Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ikyki: tak to opravdu netuším
vím že by to dost pomohlo, ale bohužel
@mixy A jak máš dlouhé cykly, máš je pravidelné nebo ti to lítá?
@j.a.n.i1 Hele já DC nepočítala čekám IVF mimi takže je to tam možná jinak a i v CAR mají možná jiné lepší UTZ proto to viděl…
@mixy To nevadí…uvidíš až půjdeš zase na kontrolu, že už tam bude ten váček…
@ikyki píše:
@j.a.n.i1 Hele já DC nepočítala čekám IVF mimi takže je to tam možná jinak a i v CAR mají možná jiné lepší UTZ proto to viděl…
Jojo, tam mají určitě lepší UTZ
a hlavně tam odpadá ta nepřesnost v určení toho kdy to dítko vlastně „vzniklo“
@j.a.n.i1 no to každopádně…no budu zakladatelce držet palce aby těhu bylo mladší
![]()
@ikyki Jojo, to já taky, to by totiž znamenalo, že by to mohlo být ještě v pořádku ![]()
Zakladatalko, třeba to bude v pohodě a miminko se ještě ukáže, budu moc držet palce
![]()
Zakladatelko ja taky drzim
![]()
Ja v 4+5 nemela videt vubec nic, jen zvysenou delozni sliznici a hcg bylo 260 doktor mi rekl, ze to asi nedopadne, ze hcg je hodne male… v 7+5 uz byla srdecni akce…
@mixy : 1) Znáš vývoj svého HCG? Absolutní hodnota neříká naprosto nic, jsou těhotenství, kde je HCG astronomické a naopak někdo ho má hodně nízké. Co je ale pravidlem, je to, že u prosperujícího těhotenství se HCG zdvojnásobuje každé 2-3 dny. Takže když tě naberou dvakrát za sebou, tam máš celkem jasnou představu o tom, jestli je to OK nebo ne. U mimoděložního stoupá podstatně míň.
Tak já přidám svou zkušenost, jsem též po mimoděložním těhotenství letos v lednu. Vejcovod mi nebyl odebrán, takže když jsem zjistila // okamžitě jsem volala k Dr. jestli se na mě podívá. Těhotenství jsem zjistila 17.8. poslední MS 19.7. ještě ten den jsem si jako samoplátce nechala zjistit HCG v krvi bylo 270, k lékaři jsem byla objednaná 21.8., ten den jsem si znovu nechala jako samoplátce určit hladinu HCG, takže ten den kdy jsem šla k lékaři jsem měla HCG 1691, což bylo za 3-4 dny od posledního odběru. A přesto na UTZ nebylo skoro nic vidět, jen jakési prosvětlení. Dr. mě tedy chtěl za 3 dny vidět znovu, na HCG jsem už nešla, byla vidět už dutinka s tvořícími se vnitřními strukturami, ten den jsem dle MS byla 5+1 dle UTZ 4+5. Stačí aby ovulace byla o 3 dny posunutá a už to hraje velkou roli. Teď momentálně čekám na UTZ v 7 týdnu zda se rozběhne srdíčko.
Jinak u mimoděložního to opravdu roste buď pomalu, nebo to rychle nastoupá a pak to začne pomalu klesat, což jsem měla já.
Tak ja som dnes 5+4 po IVF.
24.8. som mala HCG 160.98-4+2, 31.8.HCG 279.7- 5+2.nie je v 5+2 malo HCG 279??samozrejme na UTZ nebolo nic vidiet.mam citlive prsia a pobolieva ma podbrusok.na kontrolu do car idem az o dva tyzdne. ![]()
Mixy, tak co, co dnešní hodnoty, něco nového? Jak ti je, jak se cítíš? Myslím na tebe ![]()
@katulka3010 píše:
Tak ja som dnes 5+4 po IVF.
24.8. som mala HCG 160.98-4+2, 31.8.HCG 279.7- 5+2.nie je v 5+2 malo HCG 279??samozrejme na UTZ nebolo nic vidiet.mam citlive prsia a pobolieva ma podbrusok.na kontrolu do car idem az o dva tyzdne.