Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
já jsem ve fázi kdy vyhrožuju - teda není to tak často,spíš dělá scény u košíků (to je většinou už venku
) ,na zadek nedávám - venku je mi to blbé,ale prostě řeknu,že nepůjdeme k babičce nebo že jdu teda sama,že se zlobivýma holkama se bavit nebudu!zatím to pomáhá.
U nás zatím dobrý, ale uvidíme ,co bude dál..
Starší má vždycky období,kdy je třeba týden na zabití..zrovna teď tím procházíme, od minulýho úterku,tak už by to mohlo končit ![]()
Cmochy píše:
Holky vy byste mi mohly poradit… Dítě ještě nemám, ale má spousta kamarádek a probíráme i výchovu. Na spousty problémů bych řešení měla, ale nedovedu si předtsavit co dělat když:
Ve velkém obchodě si dítě lehne na zem, hystericky řve a kope kolem sebe!!!![]()
![]()
Jak se zachovat? Bojím se, že když půjdu dál tak dítě prostě nepřijde - v tom vzteku ani nebude vědět kde jsem. Když dostane na „prdku“ tak bude řvát ještě víc???
Jedno řešení mě napadlo… ale nejdřív bych chtěla znát váš názor, názor zkušených maminek
tohle je nejlepší ignorovat nebo odvést pozornost (ale mě to syn ještě nikdy neudělal tak nevím jestli by to pomohlo) ale záleží i na tvém momentálním rozpoložení
Alyss píše:
U nás zatím dobrý, ale uvidíme ,co bude dál..Starší má vždycky období,kdy je třeba týden na zabití..zrovna teď tím procházíme, od minulýho úterku,tak už by to mohlo končit
měli jsme minulý týden tohle období…a včera byl v pohodě a až dneska. Nevím, asi erupce na slunci ![]()
dnes u nás po očkování včera neřve jen na ruce
já už chci večer ![]()
pepuse píše:Cmochy píše:tohle je nejlepší ignorovat nebo odvést pozornost (ale mě to syn ještě nikdy neudělal tak nevím jestli by to pomohlo) ale záleží i na tvém momentálním rozpoložení
Holky vy byste mi mohly poradit… Dítě ještě nemám, ale má spousta kamarádek a probíráme i výchovu. Na spousty problémů bych řešení měla, ale nedovedu si předtsavit co dělat když:
Ve velkém obchodě si dítě lehne na zem, hystericky řve a kope kolem sebe!!!![]()
![]()
Jak se zachovat? Bojím se, že když půjdu dál tak dítě prostě nepřijde - v tom vzteku ani nebude vědět kde jsem. Když dostane na „prdku“ tak bude řvát ještě víc???
Jedno řešení mě napadlo… ale nejdřív bych chtěla znát váš názor, názor zkušených maminek
Mě to naštěstí holka nikdy nedělala. Odmalička je vedená k tomu, že se vztekáním ničeho nedocílí a bude to spíš pro ni ještě horší.
V obchodě bych se asi bála dát ji na zadek, aby na mě nezavolali policajty, takže bych ji tam nechala ležet, ať si dělá co chce a schovala bych se za roh, abych ji měla na oku, ale ona mě neviděla.
Alyss píše:
Tak jsem to zakřikla, už to začíná
ještěže jsem doma sama, můžu v klidu sedět na netu a vydýchávat ![]()
Alyss píše:
Tak jsem to zakřikla, už to začíná
Vztekání v obchodě:
No já jsem právě byla svědkem takového rozeřvaného hysterického chlapečka v obchodě. Maminka to nesla statečně, snažila se ho nejdřív uklidnit, ale nic nepomáhalo, pak ho plácla přes zadek - taky nepomohlo. Nakonec šla za roh, jakože odchází, a chlapečka to naštvalo natolik, že začal vše vyhazovat ze všech regálů!
No opravdu podívaná! Ale jako jak se všichni ti nakupující najednou zastavili a čuměli na tu maminku tak nevybíravým způsobem!!! No jako hrozný, šuškali si mezi sebou, ukazovali si na ní a na to dítě! No fakt děsný! Bylo mi jí hrozně líto! Jak to měla jako jinak vyřešit? ![]()
Jasně, záleží to hlavně na výchově, neřikám, že někdy dřív neudělala asi chybu. Ale i tak… takováhle situace… fakt mi jí bylo líto ![]()
Jaj, tak to bych se v pr.eli viděla, sbalila bych kluka, nákup nechala nákupem a dlooooouho bych se v tom obchodě neukázala.
A jak to teda dopadlo??
Teda, do roka a do dne ![]()
Asi budu chodit nakupovat vybavená kobercovkou. Už to vidím - zalípnu pusu, čapnu za nohu a táhnu k pokladně…
Je fakt, že na maminky s hysterčícími dítky jsem taky v obchodech koukala (kdo by nekoukal) - ale spíš tak, že bych klidně pomohla, kdybych věděla jak. Jednou jsem dokonce byla blízko dítě upozornit, že když toho nenechá, vezmu si ho domů a sežeru, ale obávám se, že by to každá maminka neocenila ![]()
Knihomyš píše:
Teda, do roka a do dne
Asi budu chodit nakupovat vybavená kobercovkou. Už to vidím - zalípnu pusu, čapnu za nohu a táhnu k pokladně…
Je fakt, že na maminky s hysterčícími dítky jsem taky v obchodech koukala (kdo by nekoukal) - ale spíš tak, že bych klidně pomohla, kdybych věděla jak. Jednou jsem dokonce byla blízko dítě upozornit, že když toho nenechá, vezmu si ho domů a sežeru, ale obávám se, že by to každá maminka neocenila
Já bych to teda asi ocenila, ale musela bys na mě přitom mrknout, abych se nepokusila sežrat já tebe ![]()