Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
O ty tipy jsem se snažila, ale koukala na mě právě tím stylem, že mu „chudáčkovi“ nic nedopřejeme.
a jakou představu dárků máš ty a jakou tchýně? ![]()
@Verunecka289 haha, moje tchánovci synovi asi rok říkali chlapečku, tak byli v šoku z toho, že jsem nedala jméno, jaké si přáli ![]()
Tak něco necháte u babičky, no
Zbytečné to samozřejmě je, ale stejně s tím nic neuděláš. Předpokládám, že jsi jí to takto řekla, i s tou autosedačkou a jestli to chce stejně koupit, tak je to naprosto mimo tvoji vůli - koupí to stejně, tak proč se s tím budeš rozčilovat ![]()
Hele, kdyby zas nekoupila nic, tak se vám to zase líbit nebude, takže bud ráda že mu něco koupí. moje holka měla 4roky min. týden a co myslíš že od nich dostala? NIC, prej nemájí peníze, co myslíš že udělala před 14dnama, nemají prej love, ale nakoupit vlnu pro svého oblíbeného vnoučka udělala svetry, to plete snad každej měsíc, ale já si prostě musím koupit vlnu sama na obě holky. a to furt do ně se. e kokina, na Vánoce prej nemáme s ničím počítat, prostě na to prej nemají peníze(na vnoučata),takže co je lepší-tchyně co nakoupí dárky, se kterýma si kluk pohraje třeba později až povyleze nebo tchyně co na vnoučata kašle a vráží peníze jen do jednoho?
Lepší není nic, tchyně se obvykle nezavděčí ničím, i kdyby se na hlavu postavila - všecko je špatně ![]()
@Angua to bych zase neřekla
než jsme se s mužem vzali tak byla naprosto v podhodě bydleli jsme tam asi dva roky a všechno bylo v pohodě až jsem si říkala že budu mít suprovou tchýni
až co jsme se odstěhovali a po svatbě to de všechno do kytek asi jsem mrcha co odvedla mamánka a udělala z něho dospělou samostatnou bytost
![]()
Na počet dárků bych se vykašlala. Prostě ať mu dá, co uzná za vhodné, pokud se ti to nebude líbit, tak bych zvolila taktiku: to necháme u babičky, ať si tu máš taky s čím hrát. Případně doma schovat a dávkovat. Přece jen za chvíli budou chodit kamarádi, tu a tam se něco rozbije, ztratí a zničí, tak bude jen dobře, že toho je víc.
Jinak procházky bych se nebála, pokud bude trošku slušně (nebude vánice a -10°C), tak mu 2 hodinky venku neuškodí, spíš naopak. Máte nějaký cíl cesty, kde se ohřeje, což je taky fajn…
Upřímně mám raději návštěvy u tchýně, než když ona chodí k nám, protože navaří, obslouží, syn má změnu prostředí, což ho unaví a pak lépe spí a hlavně mi nepindá, co bych měla udělat, co se jí tu nelíbí a nemusím kvůli ní speciálně péct a uklízet.
Najdi si na tom pozitiva, ať tam nejdeš preventivně nakrklá, protože to se snáz něco semele ![]()
@ivana-domca píše:
a jakou představu dárků máš ty a jakou tchýně?
Malýmu se líbí Čmeláci, tak jednoho z nich, kostky na stavění věží a něco do vany. To jsou moje představy. No a její představy jsou odrážedlo, k tomu velká tatra, mluvící hrnec a pes od fishher price, chodítko atd atp. Prostě vše co kupuje její kolegyně vnukovy. Připadá mi to naprosto zbytečný.
@AdaNaty píše:
Hele, kdyby zas nekoupila nic, tak se vám to zase líbit nebude, takže bud ráda že mu něco koupí. moje holka měla 4roky min. týden a co myslíš že od nich dostala? NIC, prej nemájí peníze, co myslíš že udělala před 14dnama, nemají prej love, ale nakoupit vlnu pro svého oblíbeného vnoučka udělala svetry, to plete snad každej měsíc, ale já si prostě musím koupit vlnu sama na obě holky. a to furt do ně se. e kokina, na Vánoce prej nemáme s ničím počítat, prostě na to prej nemají peníze(na vnoučata),takže co je lepší-tchyně co nakoupí dárky, se kterýma si kluk pohraje třeba později až povyleze nebo tchyně co na vnoučata kašle a vráží peníze jen do jednoho?
@Billi píše:
Na počet dárků bych se vykašlala. Prostě ať mu dá, co uzná za vhodné, pokud se ti to nebude líbit, tak bych zvolila taktiku: to necháme u babičky, ať si tu máš taky s čím hrát. Případně doma schovat a dávkovat. Přece jen za chvíli budou chodit kamarádi, tu a tam se něco rozbije, ztratí a zničí, tak bude jen dobře, že toho je víc.
Jinak procházky bych se nebála, pokud bude trošku slušně (nebude vánice a -10°C), tak mu 2 hodinky venku neuškodí, spíš naopak. Máte nějaký cíl cesty, kde se ohřeje, což je taky fajn…
Upřímně mám raději návštěvy u tchýně, než když ona chodí k nám, protože navaří, obslouží, syn má změnu prostředí, což ho unaví a pak lépe spí a hlavně mi nepindá, co bych měla udělat, co se jí tu nelíbí a nemusím kvůli ní speciálně péct a uklízet.
Najdi si na tom pozitiva, ať tam nejdeš preventivně nakrklá, protože to se snáz něco semele
Jenomže „problém“ je tam že nechci aby byl vvysloveně rozmazlovanej tím nejdražším a nejmodernějším, co zrovna mrkne z reklamy. Prarodiče nejsou nejmladší a peněz za dárky pro něj pro ně není škoda. To chápu. Ale nechci se dostat do situace co když mi ho „zkazí“ a pak to bude vyžadovat i po nás standart co je u babičky a když nekoupíš ty koupí babička a babičku za to mám raději. Chci z něj vychovat skromnýho člověka co si bude věcí vážit.
@Anonymní píše:
Malýmu se líbí Čmeláci, tak jednoho z nich, kostky na stavění věží a něco do vany. To jsou moje představy. No a její představy jsou odrážedlo, k tomu velká tatra, mluvící hrnec a pes od fishher price, chodítko atd atp. Prostě vše co kupuje její kolegyně vnukovy. Připadá mi to naprosto zbytečný.
tak to má tchýně zase docela vkus na dárky. Pokud to fakt koupí, poschovávala bych to a pak mu to dala postupně. A třeba i k svátku a narozeninám. A tchýně ať nakupuje, když chce. Vy ušetříte za dárky a můžete ty prachy investovat do autosedačky.
Fakt buď ráda. Jsou tchýně, které nekupují nic a nebo levně šunty z tržnice!
@Janik101 píše:
tak to má tchýně zase docela vkus na dárky. Pokud to fakt koupí, poschovávala bych to a pak mu to dala postupně. A třeba i k svátku a narozeninám. A tchýně ať nakupuje, když chce. Vy ušetříte za dárky a můžete ty prachy investovat do autosedačky.Fakt buď ráda. Jsou tchýně, které nekupují nic a nebo levně šunty z tržnice!
Jenomže jak mu to chceš poschovávat, když to u nich dostane uvidí to a pak to bude chtít.
@Anonymní píše:
Jenomže „problém“ je tam že nechci aby byl vvysloveně rozmazlovanej tím nejdražším a nejmodernějším, co zrovna mrkne z reklamy. Prarodiče nejsou nejmladší a peněz za dárky pro něj pro ně není škoda. To chápu. Ale nechci se dostat do situace co když mi ho „zkazí“ a pak to bude vyžadovat i po nás standart co je u babičky a když nekoupíš ty koupí babička a babičku za to mám raději. Chci z něj vychovat skromnýho člověka co si bude věcí vážit.
Je ještě malej a věř tomu, že děti brzo pochopí, o co jde. Mám „synovce“, kterému je teď 12 let. Má 2 babičky a jedna ho od útlého dětství zahrnuje dárkama (kupuje si ho - v 1. třídě dostal vlastní TV…), druhá tolik peněz nemá, tak si s ním hraje hry, chodí na výlety, vezme ho vlakem do kina nebo do Prahy na muzikál…
Hádej, kterou má raději ![]()
Myslím, že troška rozmazlování za strany babičky, nemůže ublížit, když jsou doma pevně nastavené hranice a mantinely… Nemusí dostat všechno najednou.
Plus bych byla opravdu ráda, že babička má vkus. Rozhodně lepší, než kdyby mu dávala xy šuntů z tržnice ![]()
@Anonymní píše:
hm, klobouk dolů před tvou tchyni, má přehled o hračkách
Náhodou pes a mluvící hrnec jsou perfektní hračky, na odrazedlo a tatru je sice brzo, ale to můžeš schovat. Až na to choditko, to by se mi nelíbilo, jinak bych vůbec neměla žádné námitky proti hráčkám, které chce koupit ![]()
@Anonymní píše:
hele s tím ale nic neuděláš, akorát tě bude nenávidět tchyně, nebo řekni manželovi at to s ní vyřídí, když tebe neposlechne
@Anonymní píše:
Jenomže jak mu to chceš poschovávat, když to u nich dostane uvidí to a pak to bude chtít.
Je to malé dítě, za 2 dny neví, co má. My máme asi 10 hraček. 8 mám ve skříni a 2 v oběhu. Pravidelně vyndavám a uklízím. Když něco dostane, tak mu to nechám třeba týden, jak vidím, že už si s tím nehraje, tak šup do skříně a vyndám něco starého a jak si užívá neokoukanou věc…