Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@marky9 mno to jsem taky zvědavá, ale když ne tak si aspon můžu říct že jsem pro to něco udělala ![]()
![]()
Holky masírujete někdo hráz? Já nevím co si o tom myslet jestli to může vážně pomoct..Kámoška mi říkala že když rodila tak holky kolem ní masírrovali a měli nástřih a ona nemasírovala a nástřih neměla tak nevím..Pak si zas říkám, co kdyby to mohlo vážně pomoct mno jsem z toho jelen a nevím co si myslet.. Akorád stejně nevím jak se to přesně má dělat ![]()
@marillynka já začnu používat epi-no balonek - dle porod. asistenky více účinný než masáž hráze, kterou stejně skoro nikdo nedělá správně ![]()
@marky9 já jsem teda nic neplatila, výsledky jsem se dozvěděla taky až na další kontrole (naštěstí negativní)
@marillynka myslím si že masáž hráze pomoct může když se dělá dobře, nějakou logiku to má, to že i přes to že masírovaly nástřih byl o ničem nevypovídá… Já jsem chvilku masírovala, ale pak mě začal trápit výtok a trošku kvasinky, takže jsem musela přestat. Navíc mi to samotné moc nešlo a partnerovi se do toho moc nechtělo ![]()
Na epino jsem slyšela samou chválu, ale ta cena mě přišla šílená, takže jsem do toho nakonec nešla, slyšela jsem že stejně poslouží i nafukovací anální kolík ze sexshopu (nebo tak nějak se to jmenovalo)
![]()
Holky, kam do průkazky vám píše doktor to CS a co je to vlastně za hodnotu? se v tom nějak ztrácím…
@marillynka Ten strach je hroznej, kr u mě teď docela málo cítím pohyby mi říjde možná j to normální protože jsem byla zvyklá na kopance 20 hodin denně a teď jen tak někdy ale když do něj šťouchnu tak se ozve zavrtí se ale sám od sebe moc ne vím, že tam nemá už moc místa ale je to takový zvláštní pocit jestli je všechno OK v pondělí jdu na monitor tak snad to bude do tý doby dobrý kdybych náhodou do pondělí pohyby cítíla nějak málo nebo se mi něco nezdálo pojedu na pohotovost…:-( ale třeba je to fakt normální…
Já jsem někdy kolem 32tt taky jakoby přestala cítit pohyby, nebo už to aspon nebyly takový kopance, byla jsem na mrtvici protože tou dobou ještě měla hlavičku nahoře, ale naštěstí se to po pár dnech zlepšilo. Ted (37+5) se zase vrtí tak nějak jinak… Ale včera doktor říkal že se otočila jakoby čelem dopředu a záda má u mé páteře, takže natočit včera monitor bylo opravdu o nervy.
Ale holky ta noc dneska to byla paráda
na žádným boku nic netlačilo, na zádech jsem taky chvilku zvládla, a ani na záchod jsem nemusela lítat
No takhle jsem se už dlouho nevyspala, prostě báječný ![]()
@Martinka17 mě to píše doktor hned na začátku něco tam popisuje a mezi tím je psaný to CS ale ze včera jsem ho tam nenašla ale to jeho psaní je jakýsi čáry a hrbolky nic k přečtení.. @marky9 mno to asi jo ale třeba si platila ze to že jsi měla výsledky hned
jinak si to nedokážu vysvětlit.. A ten balonek se dá koupit kde?
@Danny123 Mno já jsem taky slyšela že ke konci už pak ty pohyby nejsou takový jako předtím že je to tím místem.. Já zatím cítím pohyby furt stejný a kolikrát když má náladu tak je to děsný..
@Martinka17 CS je cervix score : hodnota O-10(10je porod),Cervix skore číselně hodnotí pět parametrů – naléhající část plodu na vchod pánevní, prostupnost děložního hrdla, zkrácení děložního čípku, jeho konzistenci a umístění.
@marillynka balonek se dá koupit na www.modrykonik.cz …je to drahá záležitost, některé holky v diskuzi epi-no ho prodávají. Někdo tvrdí se stačí nafukovací balonek z sex shopu za 300kč
Něco si o tom přečti a uvidíš ![]()
@marillynka dle MS 29.3., dle ultrazvuku 20.3. a dle včerejšího vyšetření řekl doktor 10-14dní do porodu…tak uvidím ![]()
@marky9 tak to máme jeden stejně
Já mám podle MS 30.3 a ultrazvuku 29.3.
Jak to máte s magnosolvem? když jsem se doktora ptala na to píchání dole tak se mě ptal jestli ten magnosolv ještě beru tak jsem říkala že jo i dvě tabletky hořčíku ráno tak říkal že jo, ale všude čtu jak se má brát max do 36tt tak jsem z toho jelen mám ještě dva sáčky tak nevím jestli je ještě dobrat nebo ne..
@marillynka já jsem hořčík brala jen krátce kolem 25tt - braly mě křeče do nohou, teď už ne a od 36tt to prý opravdu nemá cenu, i když je dráždivá děloha. Včera jsem se ptala gynekologa
@marky9 -to Tvoje vyšetření na streptokoka a placení za něj- to se mi nějak nezdá.
Za 1.je to povinné vyšetření těhotných v 36.t. t, plně hrazené pojišťovnou.
A za 2.a to mě mate ještě víc je ten výsledek hned- to je neproveditelné. ![]()
Je to klasický výtěr, kde je potřeba ty bakterie nějakou dobu nechat růst v živné půdě a pak je mikroskopicky zjistit. Minim.doba tak 3.dny. Ta platba nemůže být za něco nadstandartního jako třeba jednorázová zracadla apod.?