...a nemusíme pracovat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
29.1.15 15:08
@boball píše:
@Ali-Ali Ano,úplně vážně si myslím, že by to měla být povinnost každého zdravého člověka.

ukaz mi jedinou zemi, kde to funguje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
29.1.15 15:10
@rokris píše:
Hezké odpoledne přeji. :kytka:
Myslíte si, že je dobře, že nemusíme pracovat? Tedy, přesněji řečeno, živit se prací?Přemýšlím, kam to povede. Vím, že práce je nedostatek, to je na jiné téma. Vidím kolem sebe pořád víc příživníků, jenom se jim tak už neříká. Dospělí, kteří beztrestně a nestoudně těží z lásky stárnoucích rodičů. Myslíte si, že je dobře, že nemáme pracovní povinnost?
:think: :think: :think:
herdek… co dělám blbě? 8o
Práce mám dvě.. asi dělám ještě za někoho :nevim:
Upřímně, nevím kde to žiješ nebo v jakém prostředí se pohybuješ, ale nemám ve svém okolí nikoho, kdo by žil na něčí úkor a těžil z něčí lásky :nevim: všichni bud pracují a vydělávají si..
K tomu zbytku - pokud se ti stárnoucí rodiče nechají využívat je to i o nich o tom jak své nezdárné dospělé dítě vychovali, jaké hodnoty mu předali…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.1.15 15:11
@Tinuvien píše:
To je zn. ideál. Ale než se tam dostanem… A i kdyby to šlo, tak bych práce stejně nenechala.

já bych si ji třeba ubrala a víc se věnovala dítěti. Nebo bych dělala pro charitu.

Než se tam dostanem… AŽ SE TAM DOSTANEM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
29.1.15 15:11

@Ali-Ali proč bych ti měla ukazovat nějakou zemi? Byla položena otázka, je to dobře nebo špatně. Dle mého názoru je to špatně, protože je čím dál tím víc lidí kteří pracovat mohou ale nechtějí a musí je logicky tedy živit jiní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
29.1.15 15:13

@boball je dobře, že každý je svého štěstí strůjce… (jak to bylo dál?…,…, i vlakvedouce? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1040

Jo byly to krásné časy, když člověk měl práci jistou. Bezdomovců málo. lidé si vzdájemně více pomáhlali, nebyl tak častý hon za mamonem. jenže takový stav bohužel není trvale udržitelný, hospodářství nefunguje dobře, pokud je nastavována umělá předzaměstnanost. Mi by se to také více líbilo než teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350

@boball ano a když je neživí rodiče, živí je stát prostřednictvím sociálních dávek a tím pádem my všichni pracující… takže nejen rodiče, ale velká část nás ostatních… jako vždycky jsem chtěla mít velkou rodinu, ale tak velkou zase fakt ne… stačí mi ty čtyři děti, ne nějaké čtyři miliony ;) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
29.1.15 15:17
@omites píše:
já bych si ji třeba ubrala a víc se věnovala dítěti. Nebo bych dělala pro charitu.Než se tam dostanem… AŽ SE TAM DOSTANEM

No, já dělám z domu, dětem se věnuji dost. Když jsou doma nebo nemocní, tak uberu nebo večer… Furt mi hlodá, jaké by to bylo pracovat od-do, ale zatím do toho asi nepůjdu. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
@Regina Hero píše:
@boball ano a když je neživí rodiče, živí je stát prostřednictvím sociálních dávek a tím pádem my všichni pracující… takže nejen rodiče, ale velká část nás ostatních… jako vždycky jsem chtěla mít velkou rodinu, ale tak velkou zase fakt ne… stačí mi ty čtyři děti, ne nějaké čtyři miliony ;) :mrgreen:

tak na to staci omezit socialni davku pouze na zdravotne ci jinak znevyhodnene skupiny. na to neni treba, aby zakonem byla prikazana prace.
ja jsem ted doma s 2 detma, nepobiram nic, zivi me manzel. zivil me ale i driv, nez jsem deti meli. nejak nechapu, proc by to melo byt nezakonne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rokris
@jdukolem píše: :think: :think: :think:
herdek… co dělám blbě? 8o
Práce mám dvě.. asi dělám ještě za někoho :nevim:
Upřímně, nevím kde to žiješ nebo v jakém prostředí se pohybuješ, ale nemám ve svém okolí nikoho, kdo by žil na něčí úkor a těžil z něčí lásky :nevim: všichni bud pracují a vydělávají si..
K tomu zbytku - pokud se ti stárnoucí rodiče nechají využívat je to i o nich o tom jak své nezdárné dospělé dítě vychovali, jaké hodnoty mu předali…

No, žiju v běžném prostředí. :) Moje dospělé dítě pracuje. Jen se ptám, zda je dobře, že se pracovat nemusí, že je na každém, jakým způsobem se živí…

• Citovat
  • Upravit
15097
29.1.15 15:18

@Regina Hero Asi tak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.1.15 15:19
@rokris píše:
Není to vždy chyba rodičů, aspoň dle mých zkušeností. Byť oni jdou tím nejlepším příkladem, mají doma příživníka, ale kromě něj i pracující potomky.

tak proč si toho přížívnika drží doma? pokud je sopělý mohou mu říci pááá
nebo, aby to nebylo tak tvrdé, tak požadovat něco jako nájem, prostě, aby přispíval na domácnost, ať si své jídlo kupuje sám…
Já v tom vidím chybu rodičů (a když ne chybu, tak prostě zodpovědnost rodičů, že s tím nic nedělají, že toto svému dítěti trpí)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
29.1.15 15:20
@rokris píše:
No, žiju v běžném prostředí. :) Moje dospělé dítě pracuje. Jen se ptám, zda je dobře, že se pracovat nemusí, že je na každém, jakým způsobem se živí…

ano já myslím, že to dobře je.. každý má svou volbu jak bude žít.. představ si, že hodně peněz zdědíš, a nebo dobře investuješ.. teoreticky pracovat nemusíš, ale podle zákona bys musela, jinak postih za příživu..a já se ptám proč k čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26247
29.1.15 15:20

Proč mi nikdo neřekl, že nemusím??? :zed: já blbka jsem myslela, že mě práce živí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6842
29.1.15 15:21
@rokris píše:
Jen se ptám, zda je dobře, že se pracovat nemusí, že je na každém, jakým způsobem se živí…

ANO, pokud je to legální, tak je každého věc, jakým způsobem se živí :think: (můj názor)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová