Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky už se těším na jaro!!!
hlavně až nebudu muset staršího brouka tak navlíkat na ven! to je vždycky na půl hodiny, než se vykulíme! před chvílí jsem byla ještě na večerní obchůzce s pesanem a taky u nás docela hodně napadlo! a taky je to pod sněhem občas klouzačka! jsou to zákony schválnosti - „normálně“ se mi to nestává, ale za tuhle zimu už jsem hodila šipku dvakrát…naštěstí OK, ale taky jsem si připadala dost trapně, když jsem se hrabala nahoru! ![]()
No a koukám, že notně popíjíte!!! maliník
, tak to asi taky zkusím…kdyby to aspoň trochu pomohlo, tak super! ![]()
@Hanulínek teda tak to musel být hroznej pád
mě se naštětí nic takovýho ještě nestalo když mi kluzne noha tak se sesunu k zemi ale zatím nic hroznýho že bych se nějak hodně bouchla nebo něco..
já si párkrát taky dala černej jem to nemohla vydržet ale tak že jsem tam sáček namočila a hned zase vytáhla ![]()
tak já se těším taky na jaro a uplně děsně až bude teploučko a budu moct chodit ven s malou a žádný mrznutí..Dnes u nás bylo přes noc -12 děs teda.. To se nám ta zima teda pěkně vrátila ![]()
Tak u nás to naštěstí ta zima zas tak moc nepřehání, nasněžený tu sice je, ale cesty jsou uklizený, takže to jde i bez pádů… Tento týden dokonce i svítí sluníčko, tak se to jaro zdá reálnější ![]()
Já si jednou za čas dám zelený čaj, ty ovocný už mi lezou krkem… jinak si vařím takový ten těhotenský z bylinek a ten se mi zatím neomrzel.
Dneska mám za sebou druhý monitor (37tt) všechno je v pořádku, ale prý můžu být klidná, malá se ven jen tak nechystá
Ale byl ten monitor divný, půlka uplně v pohodě, klid po pěšině, a pak najednou jakoby každý 2 minuty kontrakce (podle grafu, já nic necítila) až ta čára lítala mimo stupnici. Tak sem z toho byla dost nervozní, ale doktor to nijak nekomentoval, naopak říkal že je to ukázkový monitor, tak je to snad všechno ok. Ona ta sonda byla přímo na zadečku malé, tak asi do ní nějak kopala či co, jinak si to neumím vysvětlit… ale teda když jsem viděla jak tam ta čára poskakuje tak sem se pěkně vylekala ![]()
@Martinka17
Jo ono to vypadá jako kontrakce, ale to jsou třeba právě ty pohyby miminka. Já to teď měla taky samou „kontrakci“, ale malá se vrtěla celou dobu, takže jsem byla v klidu.. A on tam ten monior ty pohyby taky zaznamenává, je to nad těma kontrakcema, každý pohyb je zaznamenán tečkou nebo v mém případě, jak se malá vrtěla, tak tam byla souvislá čára ![]()
I když ten klid mě začíná pomale přecházet. Budeme končit 38. týden a cítím, že se začíná pomale asi něco dít.. Snad do příštího týdne ještě vydržíme ![]()
@Martinka17 mno počkejme ted o víkendu jetli to bude jak hlásí a napadne tolik sněhu tak to bude děs vážně se na to netěším
Chci už jarooo
A ono pořád nic spíš naopak..
to jsem zvědavá ja na náš první monitor jdem na něj příští týden tak doufám že bude všechno v pořádku.. To se nám to holky ale blíží ty týdny nějak ted utíkají děsně rychlo a to mi každej říkal že na konci se to táhne tak mě teda vůbec ![]()
Tak dnes jsem si koupila ten maliníkovej čaj a začnu ho popíjet tak jsem zvědavá jakej je a doufám že mi trošku u toho porodu pomůže ![]()
Tak dnes jsem byla na monitoru. Chlapák byl nějaký líný, ale celkově je to prý v pořádku. Na svět se malý zatím nechystá, tak uvidíme, jak dlouho mu to vydrží
.
Jinak já se na sníh docela těším
. Teď ho tu máme tak 5 čísel, docela odtál
.
Tak u nás je sneěhu dost ale ne žádný hrůza jako ukazují v telce.. Dnes tu sněží od rána ale spíš chvilku chumelí a pak zase spíš jako by pršelo takže z toho nic nebude a hned se to roztaje..
Holky tak dnes večer mě celou noc budily posličci hrůza a sem tam ještě i ráno naštěstí to bylo po hodinách nic co by nasvědčovalo porodu to jsem ráda ještě musíme vydržet aspon dva tři týdny.. Tak jsem ráda že ve čtvrtek jdem na kontrolu aspon budu vědět jak to s tou naší vypadá jelti se náhodou někam nechystá
Snad ještě ne sice to chci mít už za sebou ale at si tam ještě aspon do toho 38tt pobyde pak st si dělá co chce
Mno když se narodí dřív tak by to bylo super protože zrovna máme vybraný jméno které má svátek pár dní po termínu
Tak snad se netrefíme na stejný den
To bych snad ještě pak uvažovala o změně jména pokud to jdee teda když je to už n a matrice nahlášený..
@marillynka My teda nechali na matrice napsat jen příjmení, ale myslím že jít by to mělo. Ty to nahlásíš v porodnici když se budou vyplňovat udaje pro rodný list, a chlap pak musí při vyzvednutí hotovýho rodnýho listu podepsat že s tím souhlasí… aspon tak sem to teda pochopila, tak pokud kecám opravte mě ![]()
Jinak u nás už chumelí od včerejška a je to krása, už napadlo cca 15cm novýho sněhu a je to tu jak v pohádce, ale zítra do toho má začít pršet, tak z toho budou pěkný sra*ky ![]()
Já ráno začala pít ten maliník, tak jsem zvědavá jaký to bude mít vliv ![]()
@Martinka17 mno po nás tam chtěli i jméno por holku i pro kluka..Ale myslím si že hned po narození to ještě pujde aspon ona říkala že jim chodí zpráva z nemocice do tří dnů od narození pak si máme dojít pro rodný list.. Já si ten maliník taky koupila včera ale furt váhám jeslti s tím pitím počkat do 36tt aspon.. od kolikátého týdne ho holky pijete?
@marillynka no já ho mám v nějaké čajové směsi pro těhotné 4 týdny před porodem že se má pít 1-2 šálky za den. já jsem teda už jen 3 týdny před, ale konvice mi vychází o jeden šálek víc, tak to snad nebude moc vadit…
@Danny123 Jsi ještě 2v1 nebo už jste v porodnici? Už dlouho tu není žádný příspěvek od tebe ![]()
Mno já si houpila v lékárně je to normální sáčkový čaj..Tak já ten týden asi ještě počkám raději až budeme ten 36tt..Včera jsem četla nějaký diskuze o něm a každý to pije jinak a někteří už od 33tt i dřív tak nevím jestli se mám bát v tom 35tt i když to prý kontrakce vyvolat nemá a je jen na druhou dobu porodní ale něco ve mě hlodá kdyby náhodou ![]()
@bonna83 taky si říkám že se tu dlouho neukázala…
@bonna83 píše:
@Martinka17 Tak si udělej v konvici toho čaje míň
No mě to i tak přijde hrozně málo, normálně si ráno uvařím 2 litrovou konvici čaje a to mi vyhovuje tak ted když si mám vystačit s menší jen 1/2l tak sem celá nesvá
Jasný mužu si uvařit druhou normálního čaje že
![]()