Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud jsi nemocná a necítíš se na to chodit do školy tak tě doplňkové zkoušky neminou. Já toto znám když jsem chodila na střední. Ty % tam hrozně lítají každým dnem.
@Anonymní píše:
Zdravím. Jsem na střední škole, a poslední dobou se strašně řeší absence. Pokud tedy mate aplikaci,,Bakalari,, Jsem nemocna, a chybim už 3 dny, a před tím jsem samozřejmě taky parkrat chyběla. No a teď mám proste 50% v matice už jsem chyběla 4× z 8hodin.. hrozny.. prosím poraďte mi, jak to mám spravit, mám strach, ze teď budu dělat doplňkovky..
Padesát procent absence není párkrát chyběla, ne?
Z mé zkušenosti, 30% absence už málokterý student dožene. A když, tak max jedno pololetní, to další to už neudýchá.
Pokud to chceš nějak napravit, nesedek k emiminu, ale k mailu a napiš matikáři o domácí práci a spolužákům o zápisy z hodin.
U nas byl limit zameskanlsti max 20% pak doplnky za 500, pokud se chybelo dyl nez tyden a mela jsem od lekare zpravu tak se to nepocitalo nebo kdyz jsi jelq mimp cr na delsi dobu nez tyden a mela jsi taky nejake potvrzeni
Záleží asi na škole, kam chodíš. Na mé střední škole byl šíleně benevolentní režim, takže tohle jsem nikdy neřešila. Ale určitě, se snaž chybět co nejmíň - myslím ve chvílích, kdy to můžeš ovlivnit. A pokud jsi nemocná, dones potvrzení od lékaře a dopředu profesory obepiš s omluvou a vysvětlením, případně se optej na nějakou práci navíc. Pokud budeš slušná a uvidí Tvou snahu, jistě Ti spousta z nich vyjde vstříc. ![]()
Tak do té školy chod. U nás je tolerovano 30%, pak musíš dělat zkoušky. Jejich rozsah určuje učitel, někde stačila jedna písemka, někde se zkouselo z látky třeba za 3 měsíce. Nebo ti v pololetí posunou klasifikaci a vysvědčení dostaneš, až si to doplnis.
To jsi nemocná nebo na to kasles?
@Anonymní píše:
Zdravím. Jsem na střední škole, a poslední dobou se strašně řeší absence. Pokud tedy mate aplikaci,,Bakalari,, Jsem nemocna, a chybim už 3 dny, a před tím jsem samozřejmě taky parkrat chyběla. No a teď mám proste 50% v matice už jsem chyběla 4× z 8hodin.. hrozny.. prosím poraďte mi, jak to mám spravit, mám strach, ze teď budu dělat doplňkovky..
Za tri mesice skoly jsi mela 8 hodin matiky? Wtf
@SAJ píše:
Padesát procent absence není párkrát chyběla, ne?
Z mé zkušenosti, 30% absence už málokterý student dožene. A když, tak max jedno pololetní, to další to už neudýchá.Pokud to chceš nějak napravit, nesedek k emiminu, ale k mailu a napiš matikáři o domácí práci a spolužákům o zápisy z hodin.
Proc bys to nedaval? Z nekterych predmet jsem tam nemusel byt klidne celej rok a v pohode jsem byl v obraze. Treba CJ, Dejepis, Zemepis byla pro me ztrata casu tam sedet
@Komsomol píše:
Proc bys to nedaval? Z nekterych predmet jsem tam nemusel byt klidne celej rok a v pohode jsem byl v obraze. Treba CJ, Dejepis, Zemepis byla pro me ztrata casu tam sedet
To protože jsi ze všech nejlepší, víš? ![]()
@Komsomol píše:
A sezení v té češtině ti evidentně dost chybí…
@SAJ píše:
To protože jsi ze všech nejlepší, víš?
Ne to nejsem akorat stejne jsem se vetsinou ucil doma a do skoly si chodil pokecat. Ten vyklad i kdyz je zajimavy tak jsem schoony vnimat tak prvni dve hodiny. Pak uz stejne nevnimam a pobyt tam nema zadny hlubsi smysl
@ProfZav píše:
A sezení v té češtině ti evidentně dost chybí…
Proc?
@ProfZav píše:
Protože tu ses doma doučit nestihl.
Z ceho tak soudis?