Ach to vztekání!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
327
24.1.12 20:46

tak to á když mu byly asi dva roky? tak nějak, jsem ho tam šoupla v bačkůrkách, punčoškách prostě jak byl…taky na to nejsem hrdá, dloouho jsem to sama za sebe nemohla vydýchat (můj problém je,že si tohle někdy beru až přehnaně,zbytečně se tím trápím, v noci nespím furt si říkám co jsem to za matku). Ale byl klid…je fakt,že od té doby již nikdy, pouze osvěžíme obličej a jedeme dál.

Ywett píše:
jezek1, tak já se hlásím, já bych tě slušně poslala někam. Pokud na moje dítě začne mluvit někdo cizí, řve ještě víc :oops:
pepuse, Maty byl natvrdo ve studený sprše, fakt jsem ho šupla oblečenýho do sprcháče a pustila na něj studenou sprchu. Moc hrdá na to nejsem :oops: Tehdy byl v takovým stavu, že o sobě snad ani nevěděl, navíc to začalo kvůli pytlovině a aby mě vyprovokoval. Nezvládla jsem to. Ale na nějakou dobu to zabralo.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
24.1.12 21:26

Zajímavé čtení…

pokud někdo cizí začne mluvit na moje vzteklé dítě (prozatím jen to mladší), je z toho drama ještě větší. Z tohoto důvodu jsem alergická na některé „babičky“, které se rádoby snaží pomoct, neutšíc, že mi tím přidělávají ještě víc starostí :zed: :zed:
Jinak vztekající se dítě na veřejnosti - drapnout pod křídlo a odtáhnout někam, kde se může samovolně vyvztekat. Hloupý je, když k tomu není čas a ani ten prostor. Onehdy se podařilo naší dcerce (necelé 2 roky) přitáhnout pozornost celé horské hospůdky, když jsme se jí snažili oblíct k odchodu (že jsme tam na tu polívku chodili :zed: ). Všude na zemi mokro (nojo, sněžilo o 106). Nebylo kam ji umístit. V náručí rudla vzteky a já též, protože dělala neuvěřitelný pohyby…se starším jsem nidky takový pocit beznaděje nezažila.
No a o to hůř, že podobné záchvaty nejsou ojedinělou záležitostí…když jsem onehdy potřebovala pro staršího do školky (byl domluvený po O), chytla dcera hysterák už doma (zase nějaká kravina), takže jsem ji řvoucí táhla do školky, tam nechala u branky, nechť se vzteká a jen doufala, že nějaká „dobrá“ duše nebude její problém řešit. Po vyzvednutí syna jsem jí pořád řvoucí vzala, odtáhla domů a tam už schytala dávku studené sprchy :oops: Jaké bylo překvapení, když na mě začala, že SAMA. Podala jsem jí sprchu se slovy, jestli je takto spokojená se uklidnila a do vteřiny vůbec nevěděla, co vytropila :roll:
Tak takto u nás…zatím pořád čekám, že se to nějak zlepší. Ale argumenty typu, že od mala vychovávám, že vztekem se nic nevyřeší, mě nutí k úsměvu. Každé dítě je originál, na každého platí jiný metr a je jen na nás, jestli dokážeme v danou chvíli situaci předejít či odhadnout, jak se s tím „rozumě“ poprat.
Navíc si myslím, že lidi, co poukazují na matky vztekajících se dětí nemají vůbec ponětí o čem to je. Dřív se žilo jinak než dnes…

tak jsem se trochu vypsala 8) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.1.12 21:37
Loudala píše:
Zajímavé čtení…

pokud někdo cizí začne mluvit na moje vzteklé dítě (prozatím jen to mladší), je z toho drama ještě větší. Z tohoto důvodu jsem alergická na některé „babičky“, které se rádoby snaží pomoct, neutšíc, že mi tím přidělávají ještě víc starostí :zed: :zed:
Jinak vztekající se dítě na veřejnosti - drapnout pod křídlo a odtáhnout někam, kde se může samovolně vyvztekat. Hloupý je, když k tomu není čas a ani ten prostor. Onehdy se podařilo naší dcerce (necelé 2 roky) přitáhnout pozornost celé horské hospůdky, když jsme se jí snažili oblíct k odchodu (že jsme tam na tu polívku chodili :zed: ). Všude na zemi mokro (nojo, sněžilo o 106). Nebylo kam ji umístit. V náručí rudla vzteky a já též, protože dělala neuvěřitelný pohyby…se starším jsem nidky takový pocit beznaděje nezažila.
No a o to hůř, že podobné záchvaty nejsou ojedinělou záležitostí…když jsem onehdy potřebovala pro staršího do školky (byl domluvený po O), chytla dcera hysterák už doma (zase nějaká kravina), takže jsem ji řvoucí táhla do školky, tam nechala u branky, nechť se vzteká a jen doufala, že nějaká „dobrá“ duše nebude její problém řešit. Po vyzvednutí syna jsem jí pořád řvoucí vzala, odtáhla domů a tam už schytala dávku studené sprchy :oops: Jaké bylo překvapení, když na mě začala, že SAMA. Podala jsem jí sprchu se slovy, jestli je takto spokojená se uklidnila a do vteřiny vůbec nevěděla, co vytropila :roll:
Tak takto u nás…zatím pořád čekám, že se to nějak zlepší. Ale argumenty typu, že od mala vychovávám, že vztekem se nic nevyřeší, mě nutí k úsměvu. Každé dítě je originál, na každého platí jiný metr a je jen na nás, jestli dokážeme v danou chvíli situaci předejít či odhadnout, jak se s tím „rozumě“ poprat.
Navíc si myslím, že lidi, co poukazují na matky vztekajících se dětí nemají vůbec ponětí o čem to je. Dřív se žilo jinak než dnes…

tak jsem se trochu vypsala 8) :)

jasan, také to tak beru, jiné dítě - jiná výchova. A z mého pohledu určitě se jinak vychováva kluk a jinak holka. Já abych pravdu řekla asi bych si s holkou nevěděla rady ;) ale úplně krásně je vidět jak fungují děti ve školce. Třeba starší syn si tyhle něpékné výlevy donesl ze školky (a to nejen výlevy ale i sprostá slova atd.atd) a když ho vyzvedávám po spinkání a na hrnou se tam ty kvanta rodičů tak se fakt někdy ,,bavím" nad tím jak děti cloumají s rodiči, jak už v tak nízkém věku jsou vyčůraní a manipulující… a proto vlastně doma ty scény máme, protože necheme aby tohle rostlo i z našich dětí---hawk. domluvil jsem :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
24.1.12 22:00

Yvett, zatim se mi prave nestalo, ze by to nejake mlade rozhodilo (zkusila sem to vsehovsudy max 5 x), kazdopadne pokud by byla reakce takovato, asi bych se hooodne lekla :mrgreen: Zatim byly reakce jen takove - ulek, mluvi na me nekdo cizi, musim rychle k mamince. Mamkam se pak omlouvam, ze sem si dovolila na jejich vzteklounky promluvit.
Moje mladata maji ty urvane reakce hlavne kdyz se s nima zacne bavit nektera z mistnich babizen pri prochazkach po nasi vesnici. To pak situaci zachranuju ja a rikam uz dopredu, jeeee,tamhle jde stara babicka - musime ji hezky nahlas pozdravit, ona uz spatne slysi… :mrgreen: Bohuzel ani o nasi sousedce nemuzu pred susnama rict - co chce, ta carodejnice :roll: …jsou to mali bonzaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
740
24.1.12 22:08

jo, jo, 2 deti, kazde jine :lol: Starsi uz presne vi, co jo a co neeee a vetsinou se podle toho i chova, nikdy se nevztekal seknutim na zem jako mladsi .....zato mladsi od starsiho prebral hystericky plac stylu urizli mi nohu, kterej mi nalezite sponuje nervy :zed: :zed:
Jinak na cizi vstekajici se mlade pouze mluvim,nesnazim se ho zvedat ani jinak dotknout a nepouzivam ton starostlive babicky, copak se ti bozatko staloale jak vs tak ctu, mozna bych se do techto rvacich scen nemela montovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
24.1.12 22:11
pepuse píše:
komu se dneska dítě vztekalo takovým způsobem,že by jst eho vystřelily na Mars, sem :D ať vím,že v tom nejsem dnes sama… 8)
U nás né jenom dneska , ale den co den.Taky je dost příjemnej, když se v noci vzbudí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
661
24.1.12 22:55

Tak naše malá 7 let ta se vztekala nějak tak normálně.Stačilo jí ve vzteku fouknout do očí a byl klid.S malým je to horší.Je to vztekloun po manželovi.Jeho omývaly v obličeji studenou vodou.Já malému tohle nědělám, ale jednou to manžel zkusil i když jsem mu řekla, aby mu to nedělal a malý byl ještě vzteklejší.Nejhorší období bylo asi ve dvou letech.To někdy i vzteky mlátil hlavou o zem.Jinak mám výhodu a to tu, že se mi vzteká jen doma.Nepomáhá nic.Prostě si ho nevšímám a on se za chvíli uklidní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
24.1.12 23:15

Tak Maty nakonec završil den „parádním“ pádem :roll: Stokrát mu můžu opakovat, ať neběhá z kopce…naštěstí teda na to jak ten pád vypadal hrozivě (vypadalo to ,že sjel po obličeji), mu nic, krom menšiho škrábance na tváři ,není..no ale krve by se ve mě nedořezal…

A jinak ,když se vztekne doma, tak ho posílám do pokoje s tím, aby přišel až se uklidní…Ve většině případů přijde jako sluníčko i s omluvou :srdce:

(Jsem zvědavá na mladšího, ten vypadá ,že bude větší kvítko :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
25.1.12 08:09

tak jak dnes?? Matěj šel s tátou na ORL s tím ouškem. Jinak přes noc 2× zvracel a bolí ho bříško…a Matouš zase celou noc kňoural. Jinak dnešek zatím bez scén ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
25.1.12 08:14
:,(
pepuse píše:
tak jak děvčata??? u nás klídek…akorát měl chudák takový průjem,že se pos…než došel na záchod :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
27.1.12 12:42

tak ja je holky před víkendem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
27.1.12 13:17

U nás pohoda, vztekla jsem se po ránu jenom já. Páč malá ňůrala v mražáku a špatně ho zavřela a on se celý zamrazil, než jsem na to došla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
27.1.12 13:20

jo to samé u nás minulý týden :mrgreen: tady svítí krásně sluníčko, půjdeme chvilku na procházku…a na volný víkend :potlesk:

PetiteFillette píše:
U nás pohoda, vztekla jsem se po ránu jenom já. Páč malá ňůrala v mražáku a špatně ho zavřela a on se celý zamrazil, než jsem na to došla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
27.1.12 14:16

U nás zatím žádné velké bouřky, dneska to jde. :mrgreen: Zatím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
27.1.12 19:33

tak u nás odpo Matěj zlobil tak jsem dneska zakázala večerníček. A kupodivu be řečí vypnul po kouzelné školce televizi a prohlásil,že se teda polepší aby se mohl zítra dívat :) rozumbrada jeden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí