Ach to vztekání!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1369
24.1.12 09:44

Dnes ne, ale taky se nám to poslední dobou stává častěji :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
24.1.12 09:45

Jé u nás je taky vztekací období! :lol:
A ke scénám na veřejnosti: ignorovat nebo dotáhnout..asi 8) zatím to nemám ještě takhle ve „velkém“, ale malá ač je doma vcelku zlatá, tak venku je to boj..zrovna včera jsme jeli asi půlhodinu v tramvaji, kde bylo dalších pět kočárků, samozřejmě všechny děti zrovna vzorně hodný, jenom ta moje se začala vztekat, jelikož kočár teď není zrovna oblíbený, tak jsem si jí vzala na klín a měla v plánu ukazovat věci z okna, to ovšem nesklidilo úspěch, neboť ona chtěla za každou cenu chodit :zed: :mrgreen: takže jsem jí řvoucí, propínající se do luku snažila držet na místě, aby mi neutekla, uklidnila se asi po 10min., ale ty pohledy bych vám nepřála vidět :roll:

• Citovat
  • Upravit
1369
24.1.12 09:47

Cmochy - chudák mamča.. no nám se to stalo v obchodě jednou, taky to naštěstí nějak rychle zmáknem, ale když začne zuřit, tak vidím ty lidi jak se dívají a nejraději bych na ně zařvala, ať si hledí svýho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1369
24.1.12 09:47

sterezie - :D, no to musela být jízda :D..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
24.1.12 09:48

Teď už by strašení nemělo ten efekt, když bude vidět, že už jedno nesežrané dítě mám s sebou :) Ale kobercovku pak klidně půjčím.
U nás na vsi jsou 3 prodejny a ve městě další 4 markety, takže řešení „dlouho se tam neukážu“ není nic pro mě - musím vytvořit přijatelnou alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1369
24.1.12 09:50

Malej na mě zase poslední dobou začal křičet, hlavně nevím, kde na tom byl, já doma moc neřvu :D..
Když mu hned nevyhovím, nebo něco zakážu, nebo přikážu a nechce to dělat, tak za mnou přiběhne, podívá se mě drze do očí a zakřičí - né!!! Tak jsem mu řekla, že se na maminku nekřičí, pak jsem mu o tom vykládala, všechno mě odkývá a stejně je to nanovo.. jedinný co na nás teď zabírá je strašení čertem, nikdy jsem to dělat nechtěla, ale stačí říct, víš kdo to všechno vidí?! a je klid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
24.1.12 09:51

Dneska ještě ne, ale ono to třeba přijde :-))) ale včera jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.1.12 09:53

já to vztekání do jisté míry beru. Patří to k období a je to přirozený vývoj. Ale nejvíc mě štve když ví,že je malý a nemůže určovat pravidla. Prostě musí poslouchat a´t je to tak nebo tak…a ví,že když se mu něco nelíbí má se ozvat, pak si o tom promluvíme…jenže on na mě naběhne hned se vztekáním a je vymalováno. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
24.1.12 09:53

holky mě nezabírá nic, ani po dobrém ani po zlém ani naplácat , to si dělá ještě prdel země že to nebolí no ono to fakt asi nebolí toje takové plácání jen no ale jako se pošklebuje že tonebolí a héheč a taky odmlouvá je drzá ve 4 letech jako opakuje toco jí říkáme my tak používá na nás no nevím si sní taky rady. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31502
24.1.12 09:55
no podle mě to ještě nechápu nebo nechtějí pochopit nevím jako taky se hned začne vztekat a brečet a dupat a hysterka hadr. přitom stačí normálně přijít a říct to ale ona ne a říkám jíto pořád a ona hend začne bulet a vztekat se. :nevim: neívm co sní a trvá to už taky od těch tří let ale teda je prvda že od té doby co se narodila její sestřička tak toje horší no jeto právě od tří let ale je to chvílema lepší a ted tř. to zase od vánoc jedče vplnémproudu že sinevím rady
pepuse píše:
já to vztekání do jisté míry beru. Patří to k období a je to přirozený vývoj. Ale nejvíc mě štve když ví,že je malý a nemůže určovat pravidla. Prostě musí poslouchat a´t je to tak nebo tak…a ví,že když se mu něco nelíbí má se ozvat, pak si o tom promluvíme…jenže on na mě naběhne hned se vztekáním a je vymalováno. :evil:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
24.1.12 09:56
Cmochy píše: … Ve velkém obchodě si dítě lehne na zem, hystericky řve a kope kolem sebe!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac: Jak se zachovat? Bojím se, že když půjdu dál tak dítě prostě nepřijde - v tom vzteku ani nebude vědět kde jsem. Když dostane na „prdku“ tak bude řvát ještě víc??? …

Dítě nenechávám samo (moje by bláznilo ještě víc), ani na zadek nedávám (opět by řvalo ještě víc). V klidu :zed: na něj promlouvám (no spíš k okolí, neboť zmítající se dítě mě těžko slyší), že ne, že tohle fakt nekoupíme, že ještě před obchodem jsme se dohodli, že dneska koupíme jenom jogurt (příprava je důležitá!). A nakupuju dál, v klidu a rychle, dítě nechávám řvát, jen k němu klidně promlouvám a zároveň ignoruju řev. Takovýhle dítě je lepší mít narvaný v košíku nebo v kočárku. Pokud to nejde (mám v kočárku mimino), nechám ho na zemi vyřvat, pokud to s nervama nedám, vezmu dítě a odtáhnu před obchod, mimo obecenstvo. Ono už před obchodem většinou vycítíš, jestli to půjde nebo ne. A pak záleží na tom, jestli nemáš jinou možnost jak nakoupit a riskneš to, nebo to radši vzdáš. Ale za mě je dobrej trénink. Sice chudáci lidi, ale dítě chování ve společnosti v izolaci nenaučíš :nevim: I když tohle byla praxe se starším, malá zatím vypadá, že tu budu za nějaký ten měsíc škabat prstíčkem o rady :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
24.1.12 09:59

Naštěstí mám dnes kouzelnou moc :mrgreen: - Budeš zlobit, nejdeme do divadýlka :mrgreen:

Teď doufám,že si opět něco nezakřiknu,ale..takovýhle scény naštěstí neznám..U nás většinou zafunguje domluva a když je nejhůř ,tak vyhrožuju zákazem něčeho..

Já jsem zase minule v obchodě viděla chlapečka s maminkou, ta mu něco nechtěla koupit a on na ní (fakt zle to říkal) :" Mami , já tě nenávidim!" 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.1.12 10:01

já musím zaklepat,že starší syn (3,5roku) tohle nedělá v obchodě. Než někam jdem tak ho nabádám,že se všichni budeme chovat slušně, když bude něco chtít dohodnem se jestli koupíme nebo ne atd. Ale ten mladší (14m) to bude pěkné kvítko. Už teď dělá scény. Před hodinou se probudil a první co bylo,že sebo fláknul na koberec v obýváku a řval a řval a řval. Já tohle neznám, starší to nedělal tak ani nevím jak na něj. Nechvám ho - je to typický štírek.

Ywett píše:
Cmochy píše: … Ve velkém obchodě si dítě lehne na zem, hystericky řve a kope kolem sebe!!! :pocitac: :pocitac: :pocitac: Jak se zachovat? Bojím se, že když půjdu dál tak dítě prostě nepřijde - v tom vzteku ani nebude vědět kde jsem. Když dostane na „prdku“ tak bude řvát ještě víc??? …
Dítě nenechávám samo (moje by bláznilo ještě víc), ani na zadek nedávám (opět by řvalo ještě víc). V klidu :zed: na něj promlouvám (no spíš k okolí, neboť zmítající se dítě mě těžko slyší), že ne, že tohle fakt nekoupíme, že ještě před obchodem jsme se dohodli, že dneska koupíme jenom jogurt (příprava je důležitá!). A nakupuju dál, v klidu a rychle, dítě nechávám řvát, jen k němu klidně promlouvám a zároveň ignoruju řev. Takovýhle dítě je lepší mít narvaný v košíku nebo v kočárku. Pokud to nejde (mám v kočárku mimino), nechám ho na zemi vyřvat, pokud to s nervama nedám, vezmu dítě a odtáhnu před obchod, mimo obecenstvo. Ono už před obchodem většinou vycítíš, jestli to půjde nebo ne. A pak záleží na tom, jestli nemáš jinou možnost jak nakoupit a riskneš to, nebo to radši vzdáš. Ale za mě je dobrej trénink. Sice chudáci lidi, ale dítě chování ve společnosti v izolaci nenaučíš :nevim: I když tohle byla praxe se starším, malá zatím vypadá, že tu budu za nějaký ten měsíc škabat prstíčkem o rady :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
24.1.12 10:02

podobný výstup před naší školkou. Chlapeček vyletel z auta a prostě mamině utekl do školky. A cestou ječel: já tě nesnáším,nenávidím, nemám tě rád. No bylo mi z toho zle…kdyby mi tohle řekl malý, hodně bych se zamýšlela sama na d sebou :|

Alyss píše:
Naštěstí mám dnes kouzelnou moc :mrgreen: - Budeš zlobit, nejdeme do divadýlka :mrgreen:

Teď doufám,že si opět něco nezakřiknu,ale..takovýhle scény naštěstí neznám..U nás většinou zafunguje domluva a když je nejhůř ,tak vyhrožuju zákazem něčeho..

Já jsem zase minule v obchodě viděla chlapečka s maminkou, ta mu něco nechtěla koupit a on na ní (fakt zle to říkal) :" Mami , já tě nenávidim!" 8o
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
24.1.12 10:04
Cmochy píše:
Vztekání v obchodě:
No já jsem právě byla svědkem takového rozeřvaného hysterického chlapečka v obchodě. Maminka to nesla statečně, snažila se ho nejdřív uklidnit, ale nic nepomáhalo, pak ho plácla přes zadek - taky nepomohlo. Nakonec šla za roh, jakože odchází, a chlapečka to naštvalo natolik, že začal vše vyhazovat ze všech regálů!
No opravdu podívaná! Ale jako jak se všichni ti nakupující najednou zastavili a čuměli na tu maminku tak nevybíravým způsobem!!! No jako hrozný, šuškali si mezi sebou, ukazovali si na ní a na to dítě! No fakt děsný! Bylo mi jí hrozně líto! Jak to měla jako jinak vyřešit? 8oJasně, záleží to hlavně na výchově, neřikám, že někdy dřív neudělala asi chybu. Ale i tak… takováhle situace… fakt mi jí bylo líto :|

To je další důvod, proč nenechávám dítě samo, kdo ví, co by vyvedlo. Ty reakce lidí jsou nesnesitelný. Ať uděláš co uděláš, je to špatně!!! Ignoruješ dítě = je rozmazlené, naplácáš mu = jsi tyranka a měli by na tebe zavolat policajty. V každém případě máš nevychované dítě a ty si se svým vlastním dítětem nevíš rady. Nikdo nebere v úvahu, že dítě může mít špatnou náladu a matka nemá jinou možnost jak nakoupit.
Takže ignorovat tyhle pohledy, je počátek úspěchu. Každej zažil se svým dítětem podobnou scénu, tak proč ty opovržlivý pohledy a přesvědčení, že je to rozmazlenej fracek? Možná jo, ale co je komu do toho??? Ty opovržený pohledy jsou hlavním důvodem, proč děti v obchodech vyvádí. Nebaví je to, navíc matka je nervózní, dítě to vycítí a už je všechno špatně.
To jsem se zase rozohnila :cert: :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital