36. týden těhotenství :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1488
3.3.13 13:43

Mno holky tak já můžu říct že neplatím ani za fotečky a to kolikrát dostanu dvě tři zaráz :) Ale bude to jen o doktorovi mám skvělýho doktora je to bezvadnej člověk a pro každýho by toho udělal.. Tak mi ještě aktivně vypuzovat nebudeme ale tak od toho 38tt už jo :mrgreen: TAk jsem to říkala přítelovi a on to nemyslíš vážně ještě jí něco uděláme :lol: @Danny123 tak já jsem taky každých 20min na záchodě a kolikrát mám chut jít po 5 minutách :( Doktor mi ukazoval na ultrazvuku jak mi tlačí potvůrka na močák tak ještě chvilku to muíme vydržet týdny utíkají jako voda.. @lili8 tak to jsi to měla aspon rychlí :) Ale protože jsi rodila podruhé tak to prej bývá rychlejší možná :lol: jsem zvědavá jak si užijem my snad to bude taky rychle i když budu rodit poprvé ale i takový znám :) Budu se snažit poslouchat ale uvidíme no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
3.3.13 16:22

@marillynka jj utíká to strašně…já jsem ráda, že jsem hlavně vydržela do toho 38.tt, že je plně vyvinutý a když by se už narodil nic by se nestalo a nebyl by vedený jako nedonošený :-) ale co nejdýl tam vydrží tím lépe pro něho těch 12 dní už to vydržím :-) i když jsem s ním dohodnutá na 13.3.2013 tak snad to dodrží :-) to je 2 dny před termínem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1488
3.3.13 16:46

@Danny123 taky si říkám že by jsme mohli vydržet do 38tt a pak by jsme mohli rodit :) Ale jsem ráda že máme hlavně za sebou 36tt Samý trojky že hezké datum mi máme jeden termín 30.3.2013 taky dobrej :) Ale raději bych dřív když máme pak hned svátek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
4.3.13 00:36

Tak já jsem právě skončila 38. týden, takže už by to vážně šlo!!! :-) skoro každý večer si dávám pěkně svižnou prochajdu s pejskem, ale zatím to nezabralo…v úterý další kontrola..jinak ten stěr na streptokoka mi dělal minule a taky jsem neplatila nic. A trochu z jiného soudku - abyste věděli, na jaké radosti se můžete těšit za čas: staršímu broučkovi se teď po dva dny povedlo poprvé čůrání do nočníku!!! :-) :-) to bylo radosti!! taky má rád, když mu tleskáme!!! tak doufám, že bude chtít potlesk čím dál častěji!!! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1488
4.3.13 08:53

@JankaF teda a kolik je staršímu? já jsme zvědavá jak jednou budeme bojovat s nočníkem :) Ale chtěla bych co nejdřív kolem toho roku začít mno uvidíme já prej v roce už chodila ale je pravda že jsem to okoukala od bráchy, kterej měl rok a třičtvrtě ale prej taky chodil už kolem toho roku tak uvidíme.. :mrgreen:
Mě dnes zas tak děsně píchá to je hrůza ráno než jsme vztala tak mě zas bolel podbřišek tak nám to pěkně začíná :)
Holky tak mě napadlo kterejsi den jsem přemýšlela nad tím že když se kojí nemá se dávat žádné jiné pití ale co v létě když jsou pařáky? Čím to budete řešit? Jsou tu i maminy co už mají děti tak snad poradíte :mrgreen: Já si totiž nedocvedu představit že bych ji nechala v horku bez pití jen na mléku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.3.13 09:19

@JankaF teda tak s nočníkem moc gratuluji :) To už jsou zase jiný starosti a rodosti než ted řešíme my :) Doufám že se nám pak povede taky přejít na nočník nějak brzo, dokonce jsem někde četla o dětech co nenosí plenky vůbec, což si neumím dost dobře reálně představit, ale docela mě to zaujalo…
@marillynka já hodlám dávat na pití normálně čaj. Mamka nám ho dávala a říkala že za nich to prostě byla klasika. Teď ty názory že rozhodně nee, že jen mlíko mi přijdou ujetý. Já když si představím že bych měla pít celý léto jenom mlíko tak teda chcípnu žízní, nwm ted jaký důvod mají ti co říkají že čaj nee, ale já ho určitě dávat budu.

Jinak já jsem včera úspěšně ukončila ten 38 týden tak už ted opravdu může ven :) večer mě pobolívalo v podřišku, ale jako poslíčky nebo tvrdnutí bych to neoznačila, tak nwm co si o tom myslet :nevim: každopádně to bylo dost nepříjemný :? No na kontrolu jdu ve čtvrtek tak doufám že se dozvím že sme se někam pohnuli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1488
4.3.13 09:49

@Martinka17 mno právě ptala jsem se mamky a ta říkala že jsme měli normálně čaj a to jsem narozená v červnu a byly hned horka.. Ale když jsem koukala na ty dětský čaje tak sáčkový neslazený jsou až od 10 měsíce a ty hipp jsou zase slazený od 4 měsíce našla jsem teda jedinej feniklovej od ukončeného 1 týdne.. Četla jsem tu diskuzy o tom jak dávají i vetšímu dítěti tak 2 roky jen vodu mno nevím fuj :lol: Nebo to léto řeší kojeneckou vodou někteří tak chci právě vědět jak to máte vy otatní tady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.3.13 09:54

Za chvilku jdu a mamkou do města tak se jí vyptám… Já jsem narozená v srpnu takže taky žádný chládek… Nezdá se mi ale že by tehdy mamka kupovala nějaký speciální dětský čaj.. zjistím :) Ten fenyklový myslím že je proti prdíkům

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1488
4.3.13 12:51

@Martinka17 jj to vím že je na prdíky mno ale stejně když budem kojit tak ho stejně malé budu muset dávat pokud bude trpět :( Ale vím že mamka nám ho dělávala taky a prej ještě kmínovej.. Mno tak já myslím že za doby kdy jsme byli malý my tak asi takový ty dětský čaje nebyly :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
4.3.13 14:58

Ahoj!
Tak ohledně pití v parnech- my jsme dávali převař. kojeneckou vodu, nebo slabounký fenyklový (pytlíkový=neslazený) čaj. A pila jsem ho ve velkém i já- oba naši kluci strašlivě trpěli na koliky. Jinak už za mého prvního syna se říkalo, že i v parnech stačí dítěti mléko- protože přední je tzv.na žízeň a až zadní na hlad, takže pokud jsou vedra stačí přikládat častěji na kratší dobu-na žízeň a mezi to začlenit v pravidelných intervalech pořádné kojení.
@Martinka17 bezplenková metoda zní skvěle, jen si myslím, že v našich hektických životech je neproveditelná. Nedovedu si představit, že nosím mrně kůží na kůži a okamžitě při nějakém signálu s ním letím nad nějakou misku-nočník vykonávat potřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.3.13 16:48

@marillynka tak jsem se ptala mamky a že nám vařila slabounký fenyklový a anýzový, kmínový event. taky. Třeba dát jen 3 zrníčka. Je mi jasný že by bylo lepší když bych ho pila taky, ale já kmín nejím normálně, tak si neumím představit že bych ho pila :poblion:
@Hanulínek mě se to bezplenkování právě jako teorie hrozně líbilo, ale z praktického hlediska jsem došla ke stejnému závěru jako ty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
773
4.3.13 17:02

@marillynka Taky hezké datum já už bych to chtěla mít tak za sebou… :-) příjde mi to jak nekonečný, hlavně se na porod nijak zvlášť necítim, že bych měla nějaký kontrakce velký nebo častý to se říct nedá jde to snad kolem mě ale kamarádka měla to samí, ještě včera byla uplně v poho a dneska porodila holčičku takže je to nevyspitatený koukám :-) ať už je venku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
4.3.13 17:49

Tak se mi zdá, že si to čekání na porod ještě pěkně užiju. Od rána je mi nějak divně, spustila se mi rýma, v krku je to nějaký divný, no prostě na mě něco leze :cert: :cert: Tak jsem z toho opravdu nadšená, no doufám že se mi to podaří ještě nějak zahnat. Tak vám holky držím palce at to aspon vy zmáknete v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
4.3.13 19:40

Zdary…sem 35tt a mam to uplne stejně. vzhledem k tomu že čekám první nevím co od porodu čekat ale snažím se na to moc nemyslet i když to jde s těží. nebudu tím prcka přece nějak stresovat. :lol: co se týče věcí nakoupeno mám ale připraveno ještě nic :( rodiče mi mají přivést postýlku přebalovák atd…sem na nich trochu závislá jelikož nemáme auto tak doufám že budu rodit v termínu a vše se to zvlád e…:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
269
4.3.13 23:42

Našemu staršímu je 21 měsíců a jak je jinak hrozně šikovnej, od roka teda nočník rozhodně nehrozil..už dřív sice celkem chápal, co se tam má dělat :-) ale prostě tam neposeděl ani pár minut, leda tak pár vteřin, tak jsem to nechtěla hrotit a teď - doufám - podchytíme ty první vlaštovky! :-) a jinak s tím pitím - zrovna náš Peťulda je narozený v květnu a přes léto jsme mu ani nic speciálního kromě kojení nedávali…ale pil celkem často - tak po těch 2 - 3 hoďkách. čajík jsme zkusili tak zhruba od 4 měsíců (to už myslím mají - nějaký bylinkový - Leros - žlutá krabička - jestli si to dobře pamatuju), ale ani ho ze začátku moc nechtěl - spíš mi přišlo, že ho to vždycky rozdráždilo a dostal hlad na mlíko :-) až pak vlastně v tom půl roce se naučil na čajík, když začal dostávat příkrmy - tak k tomu jako pití po jídle. a doteď je zvyklý na ovocné čaje - neslazené - nebo na kojeneckou vodu, na sladké pití má času dost, takhle je to OK a ty dětské ovocné čaje jsou na chuť fajn i bez slazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí