Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Danny123 tak to moc gratuluji! Tak se nam to konecne zacina rozrodovat tak ktera z nas bude dalsi
Mozna to budu i ja dnes odesla zase zatka a o dost vic jak vcera tak uvidime.. @Anikka u tebe teda furt nic jo? Ale neboj muze to prijit z niceho nic.Ja jsem v porodnici a nic jen dojdu dom zacne se neco dit taky z niceho nic a to ve stredu vypadalo ze dlouho nic jeste nebude..
@marillynka mockrat dekuji a vsem co to jeste ceka preju at je vse v poradku a mate rychli porod
@Danny123 taky se připojuji s gratulací ![]()
já byla včera na kontrole, poprvé v nemocnici, a doktorka mě teda pěkně vylekala
Prvně, že je špatný monitor, pak vyšetření, to mi málem vyhrkly slzy jak byla necitelná, fakt to dost bolelo. Při ultrazvuku se jí pak nezdálo množství plodový vody a že už nám stárne placenta, tak že si mě tam nechají na zátěžový test. No celý to na mě vyhrkla během několika minut, já uplně hotová, obrečela jsem to
Každopádně ten zátěžový monitor dopadl dobře, takže mě dneska ráno pustili
Ráno mě doktorka (už jiná) vyšetřila a dokonce mi i posunula CS na 5 (nic moc na to že mám termín zítra, ale aspon sme se zase o kousek posunuli) No uvidíme, břicho už mám o něco níž a hlavička prý už naléhá na vchod, navíc hrdlo mám prý na prst. Tak snad se to tím jak do mě píchali ten oxytocin rozjelo…
@marillynka myslim,že se mi to všechno nějak uklidnilo, ikdyž podle dr.to vypadá, jak říkal dřív než v termínu s CS 5 a jak malej hodně naléhá, ale mě teď přijde, že si u mě ješte pobude, už nemám ani poslíčky, který jsem měla neustále, ani ten příšernej tlak na spodek. Uvidim, ve středu mám kontrolu, budu začínat 38tt, takže má mrňous nějaký ten týden čas..no a nebo taky ne
aby to nebyl klid před bouří
Jinak všem držim palečky, už vás tady sakra přibejvá, těch co vám mimísek klepe na vrátka ![]()
@Martinka17 teda tak to je des nekteri doktori jsou vazne neskutecni fakt! Hlavne ze jste v poradku a snad se rychle ten porod posune aspon budes klidnejsi ze se uz nic nestane a budes mit prcka u sebe..Me taky ve stredu vydesil doktor ale ne tak hrozne teda..Ale v porodnici me zas doktorka uklidnila a vysledky taky dopadly dobre.. Teda vy mate vsechny CS 5 a ja mam 3 a ve stredu jsem byla otevrena na prst a neco.Ve zprave je i ze hlavicka naleha..A vahovy odhad mame 2600g od dvou ruznych doktoru prvni muj rano rikal tak 2550g a z porodnice mam 2600g a v patek odesla ta zatka a dnes vic jak vcera. A u vas nic a to mate CS 5 tomu znaceni uz nerozumim ![]()
Holky, tak u nás už taky hotovo!!! ještě v po. jsem psala celá mrzutá, že nic a v úterý 12. 3. v 18.03 se nám narodila Alice!!! a to dokonce tak rychle, že jsme jen tak tak stihli dojet, ale fakt!!! takže moc držíme pěsti, ať máte taky takový fajn porod!!!
@JankaF s těma miminkama se ale roztrhl pytel
Velká gratulace k Aličce, ať jste zdravé a dělá vám jen samou radost!!A ten porod ti tiše závidím ![]()
@JankaF teda tak to moc gratuluji!!A taky závidím takový porod
tak jsme tu zůtaly 2v1 jen mi tři @Anikka @Martinka17? Tak snad to budem mít taky brzo za sebou když nám to tu holky tak rozjely
Já si včera večer myslela že to přinde možná v noci protože co ta malá dělala jsme so říkala to by nebylo aby mi nerupla voda a nic.. Tak čekáme dál..Už ani žádný posličci jako předtím nějaký ticho před bouří asi
Tak uvidíme jestli vydržíme do středy na kontrolu jak se změnila situace a jestli jsem se víc otevřela doufám že aspon mi doktork dá lepší zprávy že něco brzo bude..
@marillynka asi bylo včera večer něco ve vzduchu
co mě malej vyváděl, já myslela jestli mě nerupne pupek, tak musí určitě voda, to se nedalo
Tak těď jste na řadě holky vy, já si tu zůstanu asi jako poslední, no uvidíme jak u doktora ![]()
Tak holky já už si myslela že to na mě jde… do ted jsem žádný poslíčky neměla, ale potom zátěžáku v pátek mi občas břicho tvrdlo, no a dneska cca od 17 hod tvrdlo pravidelně hned po 8 minutách, tak jsem si dala sprchu - žádná změna, postupně se to během 2 hodin zkrátilo na 5 minut, tak další sprcha - zase žádná změna, naopak k tomu tvrdnutí to začlo trochu vystřelovat bolestí. tak sme vyrazili do porodnice (voda sice nepraskla, ale mamce nepraskla u žádnýho dítěte a to má 3) Tam mě napojili na monitor a vyšetření, že ještě nemám uplně pryč čípek, a oni nepoznají jestli jsou to kontrakce nebo poslíčci, i když jsou takto pravidelně nic to prý neznamená… Tak si mě tam chtěli nechat, že mi dají čípky, vanu odpočinu si a uvidíme, ale že to nijak urychlovat zatím nebudem. To jsem nechtěla, tak jsem podepsala reverz a mazala domů, nechtěla jsem tam jen tak ležet
čípky jsem dostala domů a jdu si dát teplou vanu, že uvidím, bud to přejde nebo se to rozjede, ale teda ted jsou ty bolesti o něco větší, tak jsem z toho jelen
Doufám že mi praskne voda aby to bylo jednoznačný, jinak nwm kdy se teda znovu vydat do porodnice
@Martinka17 teda tak to už vypadalo že něco bude a nic to je děs
Mě včera taky tvrdlo večer břicho a pobolívalo asi tři hodky ale neměřila jsem to bylo to dost nepravidelný tak jsem si říkala že třeba něco v noci přinde a nic
To čekání je děsný vím že ještě mám do termínu trochu čas ale když odešla ta zátka tak jsem z toho nervozní když ví, m že to už brzo bude a nic se neděje.. Doufám že nebudu ta z těch co jim odejde a stejně čekají ještě dva tři týdny by mě kleplo ještě přenášet..
@Anikka mno,aby jsme se nakonec nedivily a já tu nezůstala poslední ![]()
Ahoj, tak dneska mám za sebou asi nejhorší noc, až do rána vzhůru, tvrdnutí břicha ani né po 5minutách s bolestma, nešlo to ani ležet tak jsem musela pořád cestovat po bytě
no a nejhorší je, že mě to ještě nepřestalo
Tak uvidim, kdyžtak radši pojedem do porodnice, aby mě uklidnili
@Anikka mno a máš ty bolesti pravidelně? tak raději jed do porodnice co kdyby náhodou to byl už porod
Nakonec budu fakt poslední já
a pak dej vědět jak si tam dopadla pokud se vrátíš domu nebo třeba porodíš ![]()
@marillynka měla jsem je až moc pravidelně, celou noc až pak někdy do odpoledne ani né po 5min.,ale do té porodnice jsme nakonec stejně nejeli, zkoušela jsem všechno možný, aby to přešlo, pořád mě přišlo, že na porodní bolesti je to ještě slabý. Navíc má dcera chřipku, tak by se mi moc nehodilo, kdyby si mě tam chtěli jen tak nechat. Dnes jsem volala k dr. a ten říkal, že někdo takhle silný poslíčky má, tak doufám, že byli moje poslední do porodu
Však @Martinka17 si jich taky pěkně užila, že
No už to musíme vydržet