8 let na rodičovské - minimum hlídání. Má to některá taky tak?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
4.8.18 06:58

A co jsi čekala když jste ty děti vyráběli jako cvičky? Že není hlídání jsi musela zjistit nejdýl u druhého. Proč si večer když děti usnou nedáš tu vanu nebo radlera? Já dobu po usnutí měla jenom pro sebe a dost mě to nabíjelo. Mohla by přijít nějaká holčina pohlídat a ty můžeš vypadnout z baráku do toho bazénu, na procházku, na cvičení, … Co to má jako za smysl nehnout se 15 let od dětí ani na krok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
4.8.18 07:11

Mám podobné pocity, chůvu bych nikdy nechtěla. Bude líp. Já mám dva kluky, mladšímu rok a půl a většinou mi po usnutí do dvou hodin volá… takže málokdy vypadnu.. většinou na nákup jídla… ale spíš táhnu sebou minimálně staršího triletaka. Pořád kojím. Staršího do dvou let a mladšího plánuju podobně. Až budou spát oba celou noc tak se snad konečně někam trhnu. A doufám že s mužem…ten můj je taky vytížený… někdy mám vztek že jsem doma uvázaná ale většinou to přejde a zase se to otočí…já se třeba hrozně netěším do práce… nedělej si nic z poznámek kolik máte dětí, mmch tři není tolik taky to plánujeme. Depku má občas každý :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
4.8.18 07:17

Ty deti sis neudelala sama.nejsi samosprašná.tak ať manžel vytáhne hlavu ze zadku a o svoje deti se taky stara.timhle tempem se akorat tak zhroutis a bude na vsechno sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
4.8.18 07:22

Mám pocit, že se už 8 let musím pořád krotit, kontrolovat, jestli jdu dětem dobrým příkladem, nemůžu si lehnout do vany, jít si zaběhat, najíst se v sedě déle jak 10min. Nemůžu jít třeba plavat. Nemůžu se jít podívat do obchodu a koupit si nové šaty. Pro děti totiž většina těch věcí není. V obchodě se ukrutně nudí a chtějí pryč, plavat v hlubším bazénu a děti nechat někde samotné čekat, to nepřipadá v úvahu, zasmát se nahlas, dát si Radler, říct sprosté slovo, když jsem nazuřená, nebo se jít na 10min proběhnout ven, zúčastnit se slučáků ze ZŠ, nebo SŠ atd., to nemám možnost dělat. Upřímně, zbláznila bych se. Proč si nemůžeš lehnout do vany, dát skleničku, zasmát se nahlas? Nemyslím to ve zlém, ale hodně ti to vlezlo na mozek. Viz i ta historka s nákupním vozíkem. A když už to vše děláš pro děti, tak se zamysli, jak to budou ony vnímat, až v patnácti ukážou takovou švihlou mámu. Tlustou, neschopnou a visící jen na dětech. Začni taky trošku žít i svůj život, tím vůbec své děti o nic neochudíš. Naopak, budeš pro ně i vzor a budeš je moci třeba naučit i víc a zajímavého, než takováhle šedomyš domácí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3145
4.8.18 07:29

A myslíš, že je pro děti lepší, když je hlídá babička, kterou to otravuje nebo nějaká slečna na hlídání, která má elán, nadšení a hlídat děti ji baví?
Postavila sis kolem sebe pevnou hradbu ze samých nesmíš pro sebe a teď se divíš, že se nemůžeš hnout. Proč by sis nemohla dát Radlera? Vanu? Já to vždy při ukládání dětem řekla, jdu do vany, nehodlám vylézat kvůli blbostem. V nejhorším někdo přiťapkal, vyčůral se a zas zmizel do postele.
Proč by sis nemohla jít na půl hodiny zaběhat, když chlap přijde z práce, oni mu ručičky neupadnou.
Je to náročné, ale ty si to ještě komplikujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
4.8.18 07:45

Ja vidím největší problem v tom, ze se pred detmi pretvarujes a nejsi to TY. A nevědomky jim vstepujes dost smutný vzor maminky - uhnana, upocena, na vaze pribirajici neveselá osoba, co se obětovala pro rodinu. Co blbnes? Opravdu chceš, aby jsi pro ne byla takovýto vzor? A proc se nemůžeš v klidu najíst? Promiň, ale to by mělo byt tve výsostné právo, a i malé deti tohle chápou. Nevidim důvod omezovat sve základní potřeby kvůli dětem - tim jim jasně ukazujes, ze na tobe nezáleží a mozna právě proto jsi ,,jen matka”, jak píšeš. Ja jsem přesvědčena, ze je lepší byt proste sva, bez pretvarky, a to znamená uspokojit sve potřeby jako jídlo, vana, relax. I kdybys mela dětem pustit na hodinu pohádku a zasit se do ložnice s knihou. A klidne i říct sprostý slovo, kdyz potřebuješ. Deti jsou ucenlive a chapave, klidně potom muzes říct ,,omlouvam se, ale ja proste musela upustit paru. Tohle slovo prosim neopakujte na veřejnosti, neni to slušné.”.....nebo neco takovýho. Myslim, ze je chyba, kdyz si rodiče pred detmi hrají na ,,lepší” nez jsou. Deti to sakra rychle prokouknou a stejne se všechna sprostá slova naučí i jinde. Ale ze zkusenosti - co neni zakázané a tabu, to neni extra zajímavé ;) no každopádně preji hodne síly. Měj se rada a bud trosku sobec, vždyť na to mas nárok :hug:

• Citovat
  • Upravit
210
4.8.18 07:47

a proc nemůžeš pit Radlera s detma???? ne vazne… chuvu chuvu chuvu a hlavne - zbavit se syndromu matky trpitelky. deti ti to stejne za par let omlati o hlavu a ty zjistíš ze nemas nic. Ja mam teda 2. manzel normalne pohlídá, chůva obcas taky ( jo chodím ven sama malo ale vim ze muzu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.8.18 07:50

nejmladší na dvě dopoledne do mateřského centra a těm starším pustíš pohadku a ty už chápou promiň ale jím, čtu si, koupu se … Manžel maka, ale dva dny v týdnu může převzít péči od9-10 večer (relativně jenom uspávání) a ty si zajdeš zaběhat, do vany… :nevim: :kytka:

Zas mě tak napadá :think: Tohle mi směřuje opět k tomu :je mi 35, děti odrostle a zjišťuju, že s manželem žijeme vedle sebe, nic nepodnikame, nic jsem nezažila, mám mizernou práci :,(

Proč tu na emimi nikdy nečtu příběhy je mi 42 jsem 7 let vdaná, pět let na mateřské a jsem ze všeho „zoufalá“ U tomto věku jsou samozřejmě častější diskuze o snažení než u maminek 20+ ,ale deníčky Prázdná náruč SE nevyhýbají ani těm mladým.

No až zas bude diskuze, že ve 20 nejlíp s prvním přítelem chci dítě, napíšu tam svoje. A můžete se tam do mamin 35+ obouvat jak chcete :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
4.8.18 07:56

Jsem doma 6 let, teď čekáme třetí, takže další 3 roky jsou jisté :oops: :lol: a teda hlídání mám od tchyně taky jen když potřebuju něco zařídit, doktor atd, a stejně když můžu, beru děti s sebou.. My teda hodně vejletime i s mužem všichni, takže se nenudime a pořád něco zažíváme :nevim: dovolená u moře každý rok.. Občas muž večer pohlídá a já můžu někam vyrazit, párkrát jsem byla, ale už mě to ani nebaví.. O půlnoci už jsem zralá do postele, ne-li dřív :lol: alkohol mi nedělá dobře, ponocovani taky ne, tělo pak další den stávkuje. Takže už ani nikam nechci a jsme spolu všichni doma ;) u tebe je to horší, máte 4 děti a brzo po sobě, takže chápu horší situaci.. Pokud máš možnost chůvy a i peníze na ní, tak bych neváhala, ale říkám, je dost možný že tě ten večer někde se společností ani nebude bavit a v 10 vytuhnes uprostřed rozhovoru :lol: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
4.8.18 07:59

A jinak běhat teda chodím večer když muž pohlídá a nebo si zacvičim přes den i s dětma ;) to je asi můj jediný koníček no, pohyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
4.8.18 08:02

Mně přijde, že sis ty děti snad udělala sama se sebou :roll: Ten manžel to nevidí, jak se cítíš? Přece není v práci pořád!! Kde jako tráví čas, který není v práci? V hospodě? Ty asi nebudeš zrovna emancipovaná :mrgreen: Zapoj víc manžela, když nechceš chůvu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
4.8.18 08:14

chuvu, minimálně jednou ale spíše dvakrat tydne. Jinak mam tedy jen dvě děti, ale jsem tu skoro nonstop sama - a relaxuji proste večer. V devět, když vytuhnou, si udělám neco dobrého, naleju vino, zapnu komp a jdu parit :mrgreen: pak milování a spát. Musíš si najít nějaký ventil, co te udrží v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5283
4.8.18 08:24

Takze kolik je tem detem? 7,5 a 2? To si klidne muzes dat vanu nebo radlera :nevim:. Podle me to prehanis a snazis se byt dokonalou matkou, kterou ovsem nikdy nebudes, protoze jsi porad v kreci. Zapojila bych chlapa a nebo najala chuvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
4.8.18 08:31

Tvoje pocity jsou normální a naprosto opodstatněné … Řešení je jen jedno někdo musí děti občas pohlídat a ty si doprej čas pro sebe. Určitě je hezké mít velkou rodinu,ale proč hned 4deti,tak rychle po sobe :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
4.8.18 08:40

NEchápu, proč nemůžeš dělat tyhle věci: zasmát se nahlas, dát si Radler, říct sprosté slovo, když jsem nazuřená, nebo se jít na 10min proběhnout ven, zúčastnit se slučáků ze ZŠ, nebo SŠ atd., to nemám možnost dělat.

Proč nemůže manžel pohlídat a ty si jí koupit šaty nebo na sraz.
Děláš si to sama :nevim:
Proč nemůžeš mít na pár hodin chůvu?
Pokud chceš být stachanovec, ok, ale pak si nestěžuj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík