Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Jenomže jak mu to chceš poschovávat, když to u nich dostane uvidí to a pak to bude chtít.
je mu 9 měsíců, takže neboj, že to bude vyžadovat.
Já na jednu stranu chápu, o to ti jde, ale na druhou stranu, věř, že si opravdu nemáš na co stěžovat. Pohledej tady diskuze o tchýních a zjistíš, že jí máš ještě zlatou.
A budu se znovu opakovat, ale tchýně má dobrý vkus na hračky. I psa i hrnec od FP má dcera taky (dostala ho k ročním narozeninám) a patří to mezi její nejoblíbenější hračky.
@Janik101 moje řeč. moje kupovala hračky u vietnamců a zakázala jsem ji to tak bud nekoupí nic nebo oblečení
@Billi píše:
Třeba je babička pokroková a chce koupit aktivní chodítko, na kterém nevidím nic špatného
to je něco jiného, já si okamžitě představila klasický choditko, kde dítě sedí a chodí v něm ![]()
@Anonymní píše:
Jenomže „problém“ je tam že nechci aby byl vvysloveně rozmazlovanej tím nejdražším a nejmodernějším, co zrovna mrkne z reklamy. Prarodiče nejsou nejmladší a peněz za dárky pro něj pro ně není škoda. To chápu. Ale nechci se dostat do situace co když mi ho „zkazí“ a pak to bude vyžadovat i po nás standart co je u babičky a když nekoupíš ty koupí babička a babičku za to mám raději. Chci z něj vychovat skromnýho člověka co si bude věcí vážit.
Ale prd, to jsou už samonasírací katastrofické scénáře, prcek z toho nemá rozum a pokud nemáte v rodině nějaké patologické vztahy, tak mi nepřijde nic špatného, že prarodiče koupí něco víc.
Dárky jsou to náhodou pěkné, odrážedlo využije pak na jaře venku, tatru taky… Ber to tak, že je natěšená - jestli bude postupovat takovým tempem, tak jí brzo dojdou nápady, protože ve třech letech zjistí, že klukovi už nemá co koupit ![]()
@Verunecka289 píše:
@Angua to bych zase neřeklanež jsme se s mužem vzali tak byla naprosto v podhodě bydleli jsme tam asi dva roky a všechno bylo v pohodě až jsem si říkala že budu mít suprovou tchýni
až co jsme se odstěhovali a po svatbě to de všechno do kytek asi jsem mrcha co odvedla mamánka a udělala z něho dospělou samostatnou bytost
![]()
Tak jsem to nemyslela - moje tchyně je třeba super, fakt co řeknu(em), to respektuje a tak. Spíš to myslím obecně - podívej se tu na diskuze - tchyně k nám chodí málo / chodí moc (přitom frekvence je v obou případech stejná) nekupuje dárky / kupuje moc dárků, chce furt hlídat / nepohlídá… Docela se děsím toho, až budu tchyně
Furt jsem spoléhala na to, že si malý snad žádnou megeru nepřivede, ale jak to tak kolem sebe pozoruju, člověk si nemůže být nikdy jistý ![]()
Hele, stejně se nevyhneš tomu, aby dárky kupovala…babičky prostě mají tendenci rozmazlovat, páč fázi vychovávání již mají za sebou (když kouknu na sebe, tak mé máti se tato fáze moc nevyvedla
) …tak ať to klidně koupí, ale řeknete (předesílám, že tchyni, dítěti je to v tomto věku někde), že to donesl ježíšek k babičce, tak to taky zůstane u babičky, aby si vnuk měl s čím hrát…
@Angua píše:
Tak jsem to nemyslela - moje tchyně je třeba super, fakt co řeknu(em), to respektuje a tak. Spíš to myslím obecně - podívej se tu na diskuze - tchyně k nám chodí málo / chodí moc (přitom frekvence je v obou případech stejná) nekupuje dárky / kupuje moc dárků, chce furt hlídat / nepohlídá… Docela se děsím toho, až budu tchyněFurt jsem spoléhala na to, že si malý snad žádnou megeru nepřivede, ale jak to tak kolem sebe pozoruju, člověk si nemůže být nikdy jistý
souhlasím
![]()
mám taky super tchyni, vidíme tak 1× za měsíc, bydlí od nás dál a mají auto, my by jsme museli vlakem a s ditetem, které v kočárku nespí a teď ještě ke všemu těhotná se vlakem fakt tahat nebudu. Mého staršího syna, kterého mám s exmanzelem berou jako vlastního vnuka. Deti si na víkendy neberou, oba pracují i v sobotu, tchán i v neděli, ale děti jsem si udelala já, ne oni, do ničeho nám nekecaji, řeknou svůj názor a tím to hasne. Na hračky se zeptají co mají koupit, tak to koupí, většinou i něco navíc…
@Angua no u nás to právě taky tak fungovalo až před svatbou to dokonce zašla tak daleko že nám za zády přeobjednala cukroví - pak řekla našim ať nám to řeknou
právě že nás přestala respektovat a začla jednat za nás za našima zádama… jinak je jasný že pro každýho je v pořádku něco jinýho ale říkám někdo je na tom třeba ještě hůř a naštěstí jsme se přestěhovali do jiné vesnice a nemají auto a i kdyby měli tak by stejně nemohli jezdit - maželův otec chlastá od rána do večera - takže zase na druhou stranu jsem ráda že je vidím jen když tam jedeme a i tak je to na mě upřímně někdy moc
a řešení v nedohlednu a až bude malej tak to se asi zamknu doma a nebudu brát telefony
![]()
@Billi píše:
Třeba je babička pokroková a chce koupit aktivní chodítko, na kterém nevidím nic špatného
Pokroková fakt není. A myslím si, že stěžovat si aji mám na co, když pomineme tohle, s dárky, tak je tam spoustu věcí. Který nejsou OK. Ale o tom jsem tu psát nechtěla a nechci. A chodítko fakt myšleno „klasika“, jelikož aktivní doma máme a to se jí nelíbí protože se chudinka u tohohle chodit prý nikdy dle ní nenaučí.
Hracky su to fajn, choditko predsa pouzivat nemusis a niektore maju vyndavaci pultik a s tym si moze hrat, podla mna takto male dieta neznici, chapem ze sa ti to nepaci lebo nie je po tvojom ale toto mi pride hon na carodejnice, ![]()
@pata308 píše:
Hracky su to fajn, choditko predsa pouzivat nemusis a niektore maju vyndavaci pultik a s tym si moze hrat, podla mna takto male dieta neznici, chapem ze sa ti to nepaci lebo nie je po tvojom ale toto mi pride hon na carodejnice,
Možná je to hon, možná není, ale neměla by být výchova dítěte kontinuální proces plný spolupráce ze všech zúčastněných stran? A když je mi stále naznačováno jak jsem neschopná matka, která mu chudinkovi nic nedopřeje, tak to hon na mou osobu není?
@pata308 píše:
Hracky su to fajn, choditko predsa pouzivat nemusis a niektore maju vyndavaci pultik a s tym si moze hrat, podla mna takto male dieta neznici, chapem ze sa ti to nepaci lebo nie je po tvojom ale toto mi pride hon na carodejnice,
A ano používat ho nemusím, ale v tom našem malým krcálku máme pak žít na stropě, když tu budeme skladovat co neupotřebíme?
@Anonymní píše:
A ano používat ho nemusím, ale v tom našem malým krcálku máme pak žít na stropě, když tu budeme skladovat co neupotřebíme?
tak ho nechaj u tchyne, ze doma ma aktivne tak ze u babicky bude mat taketo
mas vyriesene
@Anonymní píše:
Možná je to hon, možná není, ale neměla by být výchova dítěte kontinuální proces plný spolupráce ze všech zúčastněných stran? A když je mi stále naznačováno jak jsem neschopná matka, která mu chudinkovi nic nedopřeje, tak to hon na mou osobu není?
ja som sa to uz naucila ignorovat, vies moja tchyne je zaujimavy pripad, ked sme s manzelom spolu zacali tak mi vykrikovala ze ich chcem okradnut a to som pri tom minula vsetky uspory na riesenie ich dlhov…
ked musela dcera drzat bezlepkovu dietu tak k nam prestala uplne chodit, dovod, nebola ochotna pochopit, prisposobit sa pre zdravie dietata, stale sa snazila nacpat do nej nieco co nesmie aj ked vie ze koli zdravotnym problemom si davame pozor co dcera zje, trvalo to tak dva a pol roku, ohovarali ma po celej rodine..
tak mozno preto ma uz drobnosti nerozhodia, keby detom chceli kupit kvalitne hracky tak nepoviem pol slova.. vzdy dostaneme nieco co sa bojim nechat im aby si neublizili.. ale lepsi sa to,
vychovu si musis podla mna zariadit sama.. neda sa spoliehat na nikoho len ty a manzel a podla mna aj ked bude mat luxusne hracky moze byt skromny.. mozes s nim predsa nejake hracky buduci rok darovat dalsim detom, detsky domov, nemocnica a nepotrebujes asistenciu babiciek ![]()
@Verunecka289 chápu, moje mamka měla takovou tchyni, co jim stěhovala nábytek a přemalovávala koupelnu
Ale zase nikdy jsme tohle jako děti ve vztahu k babičce nepocítili, to si myslím, že by nebylo správné a byla by to škoda.
@Anonymní píše:
Pokroková fakt není. A myslím si, že stěžovat si aji mám na co, když pomineme tohle, s dárky, tak je tam spoustu věcí. Který nejsou OK. Ale o tom jsem tu psát nechtěla a nechci. A chodítko fakt myšleno „klasika“, jelikož aktivní doma máme a to se jí nelíbí protože se chudinka u tohohle chodit prý nikdy dle ní nenaučí.
To jsou ale normální věci, fakt. Moje mamka mívala některé takové předsudky taky, ale to si tak nemůžeš brát. Dřív to bylo jinak, doporučovaly se jiné věci - za 25 let budem za exotky zas my, s našima dnešníma radama
Chodítko bych klidně řekla, že nemáme kde doma mít, že by tu s tím neprojel (jestli máte malý byt, tak ani nebudeš lhát), ať si ho nechá kdyžtak u sebe - a ze těch pár minut na návštěvě se mu nic nestane, už je veliký (a za pár měsíců babi předvede, že se v pohodě naučí chodit i bez jakýchsi vynálezů
)