Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@marillynka jj toho se bojím já že pořád nic nic a najednou před porodem popraskaný ale co nijak to neřeším hlavně že malej bude v pořádku
no je to blbý já mám ještě jizvu po slepáku kterou si musím kontrolovat a na tu si nevidim absolutně nebýt přítele tak nevím
já mám taky z lékárny krém elasti q…příjde mi dobrý je dost mastný se s ním namažu, pomalu se vstřebává a mám po něm hezky hladkou kůži a když se namažu večer tak ráno ho mám ještě mírně mastný…
@Danny123 mno snad to bude dobrý
Občas tu čtu co pomáhá a snad nějaký ty kapičky dyštak zaberou.. Máš nějaký posličky už?
@Hanulínek neboj chlapy to nějak zvládnou a co čekáš ted aspon holčičku nebo další chlap? ![]()
@marillynka jj bráchovi se narodil chlapeček 3.1. tak už mají lecos odzkoušený tak už mám krabičky co opravdu dobře na ty prdíky pomáhá…měli pak klid…
no příjde mi, že žádný poslíčky nemám nic nepociťuju jako občas mě zabolí břicho jako při MS a ztvrdne mi břicho ale to je pár sekund a nic
ale teď v poslední době začínám mít to, že se mi vevnitř všechno stáhne jako když máš trému nebo tak něco, rozbuší se mi srdce a začne mi být vedro že to musím rozdýchat ale to je taky chvilkový ale začínám to mít docela často…a co ty?
@JankaF mno já si taky říkám aby jsme nešli rodit dřív malá je děsně dole kolikrát bych se nejraději přestěhovala na záchod protože mi tak hrozně tlačí na močák a já mužu za pět minut letet znovu ![]()
@marillynka Já ty bolesti mám jako křeče, měla jsem je poprvé asi v šestém měsíci a pak to přešlo a teď asi 3 týdny znova. Je to pech marodit zrovna v těhu. Už se těším až budu Ok. Oblečení pro mimi mám už vypraný a vyžehlený, ještě mě čeká povlečení a je to zhruba vše
. Jinak tu na mě také čeká koš prádla, ale to až zítra.
Jaký máte názor na formovače bradavek? Já jsem syna kojila s kloboučkem a moc dlouho nám to nevydrželo. Tak jsem začala nosit ted formovače, ale na cvičení mě paní vyvedla z omylu, že prý to nepomáhá.
@Danny123 tak mě občas v noci bolí břicho když se vzbudím otočím a pak děsná bolest v podbřišku.. Jinak přes den je to v pohodě a parkrát mi přijde že mám tak děsně napnutý břicho že nevím jestli je to tvrdnutí nebo se mi tam ona tak děsně napíná ale je to chvilička a zase nic.. Když si tak říkám že hodně lidí porodí třeba v 36 nebo 37tt tak to už je za chviličku..Pořád jsem si říkala hlavně vydržet do 35tt až se ukončí vývoj plic a všeho pak už to bude v pohodě když porodíme klidně za týden nebo tak.. jsem ráda že už jenom pár dní a 35tt budeme mít za sebou.
@lili8 tak já popravdě o tomhle moc nevím nechávám to až co budem v porodnici a oni mi snad poradí co a jak..
To co popisujete- ztvrdnutí celého břicha a bolest (i jen podbřišku) je kontrakce. ![]()
@marillynka díky! Moji chlapi to zvládnou, to vím, ale červíček přeci jen hlodá. ![]()
A to co sis říkala o těch týdnech- hlavně dokončit 35tt…- přesně totéž jsem si říkala taky a sleduj, jak nakonec budeme přenášet. ![]()
@Danny123 píše:
@bonna83 ahojkyzávidím ti i těch 5 dní co jsi víc
už to chci mít za sebou
Já bych zase raději byla tak v 32. týdnu. Čekáme první a mám strach z toho, co potom bude.. takže raději bych to ještě troošičku oddálila. Ale ten čas tak rychle utíká a za chvíli tu budeme 3. Těším se, ale mám i zároveň strach a nedokážu si to představit
@Hanulínek mno já si říkala že to nejspíš budou posličci ale protože jsem to nikdy nezažila tak jenom hádám
Mno nestraš já nechci přenášet jen at jde pěkně ven sama od sebe a nemusíme ji přemlouvat, ale jak říkáš furt si budu říkat hlavně ukončit ten 35tt a pak to bdue 40tt a ani nebudu vědět jak ![]()
@marillynka jj taky jsem ráda, že už jsem za 36.tt těch plic jsem se taky bála ale teď si zase říkám abych vydržela aspoň do toho 38.tt protože když se narodí dřív bude evidováno jako nedonošené a chodí se s nima jinak k doktorovi, víc vyšetření atd…ale i tak už mám „vyhráno“…mě teda každý tipuje, že by to mohlo být dřív kvůli mé postavě…než jsem otěhotněla měla jsem 50kg a teď mám 58kg…moc jsem nepřibrala a většinou tyhle drobnější postavy rodí dřív ale není to pravidlo…sice bych už ráda aby byl venku ale ráda si počkám do toho 40.tt přece jen čim dýl je u tebe tim lépe…
Jo tak břicho mi poslední 2 dny tvrdne docela dost. Ale nebolí mě. Teď mě poslední dobou bolelo trošku v podbřišku jako při MS, ale stačilo změnit polohu a přešlo to. Jen mě dnes v noci vzbudila bolest zad a nedávno mě taky záda bolely.. Někdo má prý při porodu hrozný bolesti zad, tak se toho bojím, aby mě nebolely záda (prý je to hrozný) ![]()
@bonna83 to jsme na tom podobně…taky se strašně těším ale zároveň mám v sobě obavy jestli to zvládnu atd…bojím se toho že malej bude brečet a já nebudu vědět proč…nevím co mě čeká mno - taky první…ale zvládli to všechny před náma tak mi taky neboj ![]()
@marillynka -tak schválně! ![]()
Prvního syna jsem přenášela 10 dní a nejhorší na přenášení a vyvolávání bylo, jak se mě pořád každý ptal- ty jsi ještě celá?? apod. ![]()
Tak jsem schválně u druhého syna mlžila a přesný termín věděla jen blízká rodina a nakonec jsem rodila plánovaným císařem o 14dní dříve. ![]()
Tak jsem zvědavá jak to dopadne tentokrát. ![]()