Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Martinka17 tak to když jsi zvyklá na tolik čaje tak je to horší ale to zvládneš
Já i zatím dělám ten těhotenskej malou konvičku ale stejně to nikdy nedopiju měla bych to kolikrát tak na dva dny ![]()
tak holky u nás teda pěkně prší pořád mno jestli to zamrzne tak to bude hodně zajímavý..
U nás už skoro žádný sníh není
. A jak lněný semínko? Baštítě? Já docela zapomínám. Zaleju si ho horkou vodou, udělá to trochu takový sliz, ale jen trošku. Ale mám to tak jednou za tři dny. A jak se jinak citíte? Já citím občas kyčle, hlavně když něco dělám. A pak záda. Ale že by nějaké blížící se kontrakce, tak to nee.
@lili8 Já se zatím cítím dobře, záda mě teda občas pěkně chytnou, hlavně večer když se po nějakým náročnějším dni natáhnu do postele tak se kolikrát neumím ani otočit
Kyčle jsou naopak fajn ráno když z té postele lezu, to si občas říkám že si musím určitě něco vykloubit
Ale jinak jsem zatím v pohodě, žádní poslíčci se nekonají, tak uvidíme jak to pujde dál… přece jen mám do termínu ještě 3 týdny
Tak já lnený semínko vůbec i když bych si mohla to vyzkoušet
Ale většinou když se dostanu do obchodu tak na takový věci zapomínám ![]()
Jinak mě je fajn občas trošku bolí v zádech ale jinak to jde ted dva dny posličci nebyly tak uvidíme na kontrole co nám poví už aby to bylo se nemůžu dočkat..
u nás taky sníh už není jen tak něco málinko ale včera tu lilo jak z konve večer..
Včera přítel dovyráběl postýlku tak ji už máme pěkně složenou a já se dnes chystám ji nachystat už se těším
To byl takovej nezvyk se v noci probudit a vedle postýlka
A vy už máte postýlky nachystaný?
No já jsem včera vyhrabala postýlku od rodičů ze sklepa, ale je potřeba obrousit a natřít (máme kovovou) a to mi muž řekl že udělá až v sobotu
, tak snad do té doby vydržím v jednom kuse, prostě jsem mu řekla že až se vrátím domů z porodnice bude postýlka nachystaná, tak at se zařídí jak chce
Naštěstí máme i košík, tak v nejhorším kdyby to nestihl tak může mimčo být v něm.
Do termínu mám sice ještě 3 týdny, ale nějak mi přijde že si ten muj chlap neuvědomuje, že to muže přijít kdykoli
Já s touto představou mám zatím taky trošku problém, sice se hrozně těším, ale když si uvědomím, že za chvilku tu budu mít malýho tvorečka který na mě spoléhá, tak je mi trošku šoufl. ![]()
@Martinka17 jj tak já mám termín týden po tobě a chci to mít taky všechno hotový a ne pak s ní lítat v náručí a dělat to všechno..Koš taky sice máme ale ten budu chystat tak za týden dva uvidíme.. Ale tu postýlku jem říkala at je pěkně do konce unora hotová at máme klid a ne se ještě za něčím honit dnes ještě děláme poličku nad přebalovací pult at tam můžu nakládat plenky a takový nějaký věci at je to hned po ruce.. Mno mi jsme si taky říkali jak to uteklo a děsně utíká jeden den si řeknem že je pondělí a najednou je tu pátek ani nevíme jak.. takže rodit budeme co nevidět už ted je mi z toho… už aby to bylo za námi na to se těším nejvíc.. A jak si uvědomuju jak je to blíž a blíž tak to jsou nervy.. Kdyi jsem si říkala to je za dlouho to je fuk a ted jak je to už za dveřmi a vím že to může přijít každej den tak je to děs..
Ahoj holky, zdravím po pár dnech! sníh u nás taky už rozpršel a postýlku máme připravenou tak napůl
máme ji už (dááávno) složenou dole v obýváku, protože tam jsme ji používali jako „dolní“ pro staršího brouka. A až to teď bude aktuální, tak ji přendáme do ložnice a tím pádem tam budeme mít dvě!
to bude teprve v chalupě veselo!
ale povlečení a všechno do ní už mám nachystané - stačí to jen nainstalovat! A co vaši chlapi? jsou odhodlaní zůstat s vámi v ložnici?
ten můj to teda vydržel asi dvě noci a pak se snad skoro na půl roku odstěhoval vedle na gauč. trochu mě to teda mrzelo, ale musela jsem uznat, že když denně vstává po 5.té, tak se prostě vyspat potřebuje..tak jsem zvědavá, jak se s tím popere teď
ale skoro to vidím, že se postěhujou se starším do pokojíčku (však už jsme tam taky koupili novou postel!!!) a já zůstanu s mimi v ložnici..ale třeba to druhé bude krááááááásně spinkat!!
no a jinak je to fakt zvláštní pocit, že to může přijít každým dnem..a už dávno mám taky pěknej strach!!!
@JankaF No mě chlap hned oznámil že se přestěhuje na gauč, ale myslím že to nebude zase tak horký… Gauč máme v obýváku pod ložnicí a když bude nahoře mimčo plakat, tak dole to bude slyšet uplně stejně, jen to nebude mocet ovlivnit. Navíc se na ten gauč tak tak vleze
No jsem zvědavá jak to všechno zmákneme.
Joooo zmákneme! musíme!
já se právě vrátila z kontroly a vše snad ok (ťukám). mímo má už lehce přes 3 kilča a zatím se prý ven asi nechystá…se starším jsme touhle dobou (vlastně přesně jakoby tenhle týden) už jeli, tak jsem to čekala podobně a teď jsem trošku zklamaná, že ještě musím vydržet a tahat balón dál!
i tak už se to ale krátí..tak ještě vyčkáme no! ![]()
Mno tak u nás zatím o stěhování nic dokonce včera jsme dávali světýlko nad přebalovací pult abych nesvítila v noci a prej klidně můžu rožnout to jsem říkala to nevím jak by se ti líbilo každý dvě hodiny
Taky vztává v 5 takže snad to nějak zvládnem dyštak pokud bude nejhůř tak gauč uvidíme jestli budem trpět na prdíky a jak moc..
Já už taky mám strach když vím že to může přijít kdykoli a už to není tak daleko jak kdysi.. Ted už to přijde at chci nebo ne
Doufám že to nebude tak hrozný jak si myslím ![]()
Ahoj holky, hlásím, že naší Natálce se ven zatím vůbec nechce a nic se nechystá. Prý rodit ještě nebudeme. No já osobně už bych teda rodila, protože v noci se nedá spát (jak se pořád vrtím, tak chlap taky nespí), bolí mě celej spodek a chodit už moc nemůžu.. No ještě tedy budu muset nějakou chvíli vydržet. Malá má teď prý 3280 g. A pokud budeme rodit v termínu, tak bude mít asi 3,5 kg.
Ahoj holky!
Tak u nás taky klid a ticho- teda ohledně těhu bříška.
Jinak je tu blázinec, protože nejstarší zlatíčko má prázdniny, mladší si vyprosil taky zůstat doma, takže jsem z nich na nervy,
Ven pořádně nemůžou- vše je hrozně mokré a je nenapadne nic lepšího než válet se ve zbytcích sněhu a doma si spolu vydrží hrát tak 5.minut a hned se hádají a perou.
Ale vymyslela jsem na ně fintu- jakmile slyším hádání, volám je na úklid a jestli to takhle bude pokračovat, tak máme do konce prázdnin dům vypulírovaný jako operační sál. ![]()
No to je bezva finta s tím úklidem!
u nás jsme teda zatím teprve ve fázi, že se ho snažíme učit, aby si aspoň někdy uklidil hračky - nebo spíš nám s tím pomohl a někdy (když se mu chce..) máme i úspěch, že to pěkně posbírá do krabic!
Tebe (Hanulínek) už asi nic jen tak nepřekvapí
, ale já se pořád snažím si představit, až tady budou dva kousci a jsem teda hrooozně zvědavá, jak to tu budeme mordovat! ![]()
Přidávám se do diskuze
…jsem v 36tt a už mě to přestává bavit: vše mě bolí stydké kosti, v kříži, pálí mě žáha, spát nemůžu…atd. ASI NORMÁLKA
už se těším až budu mít porod za sebou
@bonna83 takže pořád nic jo ale nikdy nevíš kámoška byla u doktora ráno a že nic a večer rodila ![]()
@Hanulínek u vás to stejný mno teda.. To s tím uklidem je fakt dobrej nápad
Hlavně záleží jak dlouho je to bude bavit pak třeba přestanou raději zlobit
Mno holky u nás to stejný ale mi máme před váma trošičku víc času
Zítra jdu kooonečně na kontrolu tak uvidíme jak to vypadá ![]()
@marky9 ahoj vítám tě mezi námi.. mno holky já teda můžu říct že se spaníma ležením nemám žádnej problém naštěstí spí se mi dobře až na to vztávání na záchod jinak by to bylo uplně v pohodě.. Asi mám rochu štěstí nebo to je tím že nemám až tak velký břicho jako plno mamin.. A co ty už máš nachystanou postýlku a tak?
Holky jaký máte kočárky?