Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
pepuse píše:
tak u nás odpo Matěj zlobil tak jsem dneska zakázala večerníček. A kupodivu be řečí vypnul po kouzelné školce televizi a prohlásil,že se teda polepší aby se mohl zítra dívatrozumbrada jeden
Tak ja hlasim, ze u nas je to zatim taky stridave oblacno. Chvilku si nadherne hrajou, chvilku delaji s hrackama takovej bordel, ze bych na ne s chuti slapla a behem klikosekundy jsou schopni se servat jak psi
Takze Jirkovi pribyl sram pod okem a uz mu i modra a pak i sram vedle pusy…a
Stepa se tvari ja nic ja muzikant, ale mame barak a ja jim proste za zady cely den stat nestiham, takze jen osetruju a chovam.
Co se tyka zachvatu - miluju ten „tlaceny“ plac, z toho mi spolehlive naskakuji pupinky a 100 % me vytoci, takze mam co delat udrzet klidny hlas a usmev na tvari. Tohle divadlo si Jirka stale nenechava tak 2 x denne ujit a Stepa to zkousi sem tam taky
A jinak se mi poradne vztekal jen Jirka, kdyz sem ho uz v jeden den asi po sedme prevlikala, protoze se opet pocural - teda, on se vzteka, kdyz mu reknu, at jde curat, to se nevycura, ale vzapeti to pusti do slipu
A pak, kdyz po nem chci, at se svlece a neco oblece sam, tak se vzteka nanovo.Uz me nekdy ty hry - kdo z koho unavujou ![]()
my to meli včera. Vztek od rána téměř do doby než šel spát…ale dneska klid. %Cekala jsem protest když jsme šli do školky ale vše proběhlo jak má ![]()
jezek1 píše:
Tak ja hlasim, ze u nas je to zatim taky stridave oblacno. Chvilku si nadherne hrajou, chvilku delaji s hrackama takovej bordel, ze bych na ne s chuti slapla a behem klikosekundy jsou schopni se servat jak psiTakze Jirkovi pribyl sram pod okem a uz mu i modra a pak i sram vedle pusy…a
Stepa se tvari ja nic ja muzikant, ale mame barak a ja jim proste za zady cely den stat nestiham, takze jen osetruju a chovam.
Co se tyka zachvatu - miluju ten „tlaceny“ plac, z toho mi spolehlive naskakuji pupinky a 100 % me vytoci, takze mam co delat udrzet klidny hlas a usmev na tvari. Tohle divadlo si Jirka stale nenechava tak 2 x denne ujit a Stepa to zkousi sem tam takyA jinak se mi poradne vztekal jen Jirka, kdyz sem ho uz v jeden den asi po sedme prevlikala, protoze se opet pocural - teda, on se vzteka, kdyz mu reknu, at jde curat, to se nevycura, ale vzapeti to pusti do slipu
![]()
A pak, kdyz po nem chci, at se svlece a neco oblece sam, tak se vzteka nanovo.Uz me nekdy ty hry - kdo z koho unavujou
Přidám se s hlášením. Na rozdíl od vás, je asi klidněji
Ale Maty má zase období „na přes ústa“
Jako že se vzteká, to už tolik neřeším, šílím z těch jeho 2-3týdeních období hrůzy, kdy na mě zkouší kde co. A právě teď jsem snad už v polovině.
Nejhorší období bylo asi měsíc před porodem malé. Představte si děcko, který se začne vztekat. Co s ním?
Tohle znovu už zažít nechci
Mimochodem na tohle pomohla studená sprcha
V osmém měsíci těhotenství to bylo fakt výživný
Táhnout zmítající se vřeštící děcko pod paží z hřiště domů ![]()
Včera jsem pobavila mámu poznámkou, že Maty přestal poslouchat a Mája ještě nezačla ![]()
zažila jsem to samé. Měla jsem cca 14dní před porodem a Matěj se mi začal prověšovat v ruce při procházce…k tomu nahoře asi 20kg což u pro mě byla dost zátěž a ještě toho ,,hajzlíka" tahat za sebou. Nejdřív jsem to brala sportovně a se srandou, haha pobavila jsem se jdeme dál…to co nastalo potom to bylo peklo. To bylo poprvé a naposled co sebou flákl o zem a vřeštěl jak pavián. Naštěstí nikdo poblíž,odtáhla jsem ho za neblížší smrček a tam mu dala takovou přes prdel a šlo se zpátky domů. Ten řval ještě doma…no já měla dost, jsem myslela,že porodím nebo zkolabuju…jsou to fakt někdy ,,zlatíčka".
Matěj naštěstí tohle nědělá - že když by měl dostat tak haha, si mi dej klidně na prdel. Páč to ví,že už jde hodně do tuhého.
Ywett píše:
Přidám se s hlášením. Na rozdíl od vás, je asi klidnějiAle Maty má zase období „na přes ústa“
Jako že se vzteká, to už tolik neřeším, šílím z těch jeho 2-3týdeních období hrůzy, kdy na mě zkouší kde co. A právě teď jsem snad už v polovině.
Nejhorší období bylo asi měsíc před porodem malé. Představte si děcko, který se začne vztekat. Co s ním?
- Ignorovat = můžu si dělat co chci a pokračovat v likvidaci všeho dostupného.
- Znemožnit pohyb = záchvat smíchu.
- Na zadek = záchvat smíchu.
Tohle znovu už zažít nechciMimochodem na tohle pomohla studená sprcha
V osmém měsíci těhotenství to bylo fakt výživný
Táhnout zmítající se vřeštící děcko pod paží z hřiště domů
Včera jsem pobavila mámu poznámkou, že Maty přestal poslouchat a Mája ještě nezačla
Jinak holky dík za tuhle diskuzi. Tak nějak mě uklidňuje, že nejsem jediná, kdo nemá za každých okolností usměvavé, klidné a hodné děti. Připadám si tady jako normální matka a ne jako tyran.
Ywett píše:
Jinak holky dík za tuhle diskuzi. Tak nějak mě uklidňuje, že nejsem jediná, kdo nemá za každých okolností usměvavé, klidné a hodné děti. Připadám si tady jako normální matka a ne jako tyran.
pepuse píše:
hele taky jsem nad tím kolikrát uvažovala, zda ještě je to výchova nebo nějaké ,,týrání" dítěte když ho nenechám dělat absolutně vše co se mu zamane.Ywett píše:
Záleží na tom, kdo se na tebe zrovna kouká. Maminka hodného miminka, nervózní důchodce vševěd, já - tyranská matka dvou břídilů ![]()
Ywett píše:pepuse píše:Záleží na tom, kdo se na tebe zrovna kouká. Maminka hodného miminka, nervózní důchodce vševěd, já - tyranská matka dvou břídilů
hele taky jsem nad tím kolikrát uvažovala, zda ještě je to výchova nebo nějaké ,,týrání" dítěte když ho nenechám dělat absolutně vše co se mu zamane.Ywett píše:
Když za jeden víkend navštívíme jak tchýni tak moji mámu, mám vždycky hlavu jak pátrací balón. Pokud teda NÁHODOU dojde na téma „Výchova dětí“.
Jsem jedináček, byla jsem takové to hodné, tiché dítě, dáš mu knížku a za dvě hodiny ho najdeš tam, kdes ho nechala (můj manžel byl to samé, fakt takové děti existují, moje takové bohužel rozhodně nejsou). Takže VŠE jde řešit s dítětem domluvou a „Matýsku, nezlob, nebo na tebe bude maminka křičet!“.
Tchýně si užila s mladší dcerou. Švagrová byla strašná, obdivuju tchýni za to, že to přežila. Fakt. Přes to všechno je úžasná babička, ale děti u ní stojí v pozoru. I kvůli dvoum 40kg psům.
Podle mámy řvu moc, podle tchýně řvu málo ![]()
Ywett píše:
Když za jeden víkend navštívíme jak tchýni tak moji mámu, mám vždycky hlavu jak pátrací balón. Pokud teda NÁHODOU dojde na téma „Výchova dětí“.
Jsem jedináček, byla jsem takové to hodné, tiché dítě, dáš mu knížku a za dvě hodiny ho najdeš tam, kdes ho nechala (můj manžel byl to samé, fakt takové děti existují, moje takové bohužel rozhodně nejsou). Takže VŠE jde řešit s dítětem domluvou a „Matýsku, nezlob, nebo na tebe bude maminka křičet!“.
Tchýně si užila s mladší dcerou. Švagrová byla strašná, obdivuju tchýni za to, že to přežila. Fakt. Přes to všechno je úžasná babička, ale děti u ní stojí v pozoru. I kvůli dvoum 40kg psům.
Podle mámy řvu moc, podle tchýně řvu málo
Koukám, že to bereme stejně. Taky řvu, jen když je to nezbytně nutné, a ještě když už fakt nezvládám
Taky vysvětluju.
Děti potřebují stres?
To koukám. Ale asi je to logické, je lepší, když si všechno v rozumné míře prožijou, je jim to vysvětleno, než aby žily v pohádce a pak najednou skočily do reality. Je asi lepší, když budou připravovány na to, že se s nima nikdo nebude mazlit ![]()
ano přesně tak, a hlavně je pro ně nejlepší když vidí jak se daji ty konflikty rozumně řešit. U kluků beru v potaz když mají špatnou náladu, opravdu je nechávám být když chtějí být v klidu v pokojíčku. Ale jakmile vidím,že je to jen rozmar, a vymýšlí si (ano chci jíst, nechci,chci,nechci) tak zakročuji.
Ywett píše:
Koukám, že to bereme stejně. Taky řvu, jen když je to nezbytně nutné, a ještě když už fakt nezvládámTaky vysvětluju.
Děti potřebují stres?To koukám. Ale asi je to logické, je lepší, když si všechno v rozumné míře prožijou, je jim to vysvětleno, než aby žily v pohádce a pak najednou skočily do reality. Je asi lepší, když budou připravovány na to, že se s nima nikdo nebude mazlit
to byl zase rozhovor na úrovni s Matějem
,,maminko,Ježíšek mi nedonesl motorovou pilu". ,,K čemu motorovou pilu, jestli budeš zlobit tak dostaneš příště jenom brambory a uhlí„. Žádný brambory, žádný uhlí ale houbu s voctem maminko“ ![]()
pepuse…nadhera
Tu hlasku ma od tebe? ![]()
Nasi susni, kdyz zahlasi neco, co porad opakuju ja, tak se musim otocit a vysmat se, pak teprv muzu mlade poucovat dal ![]()
Jinak ja jsem dle babi i dedy mooooc prisna a moc po nich slapu (je to tchyne s tchanem, nasi uz umreli). Nejvic na facku je, kdyz je za neco potrestam (treba jen zabavenim hracky), oni spusti rev stylu - mama mi ukousla nohu - a deda i babi se k nim zenou, pojd sem chudacku, ja te pochovam ![]()
Na druhou stranu mam deti nauceny na to, ze kdyz na ne volam opatrne, pomalu, pozor, tak brzdi v letu a rozhlidnou se po pripadnem nebezpeci, takze mam sanci je dobehnout a vysvetlit, proc maji davat pozor.
Deda jim porad chodi za zadkem a snazi se je jistit, ale kdyz si Stepa pri jeho hlidani vyrobi na hlave perfekni jednoroh mezi ocima (doted tam ma boulicku), tak to misto okamziteho zamacknuti bude na bebino radsi 2 hodiny foukat ![]()
Jinak me mladata vcera nastvaly jen vecer, opet vykyblovaly, tedy vykelimkovaly cast vody ze sprchace na podlahu v koupelne
Nastesti jsem prisla vcas a zabranila jsem nebezpeci prececeni do druheho pokoje
Tak sem si aspon provetrala plice a rovnou sem je i placla pres prcky, bo to uz udelali asi po dvacate.
Jsem zvedava, co si vymysli jako ranni hru ![]()