Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
@vodolejka asi mas pravdu…ale jinak asi uplne v pohide nejsem, kdyz nad tim premyylim…ty nad timhle nepremyslis? ted mi zrovna psala jedna pani, ze brala sertralin taky na nespavost a uzkost a ze pul roku, pak vysadila a za 4 mesice to mela zpet a ze mela pak bachovky a homeopatika…ja na tuhle medicinu neverim…a taky nechapu proc se to vraci…a nelibi se mi to
…ja proste pocitams tim, ze jsem mela toho jen moc a ze az se vylecim, takse to nevrati…ale co kdyz jo? jako te pani
..ja spoustec znam…a myslim, ze uz mi to, co mi vadilo a bala jsem se nevadi..ale proste tuhle poruchu jako, ze se mi to stall asi budu porad nosit v hlave…vis co myslim
Hele půl roku je málo. Podle mě to vysadila moc brzo. Pokud normálně nejsi úzkostný typ a nikdy se Ti nic takového dříve nestalo, pak půl roku je minimální dávka braní AD. Pokud je člověk úzkostnější, citlivější a ani dříve neměl spaní nic moc (jakože lehké), tak by určitě po půl roce denní AD vysazovat neměl. Takže podle mě to ta paní/holka uspěchala. A to víš, že se bojím, že se to může vrátit…a právě proto denní AD nebudu vysazovat dříve jak za rok. Spíš počítám i se dvěma. To uteče. Teď jen na kontrole před Vánoci proberu s dr, že AD na spaní bych snížila na úplné minimum. Ale pokud mi řekne, že mám raději ještě počkat, tak to udělám. Ikdyž vlastně minimum, co se používá u nespavosti (i bez úzkosti) je 15 mg. Ale dá se brát i půl tablety…
@vodolejka No taky jsem si rikala, ze pul roku je malo…mozna bysme se meli naucit smirit s tou nejistotou..ja bych si prala vysadit v lete, ale taky kdyz dr rekne, ze ne, tak pockam…i kdyz nerada
..a ty uz se citis taky na snizeni tech vecernich ju? to je moc dobre…jinak si myslim, ze se asi boji vsichni aby se to nevrarilo ne? ![]()
@Anonymní píše:
@vodolejka No taky jsem si rikala, ze pul roku je malo…mozna bysme se meli naucit smirit s tou nejistotou..ja bych si prala vysadit v lete, ale taky kdyz dr rekne, ze ne, tak pockam…i kdyz nerada..a ty uz se citis taky na snizeni tech vecernich ju? to je moc dobre…jinak si myslim, ze se asi boji vsichni aby se to nevrarilo ne?
jj, určitě se bojí všichni, kdo to zažili. Jinak jo, po Vánocích chci večerní snížit na 7,5 mg. Míň už to fakt nejde. Ale ty denní si nechám. Nijak mě to neomezuje, protože si je beru ráno, ještě než vstanu.
@vodolejka ahoj,tak u me dnes hruza v noci jsem nemohla usnout, silena uzkost jak jsem nemohla spat, vzala jsem si prothiaden a nic..pak oxazepam nic a az druhy oxazepam zabral…jsem z toho uplne rozklepana
…a to uz jsem si myslela, ze jsem v pohode…co to je tohle?
muuze to byt propad?
@Anonymní píše:
@vodolejka ahoj,tak u me dnes hruza v noci jsem nemohla usnout, silena uzkost jak jsem nemohla spat, vzala jsem si prothiaden a nic..pak oxazepam nic a az druhy oxazepam zabral…jsem z toho uplne rozklepana…a to uz jsem si myslela, ze jsem v pohode…co to je tohle?
muuze to byt propad?
A neudálo se něco neobvyklého? Nebo nebrala jsi nějaké jiné léky?
Já jsem pro změnu praštěná, protože včera navečer mi trhali ten zub moudrosti
Mám tam 4 stehy a měla jsem 2 injekce anestezie (vnější a vnitřní). No v noci jsem měla divoké sny a ráno se nemohla vzpamatovat, právě asi léky+injekce dohromady. Plus teda ještě jsem dostala antibiotika jako clonu, takže slušnej koktejl ![]()
@vodolejka nene nic…jen jsem furt premyslela uz par dni o tom snizovani…
co kdyz se mi to zhorsuje? jako utoho triticca
.. bojim se
@Anonymní píše:
@vodolejka nene nic…jen jsem furt premyslela uz par dni o tom snizovani…co kdyz se mi to zhorsuje? jako utoho triticca
.. bojim se
Kdy máš kontrolu? Hele zkus se zeptat dr na ten Mirtazapin. Já sama jsem s ním měla nejdřív špatnou zkušenost, ale bylo to špatně určenou dávkou. Po 30 mg jsem prostě nespala ještě víc a byla jsem úplně rozklepaná. No a po dávce 15 mg úplně v pohodě. Po těch 12týdnech tedy byl ten stopro nástup…já bych to zkusila…aspoň se zeptat dr tedy…Asi se AP na spaní taky používají, ale pořád jsou to léky primárně určené na psychózy (ikdyž v jiném dávkování)…
Kontrola az za 3 tydny..me se po tech ap spi prave dobre…vubec tu dnesni noc nechapu…volala jsem dr a rikala, ze jsem si tu uzkost vyvolala tema myslenkama zda se zbavim prasku
pry se mam smirit s tim, ze jsou soucasti myho zivota…a je mozny, zw tohle je jen naky propad? ze ty ad porad naatupuji v 9 tydnu? jsem z toho total rozhozena ![]()
@vodolejka co kdyz se mi to vraci? nebo zhorsuje? u triticca sw mi to taky stalo…ze ok a pak sup a konec ![]()
@Anonymní píše:
Kontrola az za 3 tydny..me se po tech ap spi prave dobre…vubec tu dnesni noc nechapu…volala jsem dr a rikala, ze jsem si tu uzkost vyvolala tema myslenkama zda se zbavim praskupry se mam smirit s tim, ze jsou soucasti myho zivota…a je mozny, zw tohle je jen naky propad? ze ty ad porad naatupuji v 9 tydnu? jsem z toho total rozhozena
jj, tak ještě to nejsou ty 3 měsíce…fakt hele studie u AD hovoří o 12 týdnech a teprve po nich může doktor začít hodnotit, jestli to funguje nebo nefunguje a nebo funguje částečně…tak vydrž! ![]()
@Anonymní píše:
@vodolejka co kdyz se mi to vraci? nebo zhorsuje? u triticca sw mi to taky stalo…ze ok a pak sup a konec
Těžko říct, ale teď máš úplně jiné léky než je Trittico. Trittico není SSRI, ale trazodon…to nemůžeš srovnávat…u AP vůbec netuším, co je to za látku, ale taky to nemá s trazodonem nic společného a se SSRI taky ne.
@vodolejka jojo delam plny…tak treba to byla jen jedna blba noc no…doufam, jsem z toho cely den vyklepana…ap snizuji dopamin
…fakt se bojim…zadny starosti nemam jen se furt zabyvam tim zda se uzdravim a moc mi to teda asi nepomaha
Tak každý máme nějaké obavy, nesmyslím si, že je to tím…uvidíš no. Ty léky máš ještě v nástupu prostě. 3 týdny máš před sebou.