3x ZT a nízké AMH

4
3.6.22 11:16

3x ZT a nízké AMH

Dobrý den,
ráda bych se tu poradila. Teď mi bude 40. MS mám vcelku pravidelnou, cyklus 26-28dní a trvá zhruba 3-4dny. První ZT 03/2020 revize. Druhé ZT 06/2020 podán Mispregnol. Třetí ZT 03/2022 řešeno čekáním na SP doma. Teď v červnu přijde již 4MS. Zadařilo se vždy na 2-3 pokus snažení. GENE, IMUNO, SPERMIO, KREV, MOČ vše o. k. Nic nezjištěno. Pouze velice nízká hladina AMH - 0,39 ng/ml. Můžeme se prý znovu snažit, ale mám zvážit umělé oplodnění nebo darované vajíčko. Doplňky stravy a vitamíny už neberu 3měsíce, chtěla jsem tělo nechat odpočinout. Máte pro mě prosím nějaké rady či doporučení. Předem moc děkuji a přeji hezký den. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69016
3.6.22 11:45

AMH samo o sobě značí spíš stav ovariální rezervy než kvalitu vajíček. Ale evidentně ani nižší hladina (jako jo, je nižší, ale není to úplná tragédie, obzvlášť vzhledem k věku) ti nebrání otěhotnět velmi rychle. Bohužel už i vzhledem k věku nejspíš nebude kvalita vajíček nic moc a lepší už to nebude. Hematologii máte? IVF sice kvalitu vajíček nezlepší, ale dokáže jich získat víc najednou a samozřejmě tím dost zvýšit šanci na to, že jedno z nich bude to pravé. O kolik víc, toť otázka, vzhledem k věku a AMH bych žádná závratná čísla nečekala, ale i tak by jich mělo být víc a nebudeš vědět, dokud nezkusíš. Ale pokud už bych do IVF šla, tak určitě včetně preimplantační diagnostiky. Sice nezaručí úspěch, ale může hodně eliminovat ta už od počátku vadná embrya. Na druhou stranu v tomhle věku už budeš samoplátce, takže ty částky budou v řádu mnoha desetitisíců, takže je na tobě, zda to riskovat „zadarmo“, dát tomu ještě šanci-dvě, nebo se do toho vrhnout naplno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.6.22 12:20

@ugluk

Moc děkuji za reakci. Chceme se snažit přirozeně, jelikož ani IVF nic nezaručuje. Vše máme vyšetřené a o. k. Takže to zřejmě vždy zaniklo z důvodu nekvalitního vejce. Ale jinak netušíme. Nevím co víc pro to ještě udělat. Zda zase začít něco zobat, prostě nevím nooo. Napadá Vás ještě něco prosím? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69016
3.6.22 12:52

Ono je to hodně moc o štěstí. Ve vyšším věku už je těch špatných vajíček mnohem vyšší procento a člověk neovlivní, které z nich zrovna osud vylosuje a ono dozraje. Maximálnně zkusit třeba Clostilbegyt, po kterém dozrává více vajíček, tedy vyšší šance, ale to samozřejmě po dohodě s lékařem, kterému to nemusí připadat jako dobrý nápad. Obvykle se dává, pokud žena neovuluje vůbec… Ale prostě vajíčko, které už je v okamžiku ovulace vadné, nevylepší vůbec nic. Z vitamínů bych brala maximálně listovku, jinak vyvážená strava, dostatek pohybu… a doufat, že jednou to klapne. Držím palce! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.6.22 13:04

@ugluk

Moc Vám děkuji. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...