Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jen kdž už jsme v téhle smutné diskuzi, pomalý růst HCG značí neprosperující těhotenství nebo právě mimoděložní, a riziko mmoděložního je u IVF zvýšeno až na 5% takže mě celkem zaráží postup tvého Caru, kam, že to chodíš? Buď tam jdi, že tě pobolívá břicho, nebo zajdi jako samoplátce na krev, stojí to kolem 200,– bude celkem jasno, pokud budou hodnoty nízké, nezdvojnásobené, ale porostou, není tto úplně v pohodě, bohužel ![]()
Ahoj, kazda jsme jina a ne kazdy se da radit do tabulek. Ja mam prvni dite po IVF takze jsem vedela presny datum poceti a HCG hodnoty jsem mela nizke mimo limity, narust rozhodne nebyl dvojnasobny, na UTZ bylo vse videt taky pozdeji. Proste melo embryo pomalejsi narust a nakonec to dohnalo a pak uz rostlo ukazkove. Nadeje je vzdycky. Za par dni uz muze byt na utz neco videt.
@bubli v ktorom tyzdni nasli srdiecko??v piatok som bola 5+2 a nebolo vidiet vobec nic, len dr. vravela, ze je dost zvecsena sliznica.
Katulko, 5+2 je brzy, srdíčko naskakuje a začín tlouct 22. den po oplodnění nejdřív, IVF je zvláštní, nikdo neví, co to embryo dělá a jak se chová. Zvětšení sliznice je jasná, bereš přeci estrofem, ne? Moc bych ti to přála, moc moc, hodnoty jsou nízké, budiž, ale nárůst o týden ani ne 2×, to je na hraně, bohužel. Nicméně zázraků je všude spousta.
@katulka3010 tak jsem zkusila pohledat jak to presne bylo a prvni utz byl 5+4, to byl pouze vacek. Sam doktor mi rikal, ze ho jeste necekal, kvuli mym nizkym hodnotam, mela jsem jen 400j. Srdicko se objevilo 6+4. Zvetsena sliznice je dobry znameni, kdy jdes na utz priste?
Jinak tohle byly moje hodnoty HCG (mela jsem ET s PK - 5denni embrya):
11. den po ET - 47,19
14. den po ET - 126
16. den po ET - 228
21. den po ET - 420
@bubli tak to ja som bola iba 2× na krv.
14.den po ET - 160,98
21.den po ET - 279,7
tiez som mala ET s PK.OPU v pondelok, ET v piatok.
Terinka4444: Ahojky dneska jsem na odběrech nebyla až zítra. Hned jak se něco dozvím tak ti dám vědět
akorát mě dneska oproti včerejšku bolí břicho, jako kdybych měla namožené svaly, tak nevím…
@mixy Taky jsem zvědavka jak to dopadne, zítra ti budou dělat i ultrazvuk?
@mixy Tak zas bolest jak od namožených svalů je normální
tak to třeba fakt bude jen mladší ![]()
@katulka3010 tak to je fakt nizky
, ale uvidis mala sance je porad. Drzim pesti.
@mixy Bud v klidu me taky strasili mimodeloznim…Ale vim kdy jsem otehotnela, merila jsem bazalni teplotu…Opravdu i u me cekali, na UTZ je neco videt az kolem 1000 jednotek, drív ne!!! Hcg by se melo kazde dva dny zdvojnasobit…A nemusi byt tabulkove, kazda to mame jinak dulezite je aby tam ten 2 násobny nárust +- byl..Odbery by ti meli delat ob den…Ja taky lezela ze zacatku v nemocnici… ![]()
@katulka3010 nechci te znepokojovat ale tvoje hcg nenarusta dvojnásob jak by melo..14 den jsi mela 161j, 16den uz by to melo byt 322j, 18 den 644j, 20den 1288, a ten 21 den cca kolem 2000jednotek ![]()