaralou. V současné době perfektních utz mi přijde totálně předpotopní píchat do dělohy nějakou jehlu a odebírat vzorky. :nevim:

A ani plodovka nemusí být 100%, pokud by v plodovce plavali zbytky zaniklého dvojčete (syndrom mizejícího dvojčete není zas až taková rarita), tak co kdyby zkoumali právě tyhle buňky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
10.9.12 09:14

Díky za názory! Já jsem teda taky spíš nakloněná pro to, že nepůjdu. A s tím reversem jsem to psala jen jako dodatek, co jsem slyšela, ani to neberu jako nějakýho strašáka. No každopádně mi dr. doporučil, ať se pro klid objednám na genetiku na konzultaci, až budu mít v ruce výsledky tohohle vyšetření, tak tam zajdu a jsem zvědavá, co řeknou. Ale i manžel je proti odběru a nechtěl by radši riskovat. Navíc by to určitě bylo o to komplikovanější, že mám doma malého špuntíka a nemohla bych se asi o něj po tom odběru pořádně starat, takže to vypadá spíš jako že NE…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
10.9.12 09:19

@JankaF je ještě k té konzultaci, taky jsem si od toho hodně slibovala. Byl ajsem v Brně v dětské nemocnici. Ale…bylo to tako hodně všeobecné a nakonec mi pan doktor řekl, že se máme rozmyslet sami. Ale že „nutí“ až po 37 letech věku.
Ale jak už jsem psala nahoře, nakonec jsem se rozhodli nejít. Máme riziko 1:7400 a je mi 35 let. Ale NT jsem měla na plně certifikovaném pracovišti. Jsou jen 4 v ČR (všechny v Praze :-( Viz. Koucký na porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
10.9.12 09:27
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
10.9.12 09:40

Ahojky holky…já jen napíši tuto zkušenost…moje sousedka je ročník 77 a podle všech testů, co podstoupila a bylo vše na výbornou i ULT…se jí 20 února 2012 narodil malej Downík. Tím, že má 35 tak jí nabízeli i odběr plodovky, který odmítla protože všechny testy jí dopadli dobře.
A tet jsem těhotná také jsem ještě o rok starší, než sousedka a všechny testy i ultrazvuk mám v pořádku…samozřejmě plodovku mi také nabídli skrze věk…a já na ni raději šla minulí týden…tet budu čekat 3 týdny na výsledek.
Probírala jsem tam snima i to, jak je možné, že ještě v dnešní době se stane že vše vyjde negativně i na ultrazvuku nic nenasvědčovalo sousedce na postižení.
A jen mi nato řekli, že stát se to může, že všechny testy jsou spolehlivé jen na 80 %. Jak kombinovaný test v 1.trimestru a v druhém trimest. triple testy. A plodová voda je spolehlivá na 98 %. nepozná se slepota a hluchota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
10.9.12 14:20

@JankaF

Jani, je mi 39 a na odběr jsem nešla. Ne ale kvůli mně - já o něj dokonce žádala, ale kvůli lékaři, který mě celou dobu přesvědčoval, že je lepší vyčkat na velký genetický utz, co odhalí nebo neodhalí. Tripple testy v 16tt byly ok, jen s ohledem na věk zvýšené riziko DS, nicméně utz v 21tt zcela ok a naprosto zdravé miminko.
Možná tohle zní teď divoce, ale můj doktor mi i ten odběr plodovky zdůvodňoval argumentem, ze kterého sice běžel mráz po zádech, ale nad kterým jsem se musela zcela vážně zamyslet: pokud by odběr odhalil nedostatky a já šla před 20tt na potrat, ten probíhá tak, že lékaři miminko rozervou a vyndají po kouskách. Pokud je po 20tt, potrat proběhne formou vyvolaného porodu. Tehdy jsem došla k názoru, že humánnější a i pro můj psychický klid je lepší miminko porodit než nechat rozervat a nežít s vědomím, co jsem to s ním nechala udělat a jakou formou skončil jeho kraťoučký život.
Nakonec jsem naštěstí před touto volbou stát nemusela - díky bohu a svému lékaři jsem za to, že mi odběr plodovky vymluvil, víc než vděčná! :pankac:

• Citovat
  • Upravit
295
10.9.12 15:13

@hanak Nenapsala bych to lépe. Také jsem nesnesla pomyšlení, že by ten malinkatý človíček uvnitř mě měl skončit v nějakém kýbli, jako biologický odpad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1104
10.9.12 17:55

Taky jsem jí ve 40 letech odmítla, screening a ultrazvuk v pořádku a na genetice jsem podepsala revers, že nechci, myslím, že to riziko by za to nestálo a to jsem ještě neporodila, ale všechna vyšetření jsou ukázková

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
10.9.12 18:38

Já byla na plodovce v 36 letech. Krevní testy jsem měla všechny OK, taktéž UZ a toto jsem volila opravdu jen pro klid duše. Strašně jsem se toho bála, ale nic to není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
10.9.12 20:30
@Jamulka píše:
Já byla na plodovce v 36 letech. Krevní testy jsem měla všechny OK, taktéž UZ a toto jsem volila opravdu jen pro klid duše. Strašně jsem se toho bála, ale nic to není…

Ono to není bolestivé, alespoň já jsem to vůbec nevnímala, ale jde o případný možný potrat v pozdějším stupni těhotenství. Za to riziko to hodně ženám nestojí a je to zbytečná invazivní metoda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
10.9.12 21:51

Tak má dr. počítá průměr věku obou partnerů - rodičů… (oběma je nám 37let, máme 2 zdravé děti) - já bych již podruhé nešla na amnio jen kvůli věku - loni mi vyšel NT screening dobře, jen byly špatné toky v cévách miminka, a hnali mne okamžitě na amnio - na gnetice mi ale dr. řekla, že stejně zjistí jen mentální apod. vady, nikoliv vadu srdíčka, takže mi naznačila, že ona by v podstatě nešla, ale rozhodnutí je na mně - já byla tak zoufalá, že na amnio šla, hrozně jsem se bála, za dva dny mi volali nadšeně výsledek, že je vše vpořádku a přesto miminko v 5.měsící těhu ve mně zemřelo - právě kvůli špatným tokům.
Teď jsem opět těhu a pokud vše vyjde ok, jen kvůli věku na amnio nepůjdu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí